30 Ιανουαρίου 2017

Δήμος Πολυγύρου: Εκστρατεία κατά της κακοποίησης ζώωνΟ Δήμος Πολυγύρου στο πλαίσιο της συνεχούς εκστρατείας ευαισθητοποίησης κατά της κακοποίησης – δηλητηρίασης ζώων δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικό video της Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Δράσης Εθελοντών Δίου-Ολύμπου "Ο Περίτας".

Κρούσματα γρίπης των πτηνών στην ΡοδόπηΕπιβεβαιώθηκαν τελικά οι υποψίες για κρούσματα γρίπης των πτηνών σε κότες στο Σώστη Κομοτηνής.
Σύμφωνα με τις εργαστηριακές εξετάσεις, είχαν νοσήσει οικόσιτα πουλερικά.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μέσα σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, υλοποιείται η σταθερή πολιτική βούληση της κυβέρνησης, για αναβάθμιση του Δημόσιου Τομέα Υγείας.
Από τον Σεπτέμβριο του 2015, άρχισε να υλοποιείται το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας με δύο στόχους:

Άνοιξε η αυλαία των εκδηλώσεων «Φώτια 2017»Την αυλαία των εκδηλώσεων «Φώτια 2017» άνοιξε η ημερίδα με θέμα «Ο Φόβος του Θεού και οι φοβίες των ανθρώπων» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Κυριακή το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος» με εισηγητές τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και τον Ομότιμο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής τού Α.Π.Θ. κ. Γεώργιο Μαντζαρίδη.

Οριστικά στις 6 Ιουνίου οι Πανελλαδικές ΕξετάσειςΟριστικά στις 6 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, αφού ολοκληρωθούν οι ενδοσχολικές και ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, καθώς από φέτος μόνο οι κατέχοντες-αποδεδειγμένα- απολυτήριο Λυκείου θα μπορούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές ( ο νόμος ορίζει ότι οι έχοντες απολυτήριο συμμετέχουν στις Εξετάσεις), σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας σε συνεργασία με τη Διεύθνυση Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Φυλάκιση 60 ημερών για τους στρατιώτες που σχημάτισαν τον «αλβανικό αετό»Εξήντα ημέρες φυλακή (50 από τον Α/ΓΕΣ και 10 από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο) «χρεώθηκαν» οι στρατιώτες που φωτογραφήθηκαν να σχηματίζουν με τα χέρια τους τον «αλβανικό αετό».

Ο ΑΡΟΥΣΗΣ κ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΣ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσης και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου.