9 Ιουνίου 2016

Μείωση των δημοτικών τελών στους τρίτεκνους του δήμου Έδεσσας

Γνωρίζεται ότι, κρίθηκε νόμιμη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης η απόφαση 84/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Έδεσσας που αφορά μείωση τελών για τις τρίτεκνες οικογένειες που διαμένουν στον Δήμο Έδεσσας

Ο Σύλλογος στην συνέχεια αφού συνεργάσθηκε με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου προετοίμασε τα αναγκαία έντυπα που απαιτείται να συμπληρωθούν μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά που θα προσκομίζουν οι δικαιούχοι τρίτεκνοι και κατόπιν θα προωθούνται στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου για τελικό έλεγχο.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συνολικά είναι τα ακόλουθα:
«Τη μείωση κατά 50% του δημοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού καθώς και του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων, σε τρίτεκνες οικογένειες με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο των 35.000,00€, οι οποίες θα προσκομίσουν στην υπηρεσία τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως αυτά αναφέρονται αναλυτικά στο εισηγητικό μέρος της παρούσας».
ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
για την απόδειξη των παραπάνω που θα υποβάλλονται στο δήμο μέσω του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ή απευθείας, είναι  τα παρακάτω:
  1. Αίτηση του δικαιούχου προς τον Δήμο, όπου θα αναφέρονται όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα πρέπει να έχει συνημμένα. (Διατίθεται από τον Σύλλογο)
  2. Έγγραφο ή δικαιολογητικό ή βεβαίωση ή άλλο ισότιμο επίσημο έγγραφο από το οικείο σωματείο τριτέκνων, το οποίο θα αποδεικνύει την ιδιότητα του αιτούντος ως τριτέκνου.
(Δίδεται από τον Σύλλογο)
  1. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας στο Δήμο μας.
(Από τον Δήμο)
  1. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης.
(Από τον  ΔΗΜΟ Ή ΚΕΠ)
  1. Πρόσφατη απόδειξη της Δ.Ε.Η. στο όνομα του αιτούντος ή μέλους της οικογένειας του. (Φωτοαντίγραφο με τις δύο όψεις της απόδειξης)
  1. α. Συμβόλαιο κυριότητας της κατοικίας στο όνομα του αιτούντος ή μέλους της οικογένειάς του (Φωτοαντίγραφο συμβολαίου κυριότητος όπου θα περιέχονται τουλάχιστον:1η Σελίδα, όλα τα στοιχεία του δικαιούχου ή μέλους της οικογένειάς του και τα στοιχεία του ακινήτου τ.μ., τοποθεσία και η τελευταία σελίδα) ή
β. Εάν αυτή είναι δωρεάν παραχώρηση, να προσκομίζεται το Ε2 της φορολογικής δήλωσης του ιδιοκτήτη του περασμένου έτους
(Φωτοαντίγραφο του Ε2)   ή
γ. Εάν είναι μισθωμένη κατοικία, θεωρημένο και σε ισχύ από την αρμόδια  Δ.Ο.Υ. συμβόλαιο στο όνομα του αιτούντος ή μέλους της οικογένειάς του.
  1. Στοιχεία (συμβόλαιο ή σχέδιο μηχανικού) για τα πραγματικά τ.μ. της κατοικίας, εάν αυτά δεν προκύπτουν από τα άλλα δικαιολογητικά και επί πλέον δεν υπάρχουν ούτε στο αρχείο της υπηρεσίας του Δήμου.
(φωτοαντίγραφο).
  1. Υπεύθυνη δήλωση προς τον Δήμο Εδέσσης από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, εφόσον βέβαια δεν είναι ο δικαιούχος – ωφελούμενος, στην οποία θα ‘’βεβαιώνεται ότι συμφωνεί με την μεταβολή των τ.μ. του ακινήτου του στη Δ.Ε.Η. με «πλασματικά» τετραγωνικά, προς όφελος του δικαιούχου μισθωτή ή του παραχωρησιούχου χρήσης του ακινήτου του’’. Επίσης θα δηλώνει ότι ‘’αναλαμβάνει την υποχρέωση για επανακαθορισμό των σωστών τ.μ. στο Δήμο μας, σε περίπτωση αλλαγής ενοικιαστή ή παραχωρησιούχου χρήσης αλλιώς ο Δήμος θα καταλογίσει στον υπόχρεο το όφελός του με τις νόμιμες προσαυξήσεις’’.
(Έντυπο διατίθεται από τον Σύλλογο)
  1. Υπεύθυνη δήλωση προς τον Δήμο Εδέσσης του αιτούντος ότι η όποια αλλαγή προκύψει θα γνωστοποιηθεί άμεσα στο Δήμο Εδέσσης(π.χ. απώλεια ιδιότητας, μετακόμιση, αλλαγή χρήσης ακινήτου κ.λπ.). Εάν αυτό δε γίνει, ο Δήμος θα καταλογίσει στον υπόχρεο το όφελός του με τις νόμιμες προσαυξήσεις.
(Έντυπο διατίθεται από τον Σύλλογο)
  1. Εκκαθαριστικό εφορίας τελευταίου οικονομικού έτους καθώς και το Ε9.
  2. Φωτοαντίγραφο ταυτότητας και οι δύο όψεις
  3. Υπεύθυνη Δήλωση του αιτούντος ότι Εξουσιοδοτεί τον Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων επ. ΄Εδεσσας για την κατάθεση αντί αυτού των ανωτέρω δικαιολογητικών στον δήμο Εδέσσης(Έντυπο διατίθεται από τον Σύλλογο).
  4. Όποιο άλλο δικαιολογητικό τυχόν απαιτηθεί για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου, σε περίπτωση που κάτι δεν προκύπτει σαφώς από τα προηγούμενα ή για περιπτώσεις που δεν μπορούν να προβλεφθούν».
Επίσης συνημμένα σας κοινοποιούμε το ΔΤ της Πανελλαδικής ΟμοσπονδίαςΤριτέκνων και το οποίο πλήρως υιοθετούμε και υποστηρίζουμε.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Π Α Ν Ε Λ Λ Α Δ Ι Κ Η  Ο Μ Ο Σ Π Ο Ν Δ Ι Α  Τ Ρ Ι Τ Ε Κ Ν Ω Ν
Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων εκφράζει την έντονη ανησυχία της προς την Κυβέρνηση  για την άρνηση της να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση του σοβαρότατου εθνικού προβλήματος της υπογεννητικότητος και γήρανσης του πληθυσμού της Ελλάδος, στα πλαίσια του Ομοφώνου Πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων ενώ με μεγάλη ζέση και με προτεραιότητα προωθεί ρυθμίσεις για μια ολιγάριθμη κοινωνική ομάδα είτε με το Σύμφωνο Συμβίωσης είτε τώρα με την προώθηση της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητος του φύλου.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη συνεχή τιμωρία από την Κυβέρνηση των οικογενειών με πολλά παιδιά καταργώντας ουσιαστικά το αφορολόγητο όριο, στερώντας από τις μητέρα του επιδόματος τέκνου, θέτοντας απαράδεκτα εισοδηματικά κριτήρια για ένταξη στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας, καταργώντας την δυνατότητα τα τέκνα τους να μπορούν να μετεγγραφούν σε πλησιέστερες πανεπιστημιακές σχολές και στην ουσία να μην συνεχίζουν τις σπουδές τους,…..Οι όποιες αποσπασματικές ρυθμίσεις γίνονται ουσιαστικά επιβεβαιώνουν την ανυπαρξία σοβαρής δημογραφικής πολιτικής, που είναι και συνταγματική επιταγή, που μέχρι σήμερα δεν υφίσταται.
– ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ δεν απαιτεί προτεραιότητα στην αντιμετώπισή του, όταν για 6ο συνεχές έτος οι θάνατοι να υπερτερούν των γεννήσεων και μια πόλις των 70000  ατόμων να μην έχει χαθεί;
– Δεν είναι άμεσης προτεραιότητος η λύση του όταν ο δείκτης γονιμότητος ουσιαστικά δεν είναι ούτε ένα τέκνο ανά γυναίκα;
– Δεν είναι άμεσης προτεραιότητος η αντιμετώπιση της υπογεννητικότητος όταν το ΕΚΚΕ σε πρόσφατη μελέτη του κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ανακοινώνοντας ότι με δείκτη γονιμότητος κάτω από το 1,3 δεν υπάρχει αναστροφή;
– Δεν είναι άμεσης προτεραιότητος η αντιμετώπιση του εκρηκτικού μείγματος της υπογεννητικότητος και της γήρανσης του πληθυσμού  διότι κανένα ασφαλιστικό σύστημα δεν πρόκειται να είναι βιώσιμο;
Έκκληση προς τον κύριο Πρωθυπουργό,
Να ασχοληθεί με το σοβαρότατο εθνικό πρόβλημα, το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ,
Να δώσει εντολή προς το αρμόδιο Υπουργείο για τον κατά προτεραιότητα προώθηση νομοθετικής ρύθμισης σύμφωνα με το προαναφερόμενο Ομόφωνο Πόρισμα της Βουλής των Ελλήνων και τις δίκαιες προτάσεις μας.
Να αποδεχθεί το αίτημά μας για συνάντηση μαζί του προκειμένου να ενημερωθεί σωστά και αναλυτικά για τις υλοποιήσιμες και χωρίς ουσιαστικό οικονομικό κόστος εισηγήσεις μας.
Καλούμε όλες τις τρίτεκνες οικογένειες και όχι μόνο να διαμαρτυρηθούν προς την Κυβέρνηση και να απαιτήσουν επιτέλους να ασχοληθούν με την παραδοσιακή ελληνική οικογένεια που συνεχίζει να διατηρεί τις διαχρονικές και προαιώνιες παραδόσεις, αξίες και αρχές της πατρίδος μας παρά τις ομιχλώδεις ιδεοληψίες και ψευδολογήματα που εκτοξεύονται στις μέρες μας ακόμη και από υπουργεύοντες / υπηρέτες του Λαού.
Ο Πρόεδρος Σταύρος Πουρτουλίδης
Ο Γεν. Γραμματέας Πουλάκης Γεράσιμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !