9 Ιουνίου 2016

Καθαρισμός Καναλιών στα Αγροκτήματα της Δ.Ε. Δίου και στο Βαρικό

Σε εργασίες αποσυμφόρησης και εκβάθυνσης των καναλιών στις Δ.Ε. Δίου και Λιτοχώρου προχώρησε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δίου - Ολύμπου, σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Η τελευταία παρέμβαση στα κανάλια αυτά έγινε τουλάχιστο πριν από δέκα χρόνια.


Οι εργασίες επικεντρώθηκαν στην απομάκρυνση της ανεπτυγμένης βλάστησης και των φερτών υλικών (λάσπης, μπάζων), εξαιτίας των οποίων τα κανάλια είχαν χάσει τη λειτουργικότητά τους, προκαλώντας συχνά σοβαρά προβλήματα και ζημίες στις γύρω καλλιέργειες.

Ο καθαρισμός ξεκίνησε από την περιοχή Βάθες στο αγρόκτημα Βροντούς και επεκτάθηκε μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, σε συνολικό μήκος 2.800 μέτρων.

Συνεχίστηκε στην τοποθεσία Ποτόκι του Δίου μέχρι και την περιοχή Σμίξη του Βαρυκού Λιτόχωρου (Κανάλι Πλατανακίων), σε συνολικό μήκος 3.500 μέτρων.

Κατά μήκος του καναλιού καθαρίστηκαν τα παρακάναλα, στις περιοχές Σκανταλιάρα και Μέλια, που ήταν πλήρως εγκαταλειμμένα και αβαθή, χωρίς να εξυπηρετείται πλέον ο σκοπός για τον οποίο κατασκευάστηκαν.

Αντιλαμβανόμενοι, η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος, ότι η συντήρηση των καναλιών είναι μέγιστης σημασίας για λόγους θωράκισης των καλλιεργειών από πλημμύρες, παραδίδονται στους καλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής τα κανάλια λειτουργικά.

Οι εργασίες θα ενταθούν μετά το καλοκαίρι, με τη συντήρηση του Βαφύρα (Χελοπόταμου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !