17 Αυγούστου 2017

Κάτω Άγιος Ιωάννης Πιερίας : Χωριό 600 κατοίκων 9 χιλιόμετρα από την Κατερίνη

Ο Κάτω Άγιος Ιωάννης, γνωστότερος στην περιοχή ως Κάτω Αγιάννης, είναι χωριό του νομού Πιερίας που υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Κατερίνης. Ο πληθυσμός του είναι 603 κάτοικοι, με βάση την απογραφή του 2011. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και καλλιεργούν βερίκοκα, καπνά και ροδάκινα.

Έφη Θώδη και Βασίλης Ζαβαντίας στην Νέα Έφεσο Πιερίας

Ο πολιτιστικός σύλλογος Νέας Εφέσου Το Στουπί σας προσκαλεί την τρίτη 29 Αυγούστου στο παραδοσιακό πανηγύρι του Πολιτιστικού Συλλόγου στην κάτω πλατεία του χωριού με καλεσμένη στο τραγούδι την μοναδική Έφη Θώδη και τον Βασίλη ζαβαντία. Είσοδος ελεύθερη

Παραλία Κορινού: Οικισμός 60 κατοίκων 8 χιλιόμετρα από την ΚατερίνηΗ Παραλία Κορινού είναι παράλιο χωριό του δήμου Κατερίνης στο Νομό Πιερίας. Απέχει 8 χλμ. από την Κατερίνη και αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Πιερία. Διαθέτει πλατιά αμμώδη ακτή μήκους πολλών χιλιομέτρων με λεπτή άμμο και ρηχή θάλασσα και βραβεύεται επί σειρά ετών με τη Γαλάζια σημαία.

Ξεκινά η ανέγερση του νέου λυκείου ΔιαβατώνΥπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Ευθ. Φωτόπουλου και του εκπροσώπου της αναδόχου κοινοπραξίας «Σάκκος Χ. & ΣΙΑ Ε.Ε. – Κ. Σπανός & ΣΙΑ Ε.Ε.» η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου ανέγερσης του Λυκείου Διαβατών, σε δημοτικό οικόπεδο στην περιοχή των εργατικών κατοικιών (οδός Κιλκισίου).

Αλλοδαποί καλλιεργούν τα χωράφια της Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, ΧαλκιδικήςΣημαντική αξιοποίηση των μεταναστών που απασχολούνται εποχικά στον αγροτικό τομέα και η οποία τείνει να γίνει γενικός κανόνας, ανεξαρτήτως εθνικότητας, διαπιστώνει έρευνα του καθηγητή του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Απόστολου Παπαδόπουλου, και της ερευνήτριας, Λουκίας- Μαρίας Φρατσέα. Η έρευνα προέκυψε από επεξεργασία στοιχείων, συνεντεύξεις με εργάτες και φορείς χάραξης πολιτικής, δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων από το 2008 μέχρι σήμερα και βιβλιογραφικές πηγές.

Κορινός: Κωμόπολη 3500 κατοίκων 8 χιλιόμετρα από την Κατερίνη

Ο Κορινός είναι παραθαλάσσια κωμόπολη του Διευρυμένου Δήμου Κατερίνης του Νομού Πιερίας. Είναι κτισμένος σε υψόμετρο 35 μ. και βρίσκεται σε απόσταση 8 χλμ. από την Κατερίνη. Κατά την Απογραφή του 2011, μαζί με την Παραλία Κορινού, είχε πληθυσμό 3543 κατοίκους.

ΟΑΣΘ: Δωρεάν από τις 17 Αυγούστου η μετακίνηση των ανέργων του ΟΑΕΔΤην ελεύθερη κυκλοφορία των ανέργων με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, θέτει σε ισχύ από σήμερα κιόλας ο Οργανισμός, με σχετική απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο. Μοναδική υποχρέωση των ανέργων,

Νεοκαισάρεια Πιερίας: Χωριό 450 κατοίκων 7 χιλιόμετρα από την Κατερίνη

Η Νεοκαισάρεια είναι χωριό του νομού Πιερίας, με 445 κατοίκους βάσει της απογραφής του 2011. Βρίσκεται 7 χιλιόμετρα δυτικά της Κατερίνης, πάνω στην επαρχιακή οδό Κατερίνης - Ελασσόνας. Διοικητικά υπάγεται στο Δήμο Κατερίνης. Οι κάτοικοι καλλιεργούν καπνά. Πολιούχος άγιος του Δημοτικού διαμερίσματος είναι ο Άγιος Δημήτριος[1] Το χωριό ιδρύθηκε το 1928 από πρόσφυγες, προερχόμενους από την ευρύτερη περιοχή της Νεοκαισαρείας του Πόντου. Ο κεντρικός ναός του χωριού είναι αφιερωμένος στον Άγιο Δημήτριο και αποπερατώθηκε το 1958.

Έκκληση για συμμετοχή στις εργασίες αποστολής ιατροφαρμακευτικού υλικούΦίλες και φίλοι του Κοινωνικού Φαρμακείου, αγαπητοί συμπολίτες,

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας κλήθηκε εκτάκτως να προσφέρει ιατροφαρμακευτικό υλικό σε κοινωνικές δομές των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. Το υλικό αυτό βρίσκεται επαρκώς στη διάθεση του φαρμακείου μας, η ομάδα απάντησε θετικά στο αίτημα που της τέθηκε όμως, η παράδοσή του πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Ολοκληρώθηκε η φιλοξενία παιδιών και νέων στη Μονή Αγίου Γεωργίου ΡητίνηςΤο Σάββατο 12 Αυγούστου, ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Φιλοξενίας παιδιών και νέων, που υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης.

15η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων Αγροτικής Τεχνολογίας και Οικοτεχνίας στην ΚαρίτσαΓια 15η χρονιά πραγματοποιείται στην Καρίτσα Πιερίας η καθιερωμένη Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων, Αγροτικής Τεχνολογίας και Οικοτεχνίας ,γνωστή ως Γιορτή του Αγρότη. Η φετινή έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Γήπεδο Καρίτσας Πιερίας, το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Σεπτεμβρίου 2017, με συνδιοργανωτές, το Δήμο Δίου-Ολύμπου και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με την συνεργασία των συλλογικών φορέων και πολιτών της περιοχής.

Γανόχωρα Πιερίας : Χωριό 800 κατοίκων 4 χιλιόμετρα από την ΚατερίνηΗ Γανόχωρα (799 κάτοικοι με βάση την απογραφή του 2011) είναι πεδινό χωριό του νομού Πιερίας, σε υψόμετρο 75 μέτρων. Υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Κατερίνης και αποτελεί φερώνυμη Τοπική Κοινότητα, με έναν οικισμό. Η θέση της είναι στα βόρεια της Κατερίνης. Η απόστασή της από την Κατερίνη είναι 5 χιλιόμετρα. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την καλλιέργεια καπνού και, επίσης, με τα ακτινίδια και τα αμπέλια.

Ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δήμο Σκύδρας

Ο Δήμος Σκύδρας, στα πλαίσια του Νόμου 4483/2017 (ΦΕΚ 107/31-07-2017-2017 τεύχος Α΄) «Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. – Ρυθμίσεις οφειλών προς Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού», ανακοινώνει ότι:

Βανδάλισαν το ιστορικό Orient Express στη ΘεσσαλονίκηΗ έλλειψη παιδείας αποδεικνύεται σε πολλές περιπτώσεις, όπως σε αυτή του βανδαλισμού του οχήματος "Orient Express", στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Ο βανδαλισμός έγινε γνωστός μέσω Facebook, από τους φίλους του σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης.

Σε αυτή μεταξύ άλλων ζητούν την αποκατάσταση του ιστορικού οχήματος καθώς και την καλύτερη φύλαξη του μουσείου.

Φεστιβάλ Ολύμπου-θέατρο «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» ΑΠΟ ΤΟ Κ.Θ.Β.Ε.Συνέχεια θεατρικών παραστάσεων του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017, στις 9 το βράδυ, στο αρχαίο θέατρο Δίου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Κουτσουρέλη.

Άνω Άγιος Ιωάννης Πιερίας: Χωριό 480 κατοίκων 5 χιλιόμετρα από την Κατερίνη

Ο Άνω Άγιος Ιωάννης (πιο γνωστός ως Άνω Αγιάννης) είναι χωριό του νομού Πιερίας, στο Δήμο Κατερίνης. Έχει πληθυσμό 442 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Η απόσταση του χωριού είναι 5 χιλιόμετρα από την πόλη της Κατερίνης. ο Άνω Άγιος Ιωάννης αποτελεί μέρος της Τοπική Κοινότητα Άνω Αγίου Ιωάννου, μαζί με τον οικισμό Νέος Άνω Άγιος Ιωάννης (35 κάτοικοι). Ο συνολικός πληθυσμό της είναι 477 κάτοικοι, κατά την Απογραφή του 2011.
Υποδομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αυγουστιάτικες Βραδιές στο Φαράγγι του ΕννιπέαΜετά τον φετινό επιτυχημένο καλοκαιρινό κύκλο προβολών της, η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης παραμένει δραστήρια και σας καλεί να πάρετε παρέα τα βουνά!

Σε συνεργασία με το ξεχωριστό στο είδος του καφέ-μπαρ Spitaki, οργάνωσαν τρεις πολλά υποσχόμενες βραδιές μέσα στη φύση.

10 Χρόνια e-Pontos.gr | 10 χρόνια ενημέρωση

17 Αυγούστου 2007. Καιρό πριν, παρατηρώ πως η ενημέρωση στον Ποντιακό χώρο γίνεται από 1-2 έντυπα μέσα. Όμως είναι πλέον φανερό πως η παραδοσιακή ενημέρωση περνάει στην επόμενη μέρα, στα ηλεκτρονικά μέσα.