24 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ



Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Διονυσίου του εν Ολύμπω, κτίτορος της ομώνυμης Ιεράς Μονής.

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου το απόγευμα η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής υποδέχθηκε το ιερό λείψανο του Οσίου Νικάνορος Ζάβορδας, φίλου και συνασκητού του Αγίου Διονυσίου.

Ακολούθησε η μεταφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας από το άβατο της Ιεράς Μονής προς το Καθολικό. Σημειωτέον ότι κατά την τοπική παράδοση την εικόνα αγιογράφησε ο ίδιος ο Άγιος Διονύσιος.

Ακολούθησε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του νέου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου. Συμπροσευχήθηκε ο οικείος Ιεράρχης, Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον χοροστατούντα Επίσκοπο και του ευχήθηκε καλή Αρχιερατεία στον ιεραποστολικό αγρό του Κυρίου.

Ο Εσπερινός, η Λιτή και η Αρτοκλασία τελέστηκαν κατά τη μοναστηριακή τάξη.

Την κυριώνυμη ημέρα, τελέστηκαν το Μεσονυκτικό, ο Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Λύδδης κ. Δημητρίου (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων) και συνιερουργούντων των λοιπών Αρχιερέων.

Έψαλλαν και διακόνησαν Αγιορείτες Πατέρες και μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κατερίνης, έλαβαν μέρος πολλοί κληρικοί από διάφορες περιοχές και την ίδια την Πιερία, οι Ηγούμενοι των Ιερών Μονών Φιλοθέου Αγίου Όρους Αρχιμ. Νικόδημος και Κουδουμά Κρήτης Αρχιμ. Μακάριος.

Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Πιερίας Κών/νος Κουκοδήμος και Χάρης Τζαμακλής, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, εκπρόσωπος του Δήμου Δίου-Ολύμπου, ο Διοκητής της 24ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας Λιτοχώρου και πλήθος πιστών, που από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις βραδινές ώρες κατέκλησαν τους χώρους της Ιεράς Μονής.

Να σημειωθεί ότι ο Άγιος Διονύσιος τιμάται ως Προστάτης και Έφορος όλης της Πιερίας, πολλοί άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, φέρουν το όνομά του, ενώ τον λαοφιλή Άγιο οι πιστοί επικαλούνται στις προσευχές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !