26 Σεπτεμβρίου 2012

Ομιλία της Κατερίνας Μάρκου για το νομοσχέδιο «Επείγουσες ρυθμίσεις επενδυτικών σχεδίων


Ομιλία της Κατερίνας Μάρκου για το νομοσχέδιο «Επείγουσες ρυθμίσεις επενδυτικών σχεδίων του ν.3908/2011 και Π.Δ. 33/2011» του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης
Το νομοσχέδιο για τη μεταφορά της αρμοδιότητας υποδοχής και επεξεργασίας αιτημάτων ένταξης στον επενδυτικό νόμο από το Υπουργείο Ανάπτυξης στο νεοσυσταθέν Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, για σχέδια που αφορούν στη Βόρεια Ελλάδα, συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

2η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας & Χειροτεχνίας


Κοινοβουλευτικό Έργο Κώστα Γιοβανόπουλου


Γιοβανόπουλος Κωνσταντίνος
Βουλευτής Ημαθίας – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα : Οφειλές της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών προς εργαζομένους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας
-----

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΟΥ ΑΓΙΑΣ - ΤΥΡΝΑΒΟΥ


Να μην καταργηθούν οι Δ.Ο.Υ Τυρνάβου και Αγιάς ζητά με επιστολή του προς τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, σε μια περίοδο όπου καταγράφεται επιστροφή στον πρωτογενή τομέα και την ύπαιθρο, η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να διατηρεί δομές, όπως είναι η ΔΟΥ για να μπορεί ο πολίτης να εξυπηρετείται στις καθημερινές συναλλαγές του με το κράτος.
Αναλυτικά η επιστολή του περιφερειάρχη έχει ως εξής:

Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας με εργαζομένους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»


Συνάντηση με εργαζομένους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Συγκεκριμένα η πρόεδρος κα Αικατερίνη Σπανού και τα μέλη του συλλόγου τον ενημέρωσαν για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στο εν λόγω Πρόγραμμα καθώς στις 30-9-2012 λήγουν οι συμβάσεις τους. Επιπρόσθετα υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα από προηγούμενα έτη τα οποία δεν τους έχουν καταβληθεί ακόμα.

Ένταξη του βιολογικού καθαρισμού Μεταγγιτσίου στο ΕΠΣΑ


Η  «Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Μεταγγιτσίου Δήμου Σιθωνίας Νομού Χαλκιδικής» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία –Θράκη» με συνολικό προϋπολογισμό 4.537.500 ευρώ.

500.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ


Με 500.000 € χρηματοδοτείται ο Δήμος Πολυγύρου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής – Πράσινο Ταμείο για το έργο «Διαχείριση αστικών απορριμμάτων και ανακύκλωση».
Συγκεκριμένα, η πρόταση του Δήμου Πολυγύρου, με απόφαση της υπηρεσίας του «Πράσινου Ταμείου» εντάσσεται στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015». Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η υπογραφή του Συμφώνου Αποδοχής των Όρων της πράξης και οι περαιτέρω οδηγίες για την υλοποίηση του έργου.

Γιορτή αγρότη με προϊόντα εμποτισμένα από πυρολουσίτη ή χωρίς?


Ένα μεγάλο γεγονός συντελέστηκε για μία ακόμη φορά στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, η 10η γιορτή αγρότη.  Ένα γεγονός με καθαρά αγροτικό χαρακτήρα καθώς ως γνωστόν η Πιερία είναι ένας κατεξοχήν αγροτικός τόπος. Και για το λόγο αυτό προσπαθούμε πάρα πολύ να ενδυναμώσουμε το αγροτικό στοιχείο μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες, μέσα από ημερίδες και άλλες εκδηλώσεις, όπως η συγκεκριμένη έκθεση, ανέφερε μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης 

Στο χαρακτήρα και το περιεχόμενο της Έκθεσης έκανε ειδική αναφορά και ο δήμαρχος Δίου  - Ολύμπου, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για εμποροπανήγυρη. «Είναι μία καθαρά αγροτική γιορτή στην οποία ο αγρότης μετά τον κάματο του καλοκαιριού απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων του», ανέφερε ο Γιώργος Παπαθανασίου. 

Το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου άνοιξε και πάλι


Το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου άνοιξε και πάλι τις πόρτες του και υποδέχεται τους μικρούς φίλους της Μουσικής.
Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος είναι:
Τμήμα Πιάνου
Τμήμα Βιολιού
Τμήμα Κιθάρας
Τμήμα Φλογέρας - Φλάουτου
Τμήμα Κλαρινέτου – Σαξοφώνου
Τμήμα Βιολοντσέλου
Τμήμα Θεωρητικών
Τμήμα Μουσικής Προπαιδείας,
«Τμήμα Φιλαρμονικής »
«Τμήμα  Μεικτής Χορωδίας»

Παρακαλούνται οι γονείς να παραβρεθούν στην συνάντηση  που θα πραγματοποιηθεί με τον καλλιτεχνικό Διευθυντή και τους καθηγητές  το Σάββατο 29-09-2012  και ώρα 11.30 π.μ. στο Δημοτικό ωδείο Πολυγύρου για ενημέρωση της νέας σχολικής χρονιάςΕγγραφές και Πληροφορίες στο τηλέφωνο
2371 0 23986

Ξεκινά η εμποροπανήγυρη των Σερβίων


Όλα είναι έτοιμα στο χώρο της εμποροπανήγυρης Σερβίων για την υποδοχή εμπόρων-εκθετών και επισκεπτών. Η εμποροπανήγυρη ξεκινά επίσημα από την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στον άνετο και οργανωμένο χώρο κοντά στο γήπεδο των Σερβίων. Εκατοντάδες προϊόντα κάθε είδους, Λούνα Πάρκ και υπαίθριες ταβέρνες είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της Εμποροπανήγυρης Σερβίων που αποτελεί έναν σημαντικό εμπορικό και κοινωνικό θεσμό για την ευρύτερη περιοχή.

Έδεσσα: Προβλήματα στην Υπηρεσία Καθαριότητας


Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται έντονα προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη της Έδεσσας και τις Τοπικές Κοινότητες, για τα οποία ζητούμε συγγνώμη από τους πολίτες.
Το πρόβλημα προέκυψε επειδή καθυστέρησε η διαδικασία πρόσληψης των εργαζομένων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας πεντάμηνης διάρκειας, το οποίο περιμέναμε για να στελεχωθεί η αρμόδια υπηρεσία και για το λόγο αυτό δεν προχωρήσαμε σε συμβάσεις εποχιακού προσωπικού προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα.
Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα θα λυθεί από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και ζητούμε την κατανόηση των πολιτών.


   Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας

Το LIDL αναζητά "Προϊσταμένους Πωλήσεων"

Το LIDL αναζητά "Προϊσταμένους Πωλήσεων" για κάθε μία από τις παρακάτω περιοχές:

• Βόρεια Ελλάδα
• Κεντρική-Βορειοδυτική Ελλάδα
• Αττική
• Νότια Ελλάδα/Πελοπόννησο

Για περισσότερες πληροφορίες και αποστολή βιογραφικών, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας.
http://www.lidl.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr/hs.xsl/4193_24205.htm

ΓΙΟΡΤΗ ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ


ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ και ΑΝΑΛΟΓΙΟ «ΕΓΩ; ΕΣΥ…» του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ( π. 1ο Δημοτικό σχολείο)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 8μμ.
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ και ΑΝΑΛΟΓΙΟ
«ΕΓΩ; ΕΣΥ…» του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου