9 Αυγούστου 2021

Θεατρική Παράσταση «Το Δάσος Φύλακας»
Ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «Μαστόδοντας – Νεοκαισάρεια» διοργάνωσε το Σάββατο 07 Αυγούστου 2021 και ώρα 20:30 π.μ. Θεατρική Παράσταση με θέμα «Το Δάσος Φύλακας» στο Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας. Με την χρηματοδότηση και την υποστήριξη του Υ.Μ.Α.Θ στα πλαίσια του προγράμματος «Δημιουργώ».

Η Lidl Ελλάς δίνει 500.000 ευρώ για δράσεις αναδάσωσης
Για τη Lidl Ελλάς η περιβαλλοντική υπευθυνότητα παραμένει διαχρονικά προτεραιότητα αιχμής. Η εταιρεία, έχοντας τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο DNA της, αναπτύσσει σταθερά πρωτοβουλίες, ενέργειες και δράσεις που διαμορφώνουν βέλτιστες πρακτικές προστασίας και αναβάθμισης του περιβάλλοντος. Πολύ περισσότερο, όταν επιτακτικές ανάγκες, αλλά και η ιστορική κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει την άμεση ενεργοποίηση σε επιχειρηματικό, ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Εμπρησμούς στο Δήμο Θέρμης καταγγέλλει ο δήμαρχος
«Το μπαράζ των πυρκαγιών δεν είναι τυχαίο. Κάποιες από αυτές τις πυρκαγιές ήταν αποτέλεσμα εμπρησμών. Έχουμε σοβαρές ενδείξεις γι' αυτό και έχουμε ενημερώσει σχετικά και το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας» επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης από το Δήμο Σερβίων


 Ο Δήμος Σερβίων δίπλα στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας και της Αττικής- Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης: Από τη Δευτέρα 09/08 έως την Παρασκευη 13/08.

Όποιος συμπολίτης μας, Σύλλογος ή φορέας, ενδιαφέρεται να συνδράμει στην κοινή προσπάθεια, μπορεί να προσφέρει είδη από τον ακόλουθο κατάλογο:

Ξεκινάει τέλος του 2021 το μεγάλο αρδευτικό έργο Βεργίνα-Μελίκη-Αιγίνιο
Τέλος του 2021 ξεκινάει η δημοπράτηση της μελέτης του μεγάλου αρδευτικού έργου «Βεργίνα-Μελίκη-Αιγίνιο»,με επίσημη, έγγραφη απάντηση του Υπουργού Υποδομών, κ. Καραμανλή,προς τον Τάσο Μπαρτζώκα,ο οποίος με παρέμβασή του ανέδειξε εκ νέου το θέμα κατασκευής του έργου, φέρνοντας το ζήτημα στη Βουλή.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΙΤΡΟΥΣ
Καθώς πυρκαγιές μαίνονται ακόμη σε διάφορα μέρη της Πατρίδας μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επικοινώνησε με Μητροπολίτες περιοχών που επλήγησαν και εκδήλωσε τη συμπαράστασή του.

Η χώρα μας χρειάζεται μια παράταξη που θα εγγυάται τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη
Μετά από μια υπερδεκαετή οικονομική και κοινωνική κρίση στη μετά covid εποχή η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει κοινωνικά και οικονομικά πρότυπα, και να στρέψει το βλέμμα της στους ανθρώπους, στις νέες τεχνολογίες και την κλιματική αλλαγή.

Επιμελητήριο Πιερίας Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των πυρόπληκτων
Ο Πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Πιερίας λόγω των εξαιρετικά πρωτόγνωρων καταστάσεων εξαιτίας των πυρκαγιών και των καταστροφικών συνεπειών τους στη χώρα μας, ξεκινά εκστρατεία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για να βοηθήσει τους κατοίκους και επιχειρηματίες των πυρόπληκτων περιοχών.

Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών του Δήμου Βέροιας
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ ΄αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.: 49762 (Φ.Ε.Κ. 3660 Β/07-8-2021) Υπ. Απόφαση από την Δευτέρα 09-08-2021 και ώρα 06.00 έως την Δευτέρα 16-08-2021 και ώρα 06:00 ισχύουν τα κάτωθι :

«Παρών» από την «Πυξίδα» στην έκτακτη εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας

 


Δυναμικά «παρών» στην εκστρατεία της έκτακτης εθελοντικής αιμοδοσίας, την οποία διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, δηλώνει το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ».

«Το καλοκαίρι θα τελειώνει τις ημέρες της έκτακτης αιμοδοσίας, όχι όμως και η ανάγκη των συνανθρώπων μας για αίμα. Γιατί οι ανάγκες σε αίμα δεν κάνουν διάλειμμα, δεν πάνε διακοπές και δεν σταματούν ποτέ. Ειδικά το καλοκαίρι καταγράφονται τραγικές ελλείψεις, με τον αριθμό των αιμοδοτών να μειώνεται

Επίσκεψη του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου στον Μακεδονικό Τάφο
Το πρωί της Δευτέρας 9 Αυγούστου 2021, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα κ. Θανάση Κόκκινο και την Οικονομική Επόπτη κα. Χάιδω Παπαχατζή, επισκέφθηκαν το Μακεδονικό Τάφο Α΄ στη θέση Τούμπες Κορινού, μετά από πρόσκληση του καθηγητή κ. Αθανασίου Μπίντα.

Το θέμα της δασοπροστασίας/δασοπυρόσβεσης δεν αντιμετωπίζεται χωρίς την ενεργό συμμετοχή των πολιτών
Ο νόμος 4662/2020 έγινε ΦΕΚ στις 7 Φεβρουαρίου του 2020. Δηλαδή, για περίπου 2 χρόνια η σημερινή κυβέρνηση παρέλειψε να μεριμνήσει, ως όφειλε, για τα αυτονόητα: Την εφαρμογή του νόμου και την αναβάθμιση του συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας.