24 Ιανουαρίου 2017

Διακοπή νερού στην Αλεξάνδρεια την ΤετάρτηΔιακοπή νερού θα γίνει την Τετάρτη σε περιοχές της Αλεξάνδρειας λόγω προγραμματισμένης αποκατάστασης βλάβης ύδρευσης επί της οδού Μακεδονομάχων. Η διακοπή θα γίνει από 8:30 το πρωί μέχρι τη 1:30 το μεσημέρι στις παρακάτω οδούς:

Αγρότες θα μπορούν να πωλούν χωρίς ΦΠΑ, σύμφωνα με εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων ΕσόδωνΟι όροι και οι προϋποθέσειςΟι αλλαγές που τίθενται σε ισχύ από 1-1-2017 αφορούν το ειδικό καθεστώς των αγροτών, τους αγρότες δηλαδή οι οποίοι βάσει των εισοδηματικών ορίων που είχαν θεσπιστεί – μέχρι 15.000 ακαθάριστα έσοδα και μέχρι 5.000 ευρώ ενιαία ενίσχυση, τα οποία πρέπει να τηρούνται συνδυαστικά- δεν υποχρεούνταν στην τήρηση βιβλίων και δεν εντάσσονταν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝΗ γρίπη των πτηνών είναι ιογενές νόσημα υποχρεωτικής δηλώσεως. Μεταδίδεται με άμεση επαφή με μολυσμένα πτηνά ή προϊόντα αυτών. Η χαμηλής παθογονικότητας μορφή (LPAI) της νόσου προκαλεί συνήθως ήπια συμπτώματα στα πτηνά ενώ η υψηλής παθογονικότητας μορφή (HPAI) προκαλεί συνήθως πολύ υψηλά ποσοστά θνησιμότητας.

200 προσλήψεις Γεοπόνων και Κτηνιάτρων στα Υποκαταστήματα του ΕΛ.Γ.ΑΠροσλήψεις γεωτεχνικού προσωπικού σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του ν. 2190/94 για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών του ΕΛ.Γ.Α.
Ο ΕΛ.Γ.Α. θα διενεργήσει άμεσα προσλήψεις 170 ατόμων του κλάδου ΠΕ Γεωπόνων και 30 ατόμων του κλάδου ΠΕ Κτηνιάτρων στα Υποκαταστήματα του ΕΛ.Γ.Α.

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥΤη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Διονυσίου του εν Ολύμπω, κτίτορος της ομώνυμης Ιεράς Μονής.

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου το απόγευμα η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής υποδέχθηκε το ιερό λείψανο του Οσίου Νικάνορος Ζάβορδας, φίλου και συνασκητού του Αγίου Διονυσίου.

Συγχαρητήρια στον διεθνή Κατερινιώτη ποδοσφαιριστή Νίκο Γκοτζαμανίδη


Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Πιερίας Δημήτρης Ελευθεριάδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον διεθνή Κατερινιώτη ποδοσφαιριστή Νίκο Γκοτζαμανίδη για τη συμμετοχή του και μάλιστα ως αρχηγός στην εθνική παίδων που κατέκτησε το 18ο τουρνουά Aegean Cup 2017.

Παραμένει σε λειτουργία το Αστυνομικό Τμήμα Λιβαδίου Ολύμπου«Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια όλους του υπουργούς Δημοσίας Τάξεως που έσκυψαν πάνω στο πρόβλημα του Λιβαδίου, και γενικότερα της επαρχίας Ελασσόνας, την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, τους βουλευτές του νομού,

15χρονος δολοφόνησε 6χρονo στην ΚομοτηνήΔεμένο χειροπόδαρα και σκεπασμένο με ένα μπουφάν και μια κουρτίνα βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα σε εγκαταλελειμένο σπίτι - 200 μέτρα από το σημείο της εξαφάνισής - τον τραγικό εξάχρονο Μεχμεταλή Σεζάλ.

Αυτή είναι η μητέρα που εγκατέλειψε τα παιδιά της σε δρόμο της Πάτρας

Ελεύθεροι, μέχρι να ορισθεί δικάσιμος, αφέθηκαν πριν από λίγες ώρες ο πατέρας και η μητέρα των τριών παιδιών που βρέθηκαν στο δρόμο κοντά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στην Πάτρα.

Το δράμα των τριών παιδιών από την Αχαϊκή πρωτεύουσα, που εντοπίστηκαν να περιπλανώνται μόνα τους σε δρόμο της πόλης, δεν έχει τέλος.

Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κ.Μακεδονίας ο Θανάσης Μαντζούκας !

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα ο ΜΑΝΤΖΟΥΚΑΣ Αθανάσιος, τοποθετείται από Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.

Με χαμηλότερο κόστος οι μηνύσεις και οι αγωγές

Φθηνότερες γίνονται από σήμερα οι μηνύσεις, οι αγωγές εργατικών διαφορών και διάφορα ένδικα μέσα για φορολογικές και τελωνειακές διαφορές.

Παράλληλα, όμως, θα στοιχίζει στον ενδιαφερόμενο η αναβολή των δικών, ενώ ακριβαίνει η πρόσβαση σε κλιμάκια των ανωτάτων δικαστηρίων.

Νέα φωτιστικά σε Κατερίνη, Μοσχοπόταμο, Π. Κεραμίδι, Ελατοχώρι, ΜηλιάΣτον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού, ο οποίος είναι καθοριστικής σημασίας, τόσο σε ό, τι αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας & πόρων, όσο και στην αποφυγή της φωτορύπανσης συμβάλλουν οι εργασίες αντικατάστασης φωτιστικών σωμάτων, οι οποίες είναι σε εξέλιξη, στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης.

Δήμος Κατερίνης: 418 προσλήψεις, με το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς ΕργασίαςΞεκινά σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ στο οποίο εντάχθηκε και ο Δήμος Κατερίνης, με την πρόσληψη και απασχόληση συνολικά 418 ωφελούμενων ανέργων.