25 Αυγούστου 2017

Ανακοίνωση του Όλυμπου Λεπτοκαρυάς

Ο Α.Μ.Σ Ολύμπος Λεπτοκαρυάς ανακοινώνει την έναρξη των προπονήσεων των παιδικών τμημάτων της Ακαδημίας στις 28-8-2017
Ωρα 7:00μμ

Οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγινίου “ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ”Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Αιγινίου
“ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ”
στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, πραγματοποιεί από
30 Αυγούστου εώς 3 Σεπτεμβρίου 2017
την ετήσια εκδήλωσή του,

Ανακοίνωση λειτουργίας χορευτικών ομάδων Πολιτιστικού Συλλόγου Σβορώνου

Για τη χορευτική χρονιά 2017-2018 θα λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα:
1. Τμήμα κινητική ένταξης
2. Εκμάθηση παραδοσιακών χορών για μαθητές δημοτικού
3. Τμήμα εφηβικό/ παραστάσεων

8η Πανθεσσαλική Γιορτή ανταλλαγής παραδοσιακών ποικιλιώνΓια 8η συνεχή χρονιά η Πανθεσσαλική Γιορτή ανταλλαγής παραδοσιακών ποικιλιών θα πραγματοποιηθεί στο φιλόξενο χώρο της Ιεράς Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Κισσάβου.

ΓΑΣ ΣΒΟΡΩΝΟΥ :Έναρξη της αγωνιστικής χρονιάς 2017-2018

Σας γνωστοποιούμε πως η έναρξη της αγωνιστικής χρονιάς 2017-2018 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 01/09 και ώρα 19.00 στο γήπεδο του Σβορώνου.

Έκλεισε ο κύκλος των φετινών καλοκαιρινών αποδράσεων του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως ΚίτρουςΣτον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Λιτόχωρο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Αυγούστου, το απόγευμα, η τελευταία καλοκαιρινή απόδραση του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Τα Τουριστικά Αξιοθέατα-Μνημεία της Σκοτίνας


Στην παραλία της Σκοτίνας ανακαλύφθηκαν τα ερείπια αρχαίας πόλις η οποία εικάζεται ότι είναι τα Λείδηρα, όπως επίσης και το αρχαιότερο οινοποιείο του κόσμου.
Επίσης ερείπια αρχαίων οικισμών βρέθηκαν στις τοποθεσίες Κότρις, Λάκα γίδα και Μνημόργια μάλιστα η Λαϊκή παράδοση της Σκοτίνας αναφέρει ότι οι κάτοικοι των δύο αυτών οικισμών πολέμησαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα τους νεκρούς τους να τους θάψουν στην σημερινή περιοχή Μνημόργια απο όπου οφείλεται και η ονομασία του.

Κωστής Μαραβέγιας στη Λάρισα! Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου

Το καλοκαίρi φεύγει αλλά με τον ερχομό του Σεπτέμβρη έρχεται και ο αγαπημένος όλων Κωστής Μαραβέγιας στο Κηποθεατρο Αλκαζαρ στη Λαρισα για να μας παρασύρει για ακόμα μια φορά σε μία συναυλία που δεν θα θέλει κανείς να χάσει!

Οι 18 συνοικίες της Κατερίνης

Οι 18 συνοικίες της Κατερίνης
1Ανδρομάχη7Αστικά13Καπνικός Σταθμός
2Καταφυγιώτικα8Αγία Αικατερίνη14Μυλαύλακος
3Ευαγγελικά9Σταθμός15Παράδεισος
4Άγιος Φώτιος10Περίσταση16Βατάν
5Αγία Τριάδα11Νέα Ζωή17Αγία Παρασκεύη
6Κέντρο Κατερίνης12Αγία Άννη18Άγιοι Πάντες

19η Χηράδικα

20η Θρακιώτικα

Οκταπλασιάστηκε ο πληθυσμός της Κατερίνης τα τελευταία 100 χρόνια


Η Κατερίνη αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές αστικές περιοχές της Μακεδονίας και όλης της Ελλάδας. Στις μέρες μας η ανάπτυξη της Κατερίνης ανακόπτεται αισθητά από την παρουσία της γειτονικής Θεσσαλονίκης, που απορροφά σε συντριπτικό βαθμό όλες τις δραστηριότητες της ευρύτερης περιοχής.

Το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου

Η ιδέα της ίδρυσης του Ν.Μ.Λ. ξεκίνησε το 1995 από την Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικών Λιτοχώρου, με σκοπό την διάσωση, διαφύλαξη της Ναυτικής πολιτιστικής κληρονομιάς του Λιτοχώρου.

Η Επανάσταση του Λιτοχώρου το 1878

Η Επανάσταση του Λιτοχώρου, αν και αποτυχημένη, έγινε το 1878 και επηρέασε τη μετέπειτα ιστορία της Μακεδονίας, οδηγώντας στην ταχύτατη απελευθέρωσή της. 
 
Η κατάσταση στα Βαλκάνια

Στα 1875 πολλές βαλκανικές περιοχές άρχισαν να αναπτύσσουν συντονισμένη δράση εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Έτσι, το Ανατολικό Ζήτημα οδηγήθηκε σε κρίσιμη φάση. Το 1878 υπογράφεται η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου, με την οποία δημιουργείται η Μεγάλη Βουλγαρία, θέτοντας σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.

Έθιμα της Σκοτίνας τον 15Αυγουστο, την Αποκριά και την Καθαρά ΔευτέραΣημείο σταθμός όλων των εκδηλώσεων αποτελεί η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στης 15 Αυγούστου εκάστου έτους όπου λαμβάνει χώρα ο εορτασμός της εκκλησίας στην Άνω Σκοτίνα με μουσικοχορευτικές και άλλες εκδηλώσεις κατά την ημέρα μετά τον εκκλησιασμό. Ανήμερα βράδυ όλες οι ψησταριές και ταβέρνες του χωριού Σκοτίνας φιλοξενούν παραδοσιακά όργανα και ακολουθεί γλέντι μέχρι πρωίας.

Ανακοίνωση για διοργάνωση σεμιναρίων ΛΑΕΚ 1-30 έτους 2017Ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-30 άτομα (μαζί με τα υποκαταστήματα), διάρκειας 32 ωρών.

20% μειώθηκε ο πληθυσμός της Κονταριώτισσας την τελευταία 10ετία
Η Κονταριώτισσα είναι ένα από τα κεφαλοχώρια του πρώην Δήμου Δίου με τους κατοίκους της να ασχολούνται κυρίως με τον καπνό.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου

Το μουσείο αποτελείται από το ισόγειο, τον όροφο και το υπόγειο. Στο ισόγειο παρουσιάζονται ομάδες ευρημάτων από τις μεγάλες θέρμες, το ιερό της Ίσιδας και το ιερό της Δήμητρας. Μερικά από αυτά είναι το άγαλμα του Ποσειδώνα, το άγαλμα της Αφροδίτης, το άγαλμα της Δήμητρας, το άγαλμα της Υγείας, κ.α.

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Καλλίνικος με καταγωγή από την Πιερία

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Καλλίνικος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Κυπαρίσσης, 1800 - 12 Ιουλίου 1889) ήταν Πατριάρχης Αλεξανδρείας.
Βιογραφία

Γεννήθηκε στην Σκοτίνα Πιερίας το 1800, γόνος μεγάλης εκκλησιαστικής οικογένειας με αδιάλειπτη παρουσία στην Εκκλησία από το 16ο αιώνα έως σήμερα. Νεαρός ακόμη, το 1818, εντάχθηκε ως μοναχός στο μοναστήρι της Ολυμπιωτίσσης στην Περιοχή της Ελασσώνας, όπου και τελείωσε την εγκύκλιό του μόρφωση και στη συνέχεια σπούδασε στη Θεολογική Σχολή της Τσαριτσάνης στην οποία και δίδασκε ο μέγας Οικονόμος ο εξ Οικονόμων.

Τουλάχιστον 30 ιερείς της Βόρειας Ελλάδας κατάγονται από τη Σκοτίνα !Από τα πρώτα χρόνια ύπαρξης του χωριού Σκοτίνα η σχέση της με την Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν πάρα πολύ στενή από την οποία εξήλθαν πάρα πολύ κληρικοί σε σημείο να αποκτήσει το προσωνύμιο "Παπαδοχώρι".

Κουμαρίσιο τσίπουρο Νέου Παντελεήμονα από τα δάση του ΟλύμπουΟ επιστημονικός συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας κ. Δημήτρης Ρουκάς σε προγενέστερη δήλωση του στην ΕΡΤ σημειώνει: Το Κουμαρίσιο Τσίπουρο αποτελεί ένα παραδοσιακό προϊόν της Πιερίας εδώ στα χωριά της ανατολικής πλευράς του Ολύμπου. Η παράδοση είναι ο πολιτισμός μας η οποία μας δένει με τον τόπο μας και ο τόπος μας έχει πλούσια παράδοση.

Κάστρο του Πλαταμώνα: Η Ιστορία του

Το Κάστρο του Πλαταμώνα, είναι κάστρο της Φραγκοκρατίας[1][2], χτισμένο στη θέση οχυρωμένης πόλης της Μεσοβυζαντινήςπεριόδου[3], νοτιανατολικά του Ολύμπου, σε μικρή απόσταση από τη σημερινή κωμόπολη του Πλαταμώνα, σε θέση στρατηγική που ελέγχει τον δρόμο Μακεδονίας - Θεσσαλίας - Νότιας Ελλάδας. Είναι το καλύτερα διατηρημένο κάστρο της βόρειας-κεντρικής Ελλάδας[1], με τον επιβλητικό κεντρικό πύργο του, που δεσπόζει πάνω στην Εθνική Οδό.

Περίσταση: Ζητείται έμπειρος εργατοτεχνίτης με πείρα σε αρτοποιείοΖητείται έμπειρος εργατοτεχνίτης με πείρα σε αρτοποιείο για την πόλη της Κατερίνης στην περιοχή Περίσταση τηλ. επικοινωνίας

Προδιαγραφές συγκομιδής και εμπορίας ακτινιδίων στην Π.Ε. ΠιερίαςΗ Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πιερίας ενημερώνει όλους τους συναλλασσόμενους στον κλάδο εμπορίας των ακτινιδίων (παραγωγούς, εμπόρους, συσκευαστήρια, κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ότι απαγορεύεται η συγκομιδή, διακίνηση και εμπορία όλων των ποικιλιών ακτινιδίου πριν την έκδοση απόφασης συγκομιδής από την Υπηρεσία μας. Για το σκοπό αυτό θα διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον καθορισμό της ημερομηνίας έναρξης συγκομιδής κάθε ποικιλίας.

20.000 ευρώ για συντήρηση-επισκευή συντριβανιών Δήμου Κατερίνης

25.000 ευρώ για τοποθέτηση υλικών άρδευσης στον Δήμο Κατερίνης

15.000 ευρώ για Υπηρεσίες εκταφής και καθαρισμό χώρων κοιμητηρίων Λιτοχώρου


Πρόσληψη καθαριστών-τριων στα Δημοτικά Σχολεία Βροντούς και Νέων Πόρων


19.500 ευρώ για την συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτων και μηχανημάτων Δ. Πύδνας-Κολινδρού

«Εργασίες συντήρησης – επισκευής συμπεριλαμβανομένων και ανταλλακτικών - αναλωσίμων των αυτοκινήτων και μηχανημάτων έργου του Δ. Πύδνας – Κολινδρού για το έτος 2017» (Ομάδα: ελαστικών)

91η εμποροπανήγυρη Αιγινίου 8-17 ΣεπτεμβρίουΛίγες μέρες απομένουν ως την έναρξη της Εμποροπανήγυρης Αιγινίου, που αποτελεί για τον Δήμο μας κορυφαίο εμπορικό, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός. Οι διαστάσεις, η σημασία και η τεράστια επισκεψιμότητά της δεν την καθιστούν απλώς έναν εκθεσιακό χώρο, αλλά έναν σημαντικό θεσμό για όλη σχεδόν τη Βόρεια Ελλάδα.

Καθημερινό περπάτημα = υγεία!
Όλοι γνωρίζουμε ότι το περπάτημα κάνει καλό στην καρδιά και μας βοηθάει να χάσουμε τα περιττά κιλά. Τα οφέλη του όμως δεν σταματούν εκεί... Μπορεί να μας βοηθήσει να απολαύσουμε καλύτερο σεξ μέχρι και να αυξήσουμε τα έσοδά μας (ναι και όμως!!!). Γνωρίστε λοιπόν τα άγνωστα οφέλη του και... keep walking!!!

Χορός της Αναγέννησης Σφενδάμης