16 Νοεμβρίου 2017

Νερό με λάσπη πίνουν στο Μοσχοπόταμο, λόγω καταστροφής του φράγματοςΙδιαίτερα προβλήματα και στον Μοσχοπόταμο Πιερίας, μετα από την καταστροφή του φράγματος της περιοχής αλλά και των δρόμων που οδηγούν σε αυτό. Όπως σημειώνουν κάτοικοι του χωριού το πόσιμο νερό είναι γεμάτο λάσπη με αποτέλεσμα να αδυνατούν να το πιουν. Σίγουρα η δημοτική αρχή πρέπει να δει το θέμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να προχωρήσει σε αποκατάσταση του προβλήματος.

Χάρης Μπαζάκος

Περισσότερες από 300 κλήσεις δέχθηκε η Π.Υ Κατερίνης -25 η Π.Υ ΛιτοχώρουΔεκάδες είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στην Κεντρική Μακεδονία από τις πλημμύρες και την σφοδρή κακοκαιρία. Μέχρι και η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας γίνεται μετ’ εμποδίων στην Πιερία.

Εικόνα από το Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας


Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο ύψος του Βαρικού Πιερίας

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, ανακοινώνεται ότι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο 430ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βαρικού Πιερίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και η κίνηση των οχημάτων γίνεται από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Πλημμύρισε το σχολείο του Λόφου -Καταστράφηκε και ο λέβητας θέρμανσης


Σημαντικά προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης στο Δημοτικό Σχολείου Λόφου στην Πιερία. Σύμφωνα με φωτογραφίες του Συλλόγου Γονέων, το προαύλιο πολλές τάξεις αλλά και το υπόγειο  του σχολείου πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα να καταστραφούν σημαντικά υλικά, μεταξύ των οποίων και ο λέβητας θέρμανσης.

Video Από 9χλμ Κατερίνης-ελασσονας προς λόφο της Filmmaking


Υποχώρησε στάση λεωφορείων στον Λόφο Πιερίας


Δήμος Κατερίνης: - Συνιστάται στους πολίτες, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσειςΈκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης προκειμένου να αποτιμηθεί η έως τώρα κατάσταση και να αποφασισθούν τυχόν έκτακτα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης, που πρέπει να ληφθούν, λόγω της παρατεταμένης εκδήλωσης των πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Δημαρχείο.

Εκκενώθηκαν σπίτια στην περιοχή του Πέλεκα υπό το φόβο κατάρευσης

Μεγάλη αγωνία επικρατεί από την έντονη κακοκαιρία που προκαλεί το συνεχές "φούσκωμα" και την γιγάντωση των ορμητικών νερών στην περιοχή του ποταμού Πέλεκα στην Κατερίνη, όπου έχει αποκλειστεί ο δρόμος από την αστυνομία και υπαλλήλους του δήμου, δίπλα ακριβώς στην πρώτη σειρά του ποταμού και έχουν εκκενωθεί τα σπίτια από τους κατοίκους, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταρρεύσει ο δρόμος μαζί με τα σπίτια.   

lefteria

Κλειστά αύριο στα σχολεία στον Δήμο Δίου-Ολύμπου

Από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου ανακοινώνεται ότι λόγω της θεομηνίας όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Παρασκευή 17/11 σε όλο τον Δήμο. Επίσης δεν θα πραγματοποιηθεί η αυριανή τελετή για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Συνεχίζεται η διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό σύμφωνα με νέα ανακοίνωσηΈκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δ. ΚατερίνηςΣας προσκαλούμε όπως προσέλθετε την 16η Νοεμβρίου 2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:00, στο Δήμο Κατερίνης (1ος όροφος, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) σε έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης προκειμένου να συζητηθούν και να αποφασισθούν τα έκτακτα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης που πρέπει να ληφθούν, ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις από την εκδήλωση των πλημμυρικών φαινομένων που πλήττουν το Δήμο Κατερίνης από την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017.

Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.Παρακαλούνται τα τακτικά μέλη, σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος να ενημερώσουν τα αναπληρωματικά μέλη.

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν αντιγριπικός εμβολιασμός έναντι του πνευμονιόκοκκουΜε στόχο την πρόληψη και προστασία της Δημόσιας Υγείας, το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί δωρεάνεμβολιασμό έναντι του ιού της γρίπης και του πνευμονιόκοκκου.

Ζητούνται διανομείς εντύπων στην Αλεξάνδρεια

Η διαφημιστική εταιρεία NextCom ζητεί άτομα για διανομή εντύπων στην Αλεξάνδρεια.
Η διανομή είναι 3ήμερη (Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο), πρωινή (08:00-14:00), γίνεται κάθε εβδομάδα και υπάρχει δυνατότητα άμεσης πρόσληψης.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε αρχικά με το γραφείο μας στα Ιωάννινα, Δευτέρα – Παρασκευή από 09:00 – 17:00 στο 2651083338.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και την ΚυριακήΟΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ

ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ:

Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του Βαρικού Πιερίας λόγω υπερχείλισης του ποταμού «Μαυρονέρι»

Σας ενημερώνουμε ότι διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στο 430ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βαρικού Πιερίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω υπερχείλισης του ποταμού «Μαυρονέρι».

Όσα οχήματα κινούνται προς Λάρισα – Αθήνα εκτρέπονται στην Εγνατία Οδό από τον Κόμβο Κλειδίου.

Δήμος Κατερίνης: Κλειστές σήμερα οι σχολικές μονάδες της απογευματινής & νυκτερινής βάρδιαςΚλειστές σήμερα Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, λόγω των συνεχιζόμενων έντονων καιρικών φαινομένων, θα παραμείνουν με απόφαση του Δήμου Κατερίνης, οι σχολικές μονάδες, οι οποίες λειτουργούν σε απογευματινή & νυκτερινή βάρδια.
Υπενθυμίζεται, ότι, όπως ανακοινώθηκε το πρωί, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι παιδικοί σταθμοί, στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης.

Αναβάλλονται οι σημερινές προπονήσεις όλων των τμημάτων του Πιερικού ΑρχέλαουΛόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας, όλες οι προγραμματισμένες προπονήσεις των τμημάτων του Πιερικού Αρχέλαου για σήμερα, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017, αναβάλλονται.

Διακοπή νερού στις οδούς Π. Σουμελά, Μ. Αλεξάνδρου, Σβορώνου

"H Δ.Ε.Υ.Α Κατερίνης σας ανακοινώνει ότι, σήμερα 16 Νοεμβρίου ημέρα Πέμπτη θα υπάρχει διακοπή νερού μέχρι την πλήρη αποκατάσταση, στις οδούς Π. Σουμελά, Μ. Αλεξάνδρου, Σβορώνου, καθώς και σε μεγάλο κομμάτι του ιστού της πόλης , λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, λόγω απρόοπτης βλάβης στο κεντρικό δίκτυο της ύδρευσης".

Αποφυλακίστηκε μετά απο 50 χρόνια για έγκλημα που δεν διέπραξεΣχεδόν 50 χρόνια μετά τη σύλληψη και καταδίκη του για την απαγωγή και το βιασμό μιας νοσοκόμας στην Λουιζιάνα των ΗΠΑ, ο Ουίλμπερτ Τζόουνς είναι και πάλι ένας ελεύθερος άνθρωπος.

Οι δικαστές αποφάσισαν να αναιρέσουν την ποίνη του και να τον απαλλάξουν κάθε κατηγορίας, με την παραδοχή ότι υπήρχαν πολλά "κενά" στην καταδικαστική απόφαση που τον κράτησε στη φυλακή για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Σύμφωνα με το Δικαστήριο, οι τότε αρχές φέρονται να είχαν αποκρύψει στοιχεία που θα οδηγούσαν στην αθώωσή του.

Τα τελευταία νέα των τμημάτων υποδομής του Πιερικού Αρχέλαου

Οι Κορασίδες του Πιερικού Αρχέλαου επικράτησαν με 81-17 του Άθλου Αλεξάνδρειας, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για την 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Πλημμύρες και υπερβολικός όγκος νερού στην περιοχή του Κολινδρού
Πλημμύρες και υπερβολικός όγκος νερού φούσκωσε τα ποτάμια και τα κανάλια στο Δήμο Πύδνας Κολινδρού και έχει επιφέρει εκτεταμένες ζημιές σε όλη την αγροτική περιοχή.
Ο διεθνούς φήμης πιανίστας Παύλος Χατζόπουλος γοήτευσε το κοινό των «Αικατερινείων»Ένα όμορφο μουσικό και αισθητικό ταξίδι, μια βαθιά και ουσιαστική συγκίνηση πρόσφερε στο κοινό των Αικατερινείων, ο καταξιωμένος Έλληνας πιανίστας Παύλος Χατζόπουλος, στο ρεσιτάλ πιάνου με τίτλο: «ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ», το οποίο, σε συνεργασία με την Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Κατερίνης και το ανθρωπιστικό σωματείο «ΠΕΡΙΧΩΡΗΣΙΣ» φιλοξενήθηκε χθες το βράδυ, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017: agenda 18 έως 22 Νοεμβρίου18.11 ΣΑΒΒΑΤΟ

“ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"

Συναυλία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενάντια στην κακοποίηση του παιδιού

Ορχήστρα Νέων Δίου, Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ∆ΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ_ΣΥΝΕ∆ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ώρα: 19.00

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Κατερίνης

Ενημερώνουμε τους γονείς ότι αύριο Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ και ΔΗΚΕΔΗΚ) θα παραμείνουν κλειστοί λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

«Μην πετάξετε τον αδερφό μου στο δρόμο»

Έκκληση προς το υπουργείο Υγείας να δώσει μία ακόμη παράταση στην παραμονή του άτυχου ντελιβερά Γιώργου Ιωαννίδη στο κέντρο αποκατάστασης “Animus” στη Λάρισα, απευθύνει η αδελφή του, Μαρία Ιωαννίδου. Ο 32χρονος νοσηλεύεται από το Μάιο του 2016, όμως πριν μερικές ημέρες έληξε η περίοδος που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να υποχρεούται να φύγει από το κέντρο αποκατάστασης.

Κατερίνη: "Φούσκωσε" ο Πέλεκας και "βύθισε" μέρος του πεζοδρόμου !

Η συχνή και έντονη νεροποντή που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στον Δήμο Κατερίνης είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του πεζόδρομου στον Πέλεκα Ποταμό. Η Φωτογραφία του Lefteria αποτυπώνει το γεγονός με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Χωρίς νερό για λίγες ώρες το Λιτόχωρο -Σημαντική ανακοίνωση του Δήμου

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΙΓΟΩΡΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ.

Απεγκλωβισμός 2 ατόμων στην Πλάκα Λιτοχώρου λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία άρχισε να χτυπάει και τη βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα άρχισαν να πλήττουν και την Κεντρική Μακεδονία. Ήδη η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει για να απεγκλωβίσει ανθρώπους από αυτοκίνητα

Στην περιοχή Πλάκα στο Λιτόχωρο η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει για να απεγκλωβίσει δύο άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό τους.

Πτώσεις δέντρων στη ΧράνηΣτη διάρκεια της νύχτας, οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν πτώσεις δέντρων στη Χράνη. Τα δέντρα απομακρύνθηκαν άμεσα από συνεργεία του Δήμου.

Πολλά προβλήματα λόγω βροχής σε Βροντού, Δίον, Μακρύγιαλο, Λόφο, Μοσχοχώρι

Να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις με τα αυτοκίνητα κάνει έκκληση προς τους πολίτες η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης. Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία στην Πιερία, με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής τουλάχιστον 15 οδηγοί να τύχουν παροχής βοήθειας από την πυροσβεστική.

Διακοπή ρεύματος σε Περίσταση και Παραλία Κατερίνης

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω της έντονης κακοκαιρίας στην Παραλία Κατερίνης και στην Περίσταση, όπου υπάρχει και διακοπή νερού.

lefteria

Δήμος Κατερίνης: Σε επιφυλακή και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίαςΣε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, που επικρατούν από χθες το πρωί και στην περιοχή μας τέθηκε το αρμόδιο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης και της ΔΕΥΑΚ. Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, σταδιακά τα έντονα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους πέρα από την Παραλία και την Ολυμπιακή Ακτή επικράτησαν τόσο στο μέτωπο της πόλης, όσο και στα ορεινά του Δήμου.

Δήμος Κατερίνης: Κλειστά αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων


Με απόφαση του Δήμου Κατερίνης, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης.