13 Αυγούστου 2017

Μοσχοπόταμος Πιερίας : Χωριό 550 κατοίκων 20 χιλιόμετρα από ΚατερίνηΟ Μοσχοπόταμος είναι χωριό του Νομού Πιερίας. Βρίσκεται στις παρυφές των Πιερίων σε υψόμετρο 460 μέτρων, 20 χλμ. βορειοδυτικά της Κατερίνης και έχει 543 κατοίκους με βάση την απογραφή του 2011. Αποτελεί έδρα της ομώνυμης Τοπικής Κοινότητας του Δήμου Κατερίνης. Το χωριό διαρρέεται από δύο ποτάμια, τον Μοσχοπόταμο στη νότια και τον Βεροιόδρομο στη νότια πλευρά.[1]

Μελιάδι Πιερίας: Χωριό 100 κατοίκων 20 χιλιόμετρα από την ΚατερίνηΤο Μελιάδι ή Μελιάδιο είναι χωριό του νομού Πιερίας με 103 κατοίκους, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011. Αποτελεί τμήμα της Τοπικής Κοινότητας Λαγορράχης. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους του κατάγονται από το Μοσχοπόταμο. Η απόσταση του χωριού από την Κατερίνη είναι 20 χιλιόμετρα. Η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η καλλιέργεια καπνού.

Ρυθμίσεις οφειλών προς το Δήμο Έδεσσας

Με βάση το άρθρο 52, του πρόσφατα ψηφισθέντος Ν. 4483/2017, γνωστού και ως πολυνομοσχεδίου

για τους ΟΤΑ, δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες του Δήμου Έδεσσας να ρυθμίσουν τα χρέη τους, που έχουν βεβαιωθεί η που θα βεβαιωθούν έως και δυο (2) μήνες μετά από την ψήφιση του νόμου.

ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, χθες, στις 12 Αυγούστου η προφεστιβαλική εκδήλωση της Τ.Ο. Πιερίας ΚΝΕ, ξεκινώντας από το ιστορικό αυτό μέρος το ταξίδι του 43ου φεστιβάλ ΚΝΕ- ΟΔΗΓΗΤΗ στην Πιερία.

Λαγόρραχη Πιερίας: Χωριό 450 κατοίκων 15 χιλιόμετρα από την Κατερίνη

Η Λαγόραχη ή Λαγόρραχη (454 κάτοικοι) είναι χωριό του Νομού Πιερίας, που υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Κατερίνης. Απέχει από την Κατερίνη 15 χιλιόμετρα. Η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η γεωργία (καπνά). Η Λαγόρραχη αποτελεί, μαζί με το Μελιάδι (103 κάτοικοι) την Τοπική Κοινότητα Λαγορράχης με 557 κατοίκους συνολικό πληθυσμό, βασει της Απογραφής του 2011.
Υποδομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

20χρονος υπήκοος Αλβανίας αποπειράθηκε να αφαιρέσει αγροτικά προϊόνταΣυνελήφθη χθες (12-8- 2017) το βράδυ σε περιοχή της Πιερίας, από

αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δίου – Ολύμπου,

20χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθώς όπως προέκυψε από την

έρευνα,

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι στην Πιερία για την καταπολέμηση του παρεμπορίουΣυνεχείς είναι οι έλεγχοι των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας σε τουριστικές και παραλιακές περιοχές της Πιερίας, για την καταπολέμηση του φαινομένου του παρεμπορίου.

Καταλώνια Πιερίας: Χωριό 400 κατοίκων 21 χιλιόμετρα από την ΚατερίνηΤα Καταλώνια είναι ημιορεινός οικισμός του νομού Πιερίας. Υπάγονται διοικητικά στο Δήμο Κατερίνης, του οποίου αποτελεί και Τοπική Κοινότητα, με έναν οικισμό. Το χωριό βρίσκεται 21 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κατερίνης, σε υψόμετρο 390 μέτρων και σύμφωνα με απογραφή του 2011, έχει 396 κατοίκους. Η κύρια ασχολία των φιλόξενων Καταλωνιτών είναι η καλλιέργεια καπνού, ελιών και σιτηρών, καθώς επίσης και η κτηνοτροφία. Επιπλέον, υπάρχει και δασικός συνεταιρισμός.

Εξοχή Πιερίας : Χωριό 450 κατοίκων 13 χιλιόμετρα από την Κατερίνη

Η Εξοχή είναι ημιορεινός οικισμός του νομού Πιερίας. Βρίσκεται 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κατερίνης, σε υψόμετρο 280 μέτρων και έχει 446 κατοίκους (2011). Υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Κατερίνης. Η κύρια ασχολία είναι η καλλιέργεια καπνού, σιτηρών και καλαμποκιού. Το χωριό έχει Γυμναστικό Αθλητικό Μορφωτικό Σύλλογο, με την επωνυμία "Ερμής Εξοχής". Έχει επίσης Ποντιακό Σύλλογο[1].

ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣΈνα ισχυρό τεστ για τη νέα αγωνιστική χρονιά θα δώσει ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ με αντίπαλο την ιστορική ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ, η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Football League, όπου φέτος συμπληρώνει 90 χρόνια ιστορίας και προσφοράς, στο γήπεδο ΠΙΕΡΙΚΟΥ την Κυριακή 13/8/17 και ώρα 19:00

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΑΙΓΑΛΕΩ 2-0
Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ στο δεύτερο κατά σειρά φιλικό με αντίπαλο την ομάδα του Α.Ο. Αιγάλεω νίκησε με 2-0 και ικανοποίησε τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Οι μελανόλευκοι παρουσίασαν μια συγκροτημένη ομάδα και ο προπονητής χρησιμοποίησε σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι δείχνουν σιγά σιγά ότι θα είναι ετοιμοπόλεμοι και θα δημιουργήσουν ένα συμπαγές τιμ.