9 Ιανουαρίου 2017

Η αναβίωση του Εθίμου της Μπάμπως, στο Κίτρος
Για ακόμη μια φορά πάρα το τσουχτερό κρύο έγινε η αναβίωση του Εθίμου της Μπάμπως, στο Κίτρος Πιερίας 8 Ιανουαρίου 2017. Η γιορτή της μπάμπως είναι ένα παραδοσιακό έθιμο, που προέρχεται από την Ανατολική Ρωμυλία, για πολλά χρόνια αναβιώνει με τη φροντίδα των πολιτιστικών συλλόγων των κατοίκων και με τη συνεργασία του Δήμου και του και γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να διατηρηθεί στις επόμενες γενιές.

Ο Κολινδρινός Νίκο Σοφικίτης καλεσμένος της Ομάδας Επιστημόνων ΚολινδρούTην Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11.00, στην αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Ομάδας Επιστημόνων Κολινδρού, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την εισήγηση ενός εξαίρετου επιστήμονα, διεθνούς φήμης,

Κλειστά τα σχολεία στη Βέροια την ΤρίτηΟ Δήμαρχος Βέροιας

Έχοντας υπόψη:

1.- Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α' 87/2010) καθώς και του άρθρου 4 του Π.Δ. 201/1998 «Οργάνωση και λειτουργία Δημοτικών Σχολείων».

Συνεχής η παρουσία των αποχιονιστικών μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας ΠιερίαςΗ Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ενημερώνει ότι βρίσκεται με όλο το στόλο των μηχανημάτων (δικά της και του αναδόχου) στους δρόμους ευθύνης της για την διατήρησή τους σε ασφαλή οδική κατάσταση.

ΛΕΛΟΓΙΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΥΔΑΤΟΣ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΑπό τον Δήμο Δίου-Ολύμπου ανακοινώνεται, ότι λόγου του παρατεταμένου παγετού παρατηρείται, όπως είναι φυσικό, ελλιπής ροή ύδατος.

Επίσης αρκετοί συνδημότες μας, πολύ λογικά, αφήνουν τις νυχτερινές ώρες ανοιχτές τις βρύσες τους για να μην παγώσουν οι σωληνώσεις τους.

Κλειστά και αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, τα σχολεία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών


Κλειστά και αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
● Κανονικά θα λειτουργήσουν οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί
Λόγω της συνέχισης των συνθηκών του παγετού, εξαιτίας των οποίων παρέμειναν παγωμένα τα δίκτυα ύδρευσης στα σχολικά κτίρια, και για την προστασία της υγιεινής των παιδιών, μετά από διευρυμένη σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, αποφασίστηκε τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του δήμου Νεάπολης-Συκεών να παραμείνουν κλειστά και για αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017.
Αντίθετα, ανοικτοί θα παραμείνουν και θα λειτουργήσουν κανονικά οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες.
τα σχολεία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗΜετά από συνεχή επικοινωνία με όλες τις σχολικές μονάδες διαπιστώθηκε πως συνεχίζονται τα προβλήματα με την έλλειψη υδροδότησης και παραμένουν χαμηλές οι θερμοκρασίες των σχολικών αιθουσών παρά τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης λόγω του συνεχόμενου ολικού παγετού.

Ανακοίνωση για λειτουργία σχολείων στο Δήμο Λαρισαίων


Λόγω των συνθηκών ολικού παγετού, που επικρατούν στην περιοχή, των προβλέψεων για νέο κύμα χιονοπτώσεων σήμερα το βράδυ και μετά από εισήγηση των προϊσταμένων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά, με απόφαση του δημάρχου Λαρισαίων.

Κλειστά και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου τα Σχολεία στο Δήμο Κορδελιού ΕυόσμουΟ Δήμος Κορδελιού Ευόσμου μετά από επικοινωνία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και σε συνεννόηση με τους διευθυντές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου, αποφάσισε την Τρίτη 10 Ιανουαρίου να παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου.Αν και τα συστήματα θέρμανσης των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν τεθεί σε λειτουργία από την περασμένη Πέμπτη διασφαλίζοντας τη θέρμανση των σχολικών κτιρίων, λόγω του ισχυρού παγετού τίθεται ζήτημα για την ασφαλή πρόσβαση και παραμονή των μαθητών στις σχολικές μονάδες. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη και τα ζητήματα υγιεινής που προκύπτουν λόγω του παγωμένου δικτύου ύδρευσης, αποφασίστηκε τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του δήμου Κορδελιού Ευόσμου να μη λειτουργήσουν για δεύτερη συνεχή ημέρα.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΥΡΙΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Με νεότερη απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη δε θα λειτουργήσουν αύριο 10 Ιανουαρίου οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς λόγω της επικράτησης δυσμενών καιρικών συνθηκών που εκδηλώνονται με χιονοπτώσεις, ισχυρό παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο ΈδεσσαςΑνακοινώνεται ότι την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλου του Δήμου Έδεσσας θα παραμείνουν κλειστά λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ


Αύριο Τρίτη 10/01/2017 τα σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (δηλαδή τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά λόγω επιδείνωσης των δυσμενών καιρικών συνθηκών (θερμοκρασίες πολύ πιο κάτω από τους 0 Βαθμούς Κελσίου). Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί.

Παραβάσεις σε μπυραρία, ψητοπωλείο και καφετέριες της ΠιερίαςΣυνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας καθώς και για την πώληση νοθευμένων αλκοολούχων ποτών.

Ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων του Δήμου ΠολυγύρουΑπό τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται πως και αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε ολόκληρο τον Δήμο δεν θα λειτουργήσουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ


Η Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης ενημερώνει και συνιστά στους δημότες της Κατερίνης , λόγω του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών, να προστατέψουν τα υδρόμετρα τους , ώστε να αποφευχθούν οι ζημιές στο δίκτυο υδροδότησης τους .

Θερίζει η γαστρεντερίτιδα – Τα συμπτώματα και οδηγίες αντιμετώπισηςΑύξηση της συχνότητας εμφάνισης γαστρεντερίτιδας παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Οδηγούσε χωρίς άδεια οδήγησης και ασφάλεια αυτοκινήτου στη Χαλκιδική

Συνελήφθη χθες (08-01-2017) το μεσημέρι στη Χαλκιδική από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πολυγύρου, ένας 26χρονος ημεδαπός διότι νωρίτερα την ίδια ημέρα με το ανασφάλιστο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα

Κλειστά τα σχολεία αύριο στο Δήμο Σερβίων - Βελβεντού

Με απόφαση του Δημάρχου Σερβίων - Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.


Κλειστά τα σχολεία στην Ελασσόνα αύριο Τρίτη


Με απόφαση του δημάρχου Ελασσόνας κ. Νίκου Ευαγγέλου τα σχολεία όλων των βαθμίδων της επαρχίας Ελασσόνας θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 10/01/2017 κλειστά.

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Δίου-Ολύμπου


Τον Μάρτιο οι σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα- Τον Αύγουστο οι γέφυρες Αιγινίου -ΚορινούΧρονιά παράδοσης των μεγάλων αυτοκινητόδρομων είναι το 2017. Μπορεί στη συνείδηση του κόσμου οι πολυετείς καθυστερήσεις στα έργα να κλόνισαν την αξιοπιστία των εξαγγελλόμενων χρονοδιαγραμμάτων, ωστόσο πλέον δεν υπάρχει απολύτως κανένα περιθώριο επέκτασης των χρονοδιαγραμμάτων. Σχεδόν το σύνολο των δρόμων θα παραδοθεί στην κυκλοφορία έως τα τέλη Μαρτίου, ενώ τα μικρά εναπομείναντα τμήματα θα ολοκληρωθούν τον Αύγουστο.

Δήμος Κατερίνης: Κλειστά αύριο Τρίτη, τα σχολεία όλων των βαθμίδων λόγω παγετούΜε απόφαση του αρμόδιου αντιδημάρχου Κατερίνης, Χρήστου Λεμονόπουλου και κατόπιν σχετικού αιτήματος των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, αντίστοιχα,

Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης- Συναυλία Κινηματογραφικής ΜουσικήςΗ Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης, ολοκληρώνοντας τις εκδηλώσεις της για τα 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, και ο Κινηματογράφος «Ευκαρπίδη» ως συνδιοργανωτής και υποστηρικτής της λέσχης, σας παρουσιάζουν μια εκδήλωση την οποία πλαισιώνουν δύο ξεχωριστά μουσικά σύνολα, το «Σύνολο Μουσικής για τον Κινηματογράφο» του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και η «Φιλαρμονική Ορχήστρα» του Δήμου Καλαμαριάς.

Ρούπα: «Θα ανατιναχτώ με χειροβομβίδες και θα σκοτώσω αστυνομικούς»Ηχογραφημένες συνομιλίες του συλληφθέντος προ τριημέρου στη Νέα Σμύρνη 38χρονου ποινικού Γιώργου Χ. με απειλές ότι «μεταφέρω χειροβομβίδες και θα ανατιναχτώ σε περίπτωση που με προσεγγίσουν αστυνομικοί» προσδίδουν νέες διαστάσεις στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη συνολική δράση και τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ενόπλου δικτύου το οποίο σχετιζόταν με τη συλληφθείσα Πόλα Ρούπα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αλόννησος και ΣκόπελοςΤα πάντα καλυμμένα από ένα λευκό «πέπλο». Μπορεί οι εικόνες να είναι εντυπωσιακές αλλά για τους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται από το κύμα του χιονιά που σαρώνει τη δυτική Ελλάδα, τις Σποράδες και την Εύβοια, εκεί όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα, τα πράγματα είναι δύσκολα. Πολύ δύσκολα.

Ξάνθη: 15χρονος έκλεψε δέκα μηχανάκια μέσα σε 10 μέρες!Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δέκα κλοπές δίκυκλων οχημάτων, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 27-12-2016 έως 5-1-2017, στην πόλη της Ξάνθης.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΜία άκρως ενδιαφέρουσα όσο και επίκαιρη ημερίδα, που απευθύνεται σε επιχειρηματίες και όχι μόνο, διοργανώνει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής.

Η ημερίδα έχει θέμα « Δάνεια – Τράπεζες : τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις » και θα πραγματοποιηθεί στον Πολύγυρο, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου.

Αυτοκτόνησε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Γιάννης ΣταματόπουλοςΣοκ έχει προκαλέσει η είδηση της αυτοκτονίας του Γιάννη Σταματόπουλου, ο οποίος είχε θητεία στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ από το 1987 έως το 1989 και από το 1997 μέχρι και τώρα, και ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Έφυγε από τη ζωή η Κέλλυ Σακάκου

Πέθανε την Κυριακή το πρωί η Κέλλυ Σακάκου, μια από τις πρώτες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης.

Η Κέλλυ Σακκάκου εργάστηκε επί περίπου 30 χρόνια ως παρουσιάστρια στην ΕΡΤ.