17 Μαρτίου 2021

Θεσσαλονίκη: Έδωσαν λάθος νεκρό σε οικογένεια !
Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, καθώς μια σειρά από αστοχίες έστειλε λάθος νεκρούς σε δύο οικογένειες, με τη μία μάλιστα πάνω στην λύπη της να μην καταλαβαίνει το παραμικρό και να κηδεύει κανονικά ένα παντελώς άγνωστό της άνθρωπο.

Ηράκλειο: Αγοράκι 2,5 ετών εντοπίστηκε νεκρό μέσα σε βαρέλι
Σοκ στο πανελλήνιο με το αγοράκι 2.5 ετών που εντοπίστηκε νεκρό μέσα βαρέλι.

Το παιδάκι βρέθηκε πνιγμένο μέσα στο βαρέλι.

Τα ίχνη του παιδιού είχαν χαθεί και το αναζητούσαν, μέχρι που βρέθηκε νεκρό μέσα σε ένα βαρέλι νερού.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το παιδί διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το πιθανότερο αίτιο είναι ο πνιγμός, ωστόσο, δεδομένα θα γίνει ιατροδικαστική εξέταση για να υπάρξει επίσημη ενημέρωση.

rthess.gr

Καρχαρίας στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης
Ένα είδος καρχαρία περισυνέλεξαν, το πρωί, από το νερό στο λιμάνι του Ηρακλείου, οι λεμβούχοι της πόλης. Η εικόνα του μεγάλου ψαριού “έδειχνε” δυστυχώς ότι είχε χτυπηθεί από προπέλα καραβιού.

Στη Μεσόγειο απαντώνται 47 είδη καρχαριών εκ των οποίων περίπου 35 – όσο και εάν φαίνεται απίστευτο – ζουν και στα πελάγη μας.

ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ

 
Ένας μικρός χαρταετός, τα όνειρά μας, κουβαλάει,

Ψηλά πετάει σαν αετός, μέσα από σύννεφα περνάει.

Μέρες πολλές με παίδευε, τα ζύγια του να φτιάξω,

Να πάει ψηλά στον ουρανό, τις σκιές μου να τρομάξω.
Πολύχρωμοι χαρταετοί, τα όνειρα μας, οι ελπίδες,

Πάντα απομακρύνονται, ψάχνουν αλλού πατρίδες.

Όταν θα σπάσει η κλωστή, που τους κρατάει κοντά μας,

Αστέρια θα τους οδηγούν, μη φύγουν μακριά μας.
Με ένα μικρό χαρταετό, χαμογελάει η ψυχή μας,

Ξυπνάει, μνήμες παιδικές, χαίρεται η ύπαρξή μας.

Και αν απ’τον άνεμο, σχιστή, μακριά μου, σαν πετάξει,

Θα περιμένω στην σιωπή, καινούργια μέρα, να χαράξει.

ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ.

Νέο δίκτυο άρδευσης στον Άγιο Σπυρίδωνα Πιερίας


Καθώς σε λίγο θα ξεκινήσει η νέα αρδευτική περίοδος, ο Δήμος Δίου-Ολυμπου προετοιμάζεται, ώστε να ανταποκριθεί στις όλο και μεγαλύτερες ανάγκες της άρδευσης που προκύπτουν και από την εκρηκτική αύξηση νέων φυτεύσεων περιβολιών. Αυτή τη φορά σειρά έχει ο Άγιος Σπυρίδωνας. Συγκεκριμένα κατασκευάζεται νέο δίκτυο άρδευσης, για την περιοχή Β´ Κατηγορία, όπου τα προηγούμενα χρόνια παρουσιάστηκαν προβλήματα με την επάρκεια του νερού. Το νέο δίκτυο θα δώσει ανάσα στην άρδευση της περιοχής, και θα υποστηρίξει τους αγρότες μας στην προσπάθεια τους για μεγαλύτερη και ποιοτικότερη παραγωγή.

Σε εξέλιξη η διαμόρφωση του «Αθλητικού Πυρήνα» στην περιοχή Ευαγγελικών
Συνεχίζεται βήμα – βήμα από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης η νέα μεγάλης κλίμακας επιχείρηση καθαρισμού και ευταξίας δημοτικής έκτασης 45 στρεμμάτων. Ο λόγος για τον «Αθλητικό Πυρήνα», ένα χώρο ενταγμένο στο Σχέδιο Πόλεως, στην περιοχή των Ευαγγελικών (πίσω από το Κοιμητήριο), επί της οδού Ν.Πλαστήρα, που επί σειρά ετών γνώριζε εικόνα εγκατάλειψης, ενώ είχε μετατραπεί σε χώρο παράνομης απόθεσης και ανεξέλεγκτης ρίψης απορριμμάτων και μπαζών.

Το όνομά του είναι Κώστας Σαρηγιαννίδης.......
Το όνομά του είναι Κώστας Σαρηγιαννίδης, ιατρός παθολόγος, και Επιστημονικά Υπεύθυνος (κοινώς Διευθυντής) για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κατερίνης (πρώην ΙΚΑ). Κάνει εντύπωση η σεμνότητα και εγγύτητά του με τους πολίτες καθώς και η προσπάθειά του να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο, και μάλιστα υπό αυτές τις συνθήκες, όλους όσους απευθύνονται στο Κέντρο Υγείας.

Η Πρόεδρος του Αίολου για τον Αθλητισμό
Συμμετοχή του Αίολου Κατερίνης με την κ. Νόπη Βαρυτιμίδου, Πρόεδρο του Συλλόγου, στα Σεμινάρια Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, που διοργανώνει
το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μέσω της Γενικής Γραμματείας
Αθλητισμού. Τα σεμινάρια αυτά διοργανώνονται σε συνεργασία με το
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ειδικότερα με το Τμήμα Οργάνωσης και
Διαχείρισης Αθλητισμού, μέσω του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης
Υπηρεσιών & Ποιότητας Ζωής.


Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να τα παρακολουθήσετε ζωντανά μέσα από το
κανάλι του Εργαστηρίου στο Youtube, κάνοντας κλικ στον παρακάτω
σύνδεσμο: https://youtu.be/7Bu__rYtkOk


--
Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αίολος Κατερίνης

«Αποστολή αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και φορέων του Πλαταμώνα στους σεισμόπληκτους
Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Πλαταμώνα και την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης-Δασοπυρόσβεσης Δίου-Ολύμπου διοργάνωσαν κοινωνική και φιλανθρωπική αποστολή για να στηρίξουν τους κατοίκους των σεισμοπαθών περιοχών της Ελασσόνας.

Η Ελισσάβετ Σκούφα στο Κέντρο Υγείας Κατερίνης, ΤΟΜΥ και στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης
Σε συνέχεια των επισκέψεων που πραγματοποιεί η βουλευτής Πιερίας (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, συναντήθηκε την Παρασκευή 12/3 με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Υγείας Πιερίας κ. Κώστα Σαρηγιαννίδη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε για ακόμη μια φορά ο σημαντικός ρόλος της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Δενδροφυτεύσεις στην Παραλία Κατερίνης

 


Σε συνέχεια καλλωπισμού αστικών και τουριστικών περιοχών, αισθητικής τους αναβάθμισης και ανάδειξής τους, ιδιαίτερα μάλιστα ενόψει και της θερινής τουριστικής περιόδου, ο Δήμος Κατερίνης πραγματοποιεί δενδροφυτεύσεις σε επιλεγμένα σημεία της πόλης και της περιφέρειας. 

Άρθρο μέσα από τις φυλακές της Λάρισας για τις συνθήκες κράτησης εν μέσω πανδημίας

 


Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, αποφάσισε ομόφωνα να δώσει φωνή στους έγκλειστους των φυλακών της Λάρισας στους οποίους δε δόθηκε αρκετή προσοχή από τη πλειονότητα του κόσμου. Επιδιώκοντας να ακουστούν οι ανάγκες κάθε κοινωνικής ομάδας, το Συμβούλιο πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει ένα κείμενο από τους ίδιους τους κρατούμενους που να εξηγεί τόσο τα προβλήματα όσο και τις ανάγκες τους μέσα στην πανδημία και σας το μεταφέρουμε αυτούσιο: