13 Αυγούστου 2023

Μόρνα ή Σκοτεινά.....το χωριό "Φάντασμα" της Πιερίας με τον 1 μόνιμο κάτοικο !
Τα Σκοτεινά, με 1 κάτοικο κατά την Απογραφή του 2011, είναι μικρός ορεινός οικισμός της Πιερίας, κτισμένος σε υψόμετρο 700 μέτρων. Βρίσκεται 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κάτω Μηλιάς και απο το 2011 υπάγεται διοικητικά στην Τοπική Κοινότητα Φωτεινών του διευρυμένου Δήμου Κατερίνης.

Λαζαίοι: Οι "άγνωστοι" Ήρωες της Πιερίας


Οι Λαζαίοι ήταν οικογένεια κλεφτών και αρματολών, που έδρασαν στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου αλλά και στη θάλασσα, πριν από την Επανάσταση του 1821 και 400 τουλάχιστον μέλη της θυσιάστηκαν στον Αγώνα. Το όνομά τους φέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος τηςΚάτω Μηλιάς Πιερίας.

Άνω Σκοτίνα.....ο εγκαταλελειμμένος μικρός "παράδεισος" της Πιερίας
Η Άνω ή Παλιά Σκοτίνα είναι ένας εγκαταλελειμμένος σήμερα παραδοσιακός οικισμός του νομού Πιερίας. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο περίπου 750 μέτρων στις νοτιοανατολικές πλαγιές του Ολύμπου και ανήκει στον δήμο Δίου-Ολύμπου, στο δημοτικό διαμέρισμα Σκοτίνας.

Ο Νίκος Οικονομόπουλος στην Κατερίνη για μια αξέχαστη μουσική εμπειρία
Ο Νίκος Οικονομόπουλος, μετά από μία απίστευτη χειμωνιάτικη σεζόν που έσπασε κάθε ρεκόρ προσέλευσης, έρχεται στην Κατερίνη για μια αξέχαστη μουσική εμπειρία.

Σχεδόν 950 παραβάσεις μόνο σε μια ημέρα στη Θεσσαλονίκη !
Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θέτοντας ως στόχο την πρόληψη επικίνδυνων παραβάσεων και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στο οδικό δίκτυο, τόσο στους οδηγούς όσο και στους πεζούς, πραγματοποιεί συστηματικά στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους.

Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης ο Πλάτωνας Τασχουνίδης


Την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη δημαρχία της γενέτειρας κι αγαπημένης του πόλης, της Κατερίνης, ανακοίνωσε ο Πλάτωνας Τασχουνίδης. Ο υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να ζητήσει την ψήφο των συνδημοτών του.

Έκλεψαν καλώδια αξίας 5.000 ευρώ στην Πιερία και συνελήφθησαν


Στη σύλληψη δύο 26χρονων προχώρησαν χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας.

Για ποιον χτυπάει η καμπάνα στον....Κολινδρό ;
Για ποιον χτυπάει η καμπάνα??? Εμείς έχουμε απορία, εσείς???
Γι’αυτό ανέλαβε το λαϊκό θέατρο κολινδρινών καλλιτεχνών να μας λύσει όλες μας τις απορίες.
Σας περιμένουμε την Παρασκευή 18 Αυγούστου και ώρα 21:00 στο ανοιχτό θέατρο Κολινδρού, να γελάσουμε και να περάσουμε ένα ευχάριστο βράδυ..και να μάθουμε και για ποιούς χτυπάει η καμπάνα...και πιστέψτε μας φέτος θα χτυπήσει για πολλούς !!

0-2 Ο Αιγινιακός την Περίσταση σε ένα ωραίο φιλικό παιχνίδι

Του Γιώργου Καρανικόλα
Ανώτερος ο Αιγινιακός, παρά τις σημαντικές του ελλείψεις κέρδισε σε ενδιαφέροντά φιλικό αγώνα εκτός έδρας την ΑΕ Περίστασης με 2-0 και έδειξε ένα μέρος των μεγάλων φετινών δυνατοτήτων του .
Στο 45 δευτερόλεπτό

Η Μαρία Τσιμήτρη στο πλευρό του Βαγγέλη Γερολιόλιου
Η Μαρία Τσιμήτρη είναι μια από τις πιο έμπειρες αυτοδιοικητικές παρουσίες του Δήμου μας.
Προσφέρει εδώ και χρόνια τις υπηρεσίες της, πρώτα στον πρώην Δήμο Δίου και έπειτα στον Δήμο Δίου-Ολύμπου, από πολλές θέσεις ευθύνης.