27 Δεκεμβρίου 2015

Σβορώνος...κωμόπολη 2000 κατοίκων 3 χιλιόμετρα από την ΚατερίνηΟ Σβορώνος είναι μεγάλος οικισμός της Πιερίας, με 1.948 κατοίκους (απογραφή 2011). Το χωριό είναι ανομοιογενές από άποψη προέλευσης κατοίκων, καθώς εκτός από ντόπιους, υπάρχουν Πόντιοι και πρόσφυγες. Αρκετοί από τους κατοίκους είναι γεωργοί και οι κύριες καλλιέργειες είναι ο καπνός, οι

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου «πετάει»! Με αερόστατο!

Φίλες και φίλοι, Χρόνια Πολλά
Περισσότεροι από 2.500 μικροί και μεγάλοι επισκέπτες από διάφορες πόλεις της Β. Ελλάδας, κυρίως όμως Θεσσαλονικείς, βρέθηκαν το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015 στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης για να απολαύσουν την μοναδική ομορφιά του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου.

Βροντού....όμορφη κωμόπολη 2000 κατοίκων 16 χιλιόμετρα από την Κατερίνη

Η Βροντού είναι ημιορεινή κωμόπολη του νομού Πιερίας, σε υψόμετρο 120 μέτρων, που έχει 1902 κατοίκους (απογραφή 2011). Υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Δίου-Ολύμπου και ευρίσκεται νοτιοδυτικά της Κατερίνης. Απέχει από την Κατερίνη 16 χιλιόμετρα. Είναι κτισμένη κοντά στο ρέμα της Αγίας Τριάδας και

Το Μέλωμα του Χριστού και το κόψιμο του Χριστόψωμου στην Αρναία Χαλκιδικής

Την παραμονή των Χριστουγέννων, είθισται όλες οι οικογένειες της Αρναίας να συγκεντρώνονται γύρω από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, πιστοί στα ήθη και τα έθιμα, για την κοπή του Χριστόψωμου. Το πολύ παλιό αυτό έθιμο εδώ και αρκετά χρόνια η Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας, το μετέφερε στη κεντρική πλατεία της Αρναίας.

Β΄ ΗΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ
Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος μετέβη στον ιστορικό Κολινδρό, για την εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.