21 Φεβρουαρίου 2012

17ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ
Με την παρουσία των δημοτών του Δίου  Πιερίας των καταγόμενων από την ιστορική παραολύμπια περιοχή και πλήθους  πολιτών από ολόκληρο τον Νομό Πιερίας,  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 το  17ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ των απανταχού δημοτών του Δίου.

Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων για το 2011


Με γνώμονα τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συμβάλλει στην αρτιότερη εφαρμογή του προγράμματος
δωρεάν διανομής τροφίμων.


Το πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την ευθύνη στην Πιερία  έχει η Διεύθυνση  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής  Ενότητας Πιερίας.


Διανομή  ρυζιού και  φέτας σε περίπου  1.500 πολύτεκνες οικογένειες της Πιερίας πραγματοποιήθηκε στις αποθήκες του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Πιερίας, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012,  παρουσία των εκπροσώπων του δικαιούχου φορέα, της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,  Ευδοκίας  Γεωργίου – Κίτσιου , του  Επιστημονικού Συνεργάτη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Δημήτρη  Ρουκά,  του υπεύθυνου υπαλλήλου του προγράμματος, Βασίλη Καλιαμπού και του μέλους  της τριμελούς επιτροπής, Χρυσάνθης  Καζαντζίδου. Σημειώνεται ότι τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει  διανομή  προϊόντων και σε άλλους φορείς.


« Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βρίσκεται στο πλευρό συμπολιτών μας που στερούνται βασικά είδη. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε την υλοποίηση του  προγράμματος, προκειμένου να στηρίξουμε νοικοκυριά στις δύσκολες εποχές που ζούμε και να βοηθήσουμε με κάθε μέσο άπορους καθώς και   οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους πολίτες. Σκοπός μας είναι να
αναδείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με ουσιαστικές συλλογικές δράσεις αλληλεγγύης», επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

Στην Πιερία το πρόγραμμα   δωρεάν  διανομής τροφίμων για το 2011,
ολοκληρώθηκε,  καθώς παραδόθηκαν 15 τόνοι γραβιέρα  Κρήτης,  276 τόνοι ζυμαρικά,  207 τόνοι ρύζι,  42 τόνοι φέτα  και 92 τόνοι πορτοκάλια,   σε   φορείς υλοποίησης της Πιερίας,   όπως είναι : 1) Γηροκομείο Ιεράς Μητρόπολης, 2) Ιερά Μητρόπολη Κατερίνης, 3) Σύλλογος  επαναπατρισθέντων “Η Ελπίδα”, 4) Σύλλογος  Παλλιννοστούντων Ποντίων, 5) Σύλλογος  Πολύτεκνων Μητέρων, 6) Σύλλογος  Καρκινοπαθών Ν. Πιερίας, 7) Σύλλογος  Νεφροπαθών Ν. Πιερίας, 8) Σύλλογος  Ατόμων με αναπηρία Ν. Πιερίας, 9) Πανελλήνια Ποντιακή Ένωση Επιστημόνων Παλλιννοστούντων και  10) Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Πιερίας.


ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ: Η ενίσχυση του τουρισμού μπορεί να συμβάλει καταπολέμηση της ανεργίαςΤην περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη κατά σειρά συνάντηση της Βουλευτού Πιερίας κας Μαρίας Μίχου με την Γενική Γραμματέα Τουρισμού κα Κωνσταντίνα Μπέη η οποία είχε ως στόχο τον καθορισμό και την εξειδίκευση των αναπτυξιακών προτάσεων για τον τουρισμό στην Πιερία.
Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο κ. Γιώργος Κυριακόπουλος, υπηρεσιακός παράγοντας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με μεγάλη εμπειρία σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και λιμενικής πολιτικής.

Το Paranormalgreece.com...ΕΦΤΑΣΕ....Εσύ το ΕΙΔΕΣ ;
Μέσα από το Paranormal Greece θα σας παρουσιάσουμε προσωπικές έρευνες για ανεξήγητα φαινόμενα και όχι μόνο με ήχο και εικόνα.
Ναι, μέσα από το Paranormal Greece θα δείτε για πρώτη φορά πραγματικές έρευνες για Φαντάσματα, E.V.P. και πολλά ακόμη θέματα.
Σας καλωσορίζουμε σε μια νέα πύλη του Ανεξήγητου και του Μεταφυσικού!

Αλκιβιάδης Αϊβάζης
 

Απέχουν οι δικηγόροι


Αποχή έως και την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 αποφάσισε η Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Η συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα.

Ανακοίνωση του δικηγορικού συλλόγου Κατερίνης

Είναι πλέον πασίδηλο ότι – εν μέσω της παρούσης συγκυρίας – δοκιμάζονται όχι μόνο οι οικονομικές μας αντοχές, αλλά κυρίως τα όρια της ανοχής μας ως ελευθέρων πολιτών μιας δημοκρατικά δομημένης πολιτείας, τα οποία και τείνουν πλέον να εξαντληθούν.

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ !!!Απόδραση στο όνειρο, διακοπές στο  OLYMPUS MEDITERRANEAN HOTEL στο κέντρο της πόλης  στο μαγικό Λιτόχωρο  ,στο βουνό των θεών  μια ανάσα από τη θάλασσα !

Κατερίνη: Μεταφραστικό Κέντρο Ευδοξία Παπαδοπούλου


Πιερικός Αρχέλαος - Εύαθλος Μακεδόνες 69 - 53Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για την τελική φάση του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ η ομάδα παίδων του Πιερικού Αρχελάου. Ύστερα από ένα δύσκολο και αμφίρροπο παιχνίδι, οι νεαροί αθλητές του Πιερικού Αρχελάου κατάφεραν να πάρουν μια σημαντική γι' αυτούς νίκη χάρη, κυρίως, στην πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησαν στο 2ο ημίχρονο.

Οι Πιθανοί υποψήφιοι της ΝΔ στην ΠιερίαΣτην Πιερία υποψήφιος θα είναι ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος και ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος.
Ακούγονται τα ονόματα του πρώην νομάρχη Γιώργου Παπαστεργίου, της δημοτικής συμβούλου Πυλαίας-Χορτιάτη Ανατολής Κωνσταντινίδου, της δικηγόρου Άννας Μάνη, του Δημήτρη Χριστογιάννη, του Απόστολου Πόδα, του πολιτευτή Αστέριου Τόκα και Ανέστη Ίνεγλη.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Τρία νέα δημοτικά σχολεία στην Κατερίνη...και τρια νηπιαγωγεία
Την ίδρυση τριών νέων σχολικών μονάδων (17ο, 18ο & 19ο) στην Κατερίνη προτείνει με έγγραφό του ο Διευθυντής Π.Ε. Πιερίας κ. Αστέριος Κρίτογλου προς το Υπουργείο Παιδείας που κοινοποιείται στην Αντιπεριφέρεια Πιερίας και τους τρεις δήμους του Νομού.
Παράλληλα προτείνεται και η ίδρυση τριών νέων νηπιαγωγείων για να καλυφθούν οι ανάγκες στο Δήμο της Κατερίνης.

Θεσσαλονίκη και Βέροια "Παλεύουν" μαζί για τον Τουρισμό....


Διαβάσαμε σε γειτονικό blog της Πέλλας μια είδηση που αφορά σίγουρα και την Πιερία.... Και προκύπτει άμεσα η απορία.... Ισχύει κάτι αντίστοιχο και για Κατερίνη και Λιτόχωρο ;; Ή εδώ δεν έχουμε ανάγκη τη Θεσσαλονίκη ;;;


Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Ολύμπιο Βήμα