8 Μαΐου 2020

Αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου στον ΠλαταμώναΞεκίνησε το έργο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, «Αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου στον οικισμό Πλαταμώνα του Δήμου Δίου – Ολύμπου ΠΕ Πιερίας», προϋπολογισμού μελέτης 850.000,00 € (με ΦΠΑ 24%), την εργολαβική σύμβαση του οποίου, υπέγραψε, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Δήμος Πύδνας-Κολινδρού: Συνελήφθη άνδρας για κλοπή 1400 ευρώΣυνελήφθη χθες (7 Μαΐου 2020) το μεσημέρι από αστυνομικούς του

Αστυνομικού Τμήματος Πύδνας - Κολινδρού ένας άνδρας, καθώς όπως

προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, μπήκε παράνομα σε

οικία ημεδαπής και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ, το

οποίο εντοπίσθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στην παθούσα.

Συνεχείς παρεμβάσεις σε Κορινό και Νέα ΧράνηΔιαδοχική επιτόπια αυτοψία στη Νέα Χράνη και στη Δημοτική Κοινότητα Κορινού αντίστοιχα, όπου η Αντιδημαρχία Κοινοτήτων συντονίζει σειρά παρεμβάσεων, που βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Γραμματικόπουλο.

Άνω Σκοτίνα Πιερίας "Οι τοιχογραφίες της Κόλασης "

της Ευλαμπίας Τσιρέλη

H Άνω (Παλαιά) Σκοτίνα βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του Ολύμπου, σε υψόμετρο 900 μέτρων περίπου. Η δημιουργία του οικισμού τοποθετείται χρονικά γύρω στον 16ο αιώνα.

Προθεσμία υποβολής δηλώσεων ζημιάς από ανεμοθύελλα σε ακτινίδια στη ΒέροιαΑπό το υποκατάστημα ΕΛ.Γ.Α. Βέροιας ανακοινώθηκε ότι χορηγείται προθεσμία υποβολής δηλώσεων ζημιάς από ανεμοθύελλα της 03-05-2020 σε ακτινίδια της Τοπικής Κοινότητας Βέροιας (Βέροια, Μέση, Ταγαροχώρι, Λαζοχώρι).

Αναγνωστήριο αποκτά η Δημοτική Βιβλιοθήκη ΚατερίνηςΕπιτόπια αυτοψία στις εκτεταμένες εργασίες, οι οποίες είναι σε εξέλιξη στους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας Νίκος Τσιαμπέρας.

Ελεύθερες από τις 18 Μαΐου οι μετακινήσεις από νομό σε νομόΣτις 18 Μαΐου θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό στην ηπειρωτική χώρα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.


Εθελοντική Αιμοδοσία Πολιτιστικού Συλλόγου Κατερίνης ΔρυάνισταΟ Πολιτιστικός Σύλλογος Κατερίνης "Δρυάνιστα" θα πραγματοποιήσει την Κυριακή, 10 Μαΐου, από τις 09.00 μέχρι 13.00, στον χώρο του Συλλόγου, την 11η Εθελοντική Αιμοδοσία, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Πέντε λεπτά είναι αρκετά για να σώσεις μια ζωή!