3 Φεβρουαρίου 2021

Πράξη Αγάπης από Νήπια και γονείς από την Αθήνα προς τον Σύλλογο ΒΕΝΙΑΜΙΝ
Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία έλαβαν οι διδάσκοντες, οι μαθητές (νήπια – προνήπια) και οι γονείς τους στα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Νηπιαγωγεία Εκάλης στα οποία φοιτούν 124 νήπια και προνήπια σε 7 τμήματα, 4 τμήματα νηπίων και 3 τμήματα προνηπίων.

Δήμος Κατερίνης: Παρεμβάσεις στην υπόγεια διάβαση του Σιδηροδρομικού Σταθμού
Σε συντήρηση, καθαρισμό και (για πρώτη φορά μετά την κατασκευή του έργου) επισκευή των φρεατίων που είχαν υποστεί καθίζηση στην υπόγεια διάβαση της οδού Λ.Ιασωνίδη στον Σιδηροδρομικό Σταθμό προχώρησαν συνεργεία των Αντιδημαρχιών Τεχνικών Έργων & Καθαριότητας, με την συνδρομή της ΔΕΥΑΚ.

Τεστ covid με τη μέθοδο drive through στην Ανδρομάχη όλο τον Φεβρουάριο
Σε όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί στην εμποροπανήγυρη (Ανδρομάχη), από Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ Πιερίας, με την συνδρομή του Δήμου Κατερίνης, η λειτουργία Κέντρου Δειγματοληψίας τεστ covid με τη μέθοδο drive through (με μεταφορικό μέσο).

Διαδικτυακά τα «Φώτια 2021» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους
Συνεδρίασε η καλλιτεχνική επιτροπή των «Φωτίων» που διοργανώνουν κάθε χρόνο το Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Φώτιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν η προετοιμασία της φετινής διοργάνωσης που θα έχει ως θέμα «ματωμένα ράσα του ’21, στην Πιερία και την Ελλάδα» με αφορμή τον εορτασμό της επετείου 200 ετών από την εθνική Παλιγγενεσία.

Διανομή ελαιολάδου ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ: Πολύ σημαντικές πληροφορίες

 
Σας παρακαλούμε, ακόμη κι αν θεωρήσετε τα παρακάτω μέτρα υπερβολικά, να τα τηρήσετε με ιδιαίτερη ευλάβεια!


Φίλες και φίλοι,

Η επιστολή αυτή απευθύνεται σε όλους τους συμπολίτες μας που έχουν παραγγείλει ελαιόλαδο το οποίο θα διατεθεί σε 650 οικογένειες κατά τη διάρκεια της 85ης διανομής “Χωρίς Μεσάζοντες” η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021 στο Πάρκινγκ των Δικαστηρίων.

Άμεση ένταξη των αντιπλημμυρικών έργων του Αρχαιολογικού χώρου του Δίου
Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Βουλευτή Φ.Μπαραλιάκος με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου.

Κορυφαία προτεραιότητα που έθεσε ο Φώντας Μπαραλιάκος στον κ. Διδασκάλου αποτέλεσε ο αρχαιολογικός χώρος στο Δίον, ο οποίος έπειτα από κάθε έντονη βροχόπτωση πλημμυρίζει με συνέπεια τον κίνδυνο σημαντικών φθορών και καταστροφών στα αρχαία μνημεία.

ΔΕΥΑΚ: Σε τροχιά υλοποίησης το έργο «Αγωγοί μεταφοράς νερού πόλης Κατερίνης»
Ένα σημαντικό έργο υποδομής, το οποίο θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων και θα επιλύσει οριστικά προβλήματα που σχετίζονται με την απρόσκοπτη παροχή νερού σε περιόδους αυξημένης κατανάλωσης και ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο ξεκινά εντός των ημερών από τη ΔΕΥΑΚ.

Δημιουργία μαρίνας στον Κορινό, την Παραλία ή την Ολυμπιακή Ακτή
Πριν λίγες μέρες γράψαμε ως συνδυασμός για το θέμα της δημιουργίας υδατοδρόμιου στα όρια του Δήμου Κατερίνης και αναδείξαμε το θέμα. Αμέσως μετά είδαμε με χαρά βουλευτές και τον δήμαρχο να ασχολούνται και να μας ενημερώνουν για τις εξελίξεις. Παρότι, θεωρούμε πως όλα προχωράνε πολύ αργά, είναι σίγουρα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Rapid Test αύριο στην Κεντρική Πλατεία του Κολινδρού
Ανακοινώνεται στους κατοίκους του δήμου Πύδνας-Κολινδρού ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Πέμπτη 4-2-2021 από 10.00 έως 13.00 θα βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία του Κολινδρού (“Αγορά”) για πραγματοποίηση “rapid test” για τον COVID-19.
Ακόμη, υπενθυμίζεται ότι κάθε Τετάρτη από 08.30 έως 12.30 πραγματοποιούνται αντίστοιχα “test” στην είσοδο της Εμποροπανήγυρης Αιγινίου.