9 Δεκεμβρίου 2014

Εικόνες από το εσωτερικό του Λευκού Πύργου της Θεσσαλονίκης !







Ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη, δεν αποτελεί μόνο το σύμβολο της πόλης. Είναι και το μουσείο της πόλης καθώς μέσα σ΄ αυτόν λειτουργεί μόνιμη έκθεση, η οποία θα σας ταξιδέψει στη μακραίωνη ιστορία της Θεσσαλονίκης !


Ο Λευκός Πύργος είναι περισσότερο εντυπωσιακός από μέσα απ΄ότι έξω. Και αυτό γιατί καθώς είναι καλοσυντηρημένος και στα διάφορα επίπεδα του υπάρχουν εκθέματα που φανερώνουν την πολύχρονη και αδιάλειπτη ιστορία της πόλης, δημιουργούν ευχάριστα συναισθήματα στον επισκέπτη. Το αποκορύφωμα είναι η θέα που προσφέρει από ψηλά καθώς μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει τον ανοιχτό ορίζοντα του Θερμαϊκού την πολυσύχναστη παραλία αλλά και τον πολεοδομικό ιστό μέχρι ψηλά στα Κάστρα και το Σέιχ Σου. 


Η έκθεση που λειτουργεί εντός του Πύργου οργάνωσαν οι άνθρωποι του Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, και παρουσιάζει την ιστορία της Θεσσαλονίκης διαχρονικά, με στόχο να προκαλέσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, αλλά και να γνωρίσουν βαθύτερα την πόλη, τα μνημεία και τα μουσεία της. 


Η έκθεση εστιάζει σε σημαντικές ιστορικές στιγμές και σε ιδιαίτερες πτυχές της ζωής της πόλης. Οι θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται στο ισόγειο, στους πέντε ορόφους και στο δώμα του Λευκού Πύργου, αναφέρονται στη θέση της Θεσσαλονίκης στον γεωγραφικό χώρο, στις μεταμορφώσεις του δομημένου χώρου, σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας της, όπως αυτές αναδεικνύονται μέσα από τα μνημεία της, στην κομβική εμπορική της θέση στο σταυροδρόμι χερσαίων και θαλάσσιων δρόμων, στους κατοίκους της, στην πνευματική και πολιτιστική ζωή της, αλλά και στις γεύσεις της.


 Έτσι, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα γοητευτικό ταξίδι στο χρόνο από την ίδρυση της Θεσσαλονίκης έως και το πρόσφατο παρελθόν της, με συνοδεία τους ήχους, την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, το πνεύμα και τις γεύσεις της πόλης.


Ο εξώστης του Λευκού Πύργου λειτουργεί όχι μόνο ως σημείο πανοραμικής θέασης της πόλης, αλλά και ως προέκταση του εκθεσιακού χώρου. Στις επάλξεις έχουν τοποθετηθεί πινακίδες οι οποίες ενημερώνουν τον επισκέπτη για το τι βλέπει στο βάθος 


Η έκθεση στο Λευκό Πύργο είναι ανοιχτή από Δευτέρα έως και Κυριακή, με ωράριο λειτουργίας 09.00-16.00.
Κανονικό εισιτήριο: 3 Ευρώ
Μειωμένο εισιτήριο: 2 Ευρώ [φοιτητές εκτός Ε.Ε. με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας, επισκέπτες Ε.Ε. άνω των 65 ετών]


Δωρεάν είσοδος: Επισκέπτες έως 18 ετών, φοιτητές Ε.Ε. με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας, κάρτα ελευθέρας, κάρτας πολιτισμού, ICOM, ICOMOS, δημοσιογράφοι, ξεναγοί, στρατιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !