23 Αυγούστου 2017

Σάββατο 26 Αυγούστου η Γιορτή Σταφυλιού και Τρύγου Νέου Ρυσίου ΘεσσαλονίκηςΜε ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, εκθέσεις , παραδοσιακά χορευτικά σύνολα, τριάντα τέσσερα χρόνια παράδοσης αναβιώνουν το ερχόμενο Σάββατο 26 Αυγούστου στις 8 και μισή το βράδυ, με τη Γιορτή σταφυλιού και τρύγου που θα πραγματοποιηθεί στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ρυσίου. Η γιορτή ξεκίνησε το 1983, ως μια προσπάθεια προβολής της καλλιέργειας του αμπελιού, του σταφυλιού και των παραγώγων του. Στην φετινή εκδήλωση ο Λαογραφικός Σύλλογος «Η Αρετσού» θα παρουσιάσει ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο με χορούς και τραγούδια.

Αλώνια Πιερίας: Χωριό 650 κατοίκων 21 χιλιόμετρα από την Κατερίνη

Τα Αλώνια είναι χωριό του νομού Πιερίας . Έχει 641 κατοίκους (απογραφή 2011) και βρίσκεται βορειοανατολικά της Κατερίνης. Είναι ο μοναδικός οικισμός της ομώνυμης Τοπικής Κοινότητας του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού. Ο κεντρικός ναός του χωριού είναι ο Ναός του Αγίου Παντελεήμονα και πανηγυρίζει στις 27 Ιουλίου. Απέχει 21 χιλιόμετρα από την Κατερίνη. Η γεωργία (καλλιέργεια καπνού) αποτελεί την κυριότερη ασχολία των κατοίκων.

Θέρμη: Χορήγηση άδειας συλλογής ξερών καυσόξυλων 2017To Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής & Ανάπτυξης ενημερώνει ότι: οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Θέρμης μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από την 1η Σεπτεμβρίου έως και την 22η Σεπτεμβρίου 2017, στους Γραμματείς των Δημοτικών ή Τοπικών τους Κοινότητας , για τη χορήγηση άδειας συλλογής ξερών καυσόξυλων στα όρια της κοινότητας κατοικίας τους για τις ανάγκες .

4ο TOUMPA RIVER PARTY ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΙΛΚΙΣ


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκβάθυνσης του λιμανιού των Νέων ΕπιβατώνΈνα από τα οξυμένα ζητήματα που απασχολούσαν επί δεκαετίες τον δήμο Θερμαϊκού αποκαταστάθηκε.

Το λιμάνι των Ν. Επιβατών αποδόθηκε ασφαλές για ελλιμενισμό στους καπετάνιους και καραβοκύρηδες.

Παλαιό Ελευθεροχώρι Πιερίας : Χωριό 560 κατοίκων 23 χιλιόμετρα από την ΚατερίνηΤο Παλαιό Ελευθεροχώρι είναι χωριό της Πιερίας, με 555 κατοίκους (2011). Οι κάτοικοι του χωριού (Πόντιοι πρόσφυγες) καλλιεργούν καπνά, σιτηρά και βαμβάκι. Υπάρχει αγροτικό ιατρείο, γεωργικός συνεταιρισμός και διθέσιο Δημοτικό Σχολείο. Ο κεντρικός ναός είναι αφιερωμένος στην Αγία Παρασκευή, ενώ υπάρχουν και παρεκκλήσια-ξωκλήσια (Άγιος Αθανάσιος). Τοπική γιορτή γίνεται στις 26 Ιουλίου. Απέχει 23 χιλιόμετρα από την Κατερίνη.

«ΜΥΓΔΟΝΙΑ 2017»: Πρόγραμμα Πολιτιστικών ΕκδηλώσεωνΤρεις μουσικές βραδιές για όλες τις ηλικίες και ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης που σταθερά στέλνουν κάθε χρόνο οι συνδημότες μας, περιλαμβάνουν οι φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Λαγκαδά «Μυγδόνια 2017».

Η Δ.Κ Μελίκης αρωγός της Ακροβατικής Γυμναστικής του Φιλίππου Μελίκης

Ο Πρόεδρος και η Αναπληρωτής Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης, συγκέντρωσαν και παρέδωσαν στη Γυμνάστρια του Τμήματος Ακροβατικής Γυμναστικής του Φιλίππου Μελίκης, Ελένη Μαμουτοπούλου, το ποσό των 300ων ευρώ, ώστε το τμήμα να συμμετάσχει στους Πανελλήνιους Αγώνες Ακροβατικής Γυμναστικής το Φθινόπωρο του 2017.

Σίνδος: 20 χρόνια Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών ΟρχηστρώνΤο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών, που διοργανώνει ο Κοινωνικός & Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δέλτα, συμπληρώνει 20 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας στη μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης, της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, με τη σημαντική παρουσία του Φεστιβάλ στον διεθνή μουσικό ορίζοντα, να υπογραμμίζεται με σπουδαίες κριτικές από τον εθνικό Τύπο και τα διεθνή δίκτυα (όπως η IFEA – Παγκόσμιο Δίκτυο Φεστιβάλ και η WASBE – Παγκόσμια Ένωση Αρχιμουσικών).

Πιερία: Ανακοίνωση για άδειες Υδραυλικών, Ψυκτικών. Χειριστών, ΟξυγονοκολλητώνΑπό το τμήμα Χορήγησης Αδειών Βιομηχανίας, Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και

Επαγγελμάτων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Π. Ε. Πιερίας, σας

ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 105 του Ν.4485/2017 (Φ.Ε.Κ. 114/Α’/2017)

δόθηκε παράταση για την αντικατάσταση των αδειών ή αναγγελιών που έχουν

εκδοθεί από την Υπηρεσία μας με παλαιότερες διατάξεις, έως τις 31-12-2018.

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα εκδηλώσεων Δήμου Νέας Προποντίδας

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού, σας ενημερώνουν για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στα όρια του Δήμου Νέας Προποντίδας.

Νέα Αγαθούπολη Πιερίας : Χωριό 270 κατοίκων 27 χιλιόμετρα από την ΚατερίνηΗ Νέα Αγαθούπολη είναι χωριό της Πιερίας, το οποίο υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Μεθώνης. Έχει 267 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Είναι ο τελευταίος παραθαλάσσιος οικισμός του νομού Πιερίας προς Θεσσαλονίκη και απέχει από την Κατερίνη 27 χιλιόμετρα.

Πρόγραμμα εξάλειψης της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας σε παραγωγικά ζώαΕφαρμογή προγραμμάτων επιτήρησης, ελέγχου και εξάλειψης

των Μεταδοτικών Σπογγωδών Εγκεφαλοπαθειών των μικρών μηρυκαστικών

και της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την έναρξη της 33ης Εμποροπανήγυρης Κατερίνης
Στην τελική ευθεία οδεύουν οι εργασίες προετοιμασίας εν όψει της έναρξης της 33ης Εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης στις 02 Σεπτεμβρίου, στον καθιερωμένο χώρο, στην περιοχή της Ανδρομάχης.

Εργασίες αναβάθμισης και συντήρησης του Πολιτιστικού Κέντρου της Σχολής ΑριστοτέληΞεκίνησαν στο πολιτιστικό κέντρο της Σχολής Αριστοτέλους οι εργασίες αναβάθμισης και συντήρησης του κτιριακού συγκροτήματος που δώρισε στον Δήμο Νάουσας το 2007 η οικογένεια του μεγάλου ευεργέτη της πόλης Χρήστου Λαναρά.

25 Προσλήψεις στο Δημοτικό Ωδείο Νάουσας "Εστία Μουσών"

Ο Δήμαρχος Νάουσας, έχοντας υπόψη:

  1. Τη με αριθμό ΔΙΠΠ/Φ.ΕΓΚΡ.1/58/18506/30.8.2012 Απόφαση της Επιτροπής της παρ. 1 του άρθρου 2 της αριθμ. 33/2006  ΠΥΣ (Αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα, ΦΕΚ 280/Α/28-12-2006), όπως ισχύει.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΩΤΗΡΕΙΑ 2017


Πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού στο Δήμο ΤυρνάβουΗ Διεύθυνση περιβάλλοντος του Δήμου Τυρνάβου ενημερώνει τους δημότες ότι από την έναρξη του 2017 το πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού στο δήμο μας υποστηρίζεται από την τηλεφωνική γραμμή 8011119999, όπου κάθε πολίτης μπορεί να καλεί με αστική χρέωση,

Μεθώνη Πιερίας : Χωριό 750 κατοίκων 26 χιλιόμετρα από την ΚατερίνηΗ Μεθώνη είναι παραθαλάσσιο χωριό στις βόρειες ακτές του νομού Πιερίας. Έχει 741 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011και αποτελεί τμήμα του Δημοτικού Διαμερίσματος της Μεθώνης. Υπάγεται διοικητικά στο δήμο Πύδνας -Κολινδρού. Η Μεθώνη έχει ωραία αμμώδη παραλία και καθαρή θάλασσα. Οι κάτοικοι ασχολούνται με τουριστικές επιχειρήσεις, αλιεία, καλλιέργεια ελιών, βαμβακιού κλπ.

Ανακοίνωση ακύρωσης της λαχειοφόρου αγοράς της Ε.Π.Σ. ΠιερίαςΗ Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Σ. Πιερίας, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017 και ώρα 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ», κατόπιν πρότασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της, στο όγδοο θέμα της,

Υπάρχει Ανάγκη από Αιμοπετάλια για τον κ. Σπυρίδων Οικονόμου

Ο Συνάνθρωπός μας κ. Σπυρίδων Οικονόμου που νοσηλεύεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας έχει ανάγκη από αιμοπετάλια. Οι δότες θα πρέπει να έχουν ηλικία έως 55 ετών, να έχουν γίνει αιμοδότες έστω και μία φορά και να μην ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή.

Ευνοϊκή Ρύθμιση Οφειλών προς τον Δήμο ΚατερίνηςΤην δυνατότητα να ρυθμίσουν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους τις οφειλές τους προς το Δήμο Κατερίνης έχουν οι πολίτες, έπειτα από την ψήφιση στη Βουλή και δημοσίευση νομοθετικής διάταξης για την ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους.

Εγγραφές μαθητών στη Μαθητική Εστία ΓρεβενώνΕν όψει της νέας σχολικής χρονιάς (2017-2018) ο Δήμος Γρεβενών κάνει γνωστό ότι οι εγγραφές για τη διαμονή, των μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Β/θμιας Εκπαίδευσης της πόλης των Γρεβενών, και των σπουδαστών που φοιτούν στα δημόσια Ι.Ε.Κ., στη Μαθητική Εστία του Δήμου Γρεβενών, θα ξεκινήσουν από την

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017.

Ανακοίνωση για τους κτηνοτρόφους κατοίκους του Δήμου ΑλμωπίαςO Δήμος Αλμωπίας ενημερώνει τους κτηνοτρόφους κατοίκους του Δήμου Αλμωπίας, ότι εκδόθηκε και δημοσιεύθηκε η υπ' αριθμ. 940/81279/26-7-2017 κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β' 2741/4-8-2017), με την οποία καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για την έκδοση άδειας διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων εντός ή πλησίον κατοικημένων περιοχών.

58η Γιορτή Κρασιού στον Αμπελώνα ΛάρισαςΟ Δήμος Τυρνάβου και η Κ.Ε.ΔΗ.Τ. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνουν και φέτος τη Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα, που ανοίγει τις πύλες της το τριήμερο 25, 26 και 27 Αυγούστου 2017, στο Άλσος του Αγ. Γεωργίου στον Αμπελώνα.

Κατερίνη: Διακοπή νερού για 3 ώρες στις περιοχές του Μυλαυλάκου και του Παράδεισου

H Δ.Ε.Υ.Α Κατερίνης σας ανακοινώνει ότι, σήμερα 23 Αυγούστου ημέρα Τετάρτη θα υπάρχει διακοπή νερού για τις επόμενες τρεις ώρες, στις οδούς Ενιπέως, Χαιρωνείας, Κρήτης, Ηλιουπόλεως, Παπάγου, Εργατικές κατοικίες Μυλαυλάκου και πέριξ όλων των οδών αυτών, καθώς και σε όλη την περιοχή "Παράδεισος", λόγω έκτακτης βλάβης στο κεντρικό δίκτυο της ύδρευσης.

Μακρύγιαλος Πιερίας : Κωμόπολη 1700 κατοίκων 21 χιλιόμετρα από την Κατερίνη

Ο Μακρύγιαλος είναι μεγάλος οικισμός στις βόρειες ακτές του νομού Πιερίας, έδρα του ομώνυμου Δημοτικού Διαμερίσματος . Έχει 1.681 κατοίκους, με βάση την απογραφή του 2011. Είναι τουριστικό και αλιευτικό κέντρο. Οι κάτοικοι είναι Πόντιοι, Καταφυγιώτες και Βλάχοι. Ασχολούνται με τη γεωργία (ελιές, σιτηρά, ψάρια, μύδια) και με την αλιεία.

Τύρναβος: Ανακοίνωση για την αφισορύπανση

Με αφορμή τη μεγάλη αφισορύπανση που παρατηρείται σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους της περιοχής, ο Δήμος Τυρνάβου προχωρεί σε ενέργειες για τη μείωση του φαινομένου.
Στο πλαίσιο αυτό, μια από τις πρώτες ενέργειες του Δήμου ήταν να μην εκδοθούν πολλές και μεγάλων διαστάσεων αφίσες για τις εκδηλώσεις της Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα, που τοποθετούνται σε δένδρα και κολώνες.

Πολύγυρος: Τεράστια επιτυχία είχαν οι εκδηλώσεις «ΓΕΥΣΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»

Με τη συμμετοχή δεκάδων συλλόγων αλλά και τη μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά προσέλευση θεατών και επισκεπτών πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις «ΓΕΥΣΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» από τις 17 έως τις 20 Αυγούστου 2017, στον πεζόδρομο του Πολυγύρου.

Τα αξιοθέατα του Δήμου Πύδνας-ΚολινδρούΜπορείτε να μάθετε για τα αξιοθέατα του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού και να τα επισκεφτείτε.

Αρχαία Πύδνα

Δύο χιλιόμετρα νότια του σύγχρονου οικισμού του Μακρυγιάλου στη βόρεια Πιερία, βρίσκεται η θέση της αρχαίας Πύδνας, μιας πόλης που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Μακεδονίας, χάρη στο λιμάνι της και τη στρατηγική της θέση. Ελληνική πόλη, ελεύθερη και ανεξάρτητη αρχικά, αναδείχτηκε, ως εμπορικό κέντρο μεγάλης σημασίας.

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ Αρχαία Πύδνα 25-8Ο αρχαιολογικός πλούτος της Βόρειας Πιερίας αλλά και οι συνήθειες των κατοίκων της, αποτελούν το θεματολόγιο του θεσμού των ομιλιών που υλοποιεί κάθε χρόνο ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) με σκοπό την ανάδειξη και καταγραφή της ιστορικής ταυτότητας της περιοχής.

Αρχαία Πύδνα: Οικισμός 25 κατοίκων 20 χιλιόμετρα από την ΚατερίνηΗ Αρχαία Πύδνα είναι χωριό της Πιερίας, με 25 κατοίκους. Υπάγεται στο δήμο Πύδνας -Κολινδρού. Είναι γνωστή από τη Μάχη της Πύδνας, η οποία σήμανε την οριστική υποταγή της Ελλάδας στους Ρωμαίους. Στη μάχη αυτή (168 π.Χ.) ο τελευταίος βασιλιάς της Μακεδονίας Περσέας ηττήθηκε από τον ύπατο Αιμίλιο Παύλο.

Φάρσαλα: 19ο Πανελλήνιο Γαβούστιμα – Σύναξη Καππαδοκών19ο Πανελλήνιο Γαβούστιμα – Σύναξη Καππαδοκών
Φάρσαλα 25 – 27 Αυγούστου 2017

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
Παρασκευή 25/8/17
20:00 Πατινάδα «Λιτάνευση και μεταφορά της εικόνας του Αγίου Βασιλείου στον κεντρικό δρόμο της πόλης των Φαρσάλων»

Ρύθμιση οφειλών στο Δήμο Αριστοτέλη (έως 100 μηνιαίες δόσεις/ελάχιστη δόση 20 ευρώ)Ο Δήμος Αριστοτέλη, στα πλαίσια του Ν. 4483/2017 (ΦΕΚ 107/31-07-2017 τεύχος Α'), ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως τις 30-09-2017. Στον ανωτέρω Νόμο ορίζεται ως προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση, η 30η Νοεμβρίου 2017 (άρθρο 52 παρ. 3 Ν. 4483/2017).

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


3ο διεθνές κύπελλο U14 στον Κολινδρό 19-25 Αυγούστου 2017

Το τρίτο διεθνές κύπελλο U14 στον Κολινδρό και διοργανώνεται από την FIBA Europe, την ΕΟΚ, τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού, τον ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ. και την ΕΚΑΣΚΕΜ. Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν εκτός από την Ελληνική ομάδα η Κύπρος, η Παλαιστίνη, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Ισπανία.