24 Μαΐου 2021

Ανακοίνωση ΚΕΠ Έδεσσας για κοινωνικό τουρισμό
Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Δημοτικής Ενότητας Έδεσσας και Βεγορίτιδας σας ενημερώνουν ότι :οι δικαιούχοι των προγραμμάτων ΟΓΑ κοινωνικού τουρισμού θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στα ΚΕΠ της Έδεσσας και της Άρνισσας από την Δευτέρα 24/5/2021 έως και την Τρίτη 15/6/2021.

Από τους κορυφαίους πανελλαδικά σε Γαλάζιες Σημαίες ο δήμος Βόλβης
Με τον πιο ιδανικό τρόπο, ο δήμος Βόλβης πιστοποιεί το φετινό καλοκαίρι την ετοιμότητα του να υποδεχθεί τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στην επανεκκίνηση του τουρισμού, μετά το τέλος της πανδημίας.

Ο Δήμος Κατερίνης προωθεί την ηλεκτροκίνηση
Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, το οποίο αποτελεί βασικό εργαλείο εκκίνησης στην προσπάθεια προώθησης καθαρών μορφών μετακίνησης εκπονεί ο Δήμος Κατερίνης, ο οποίος περιλαμβάνεται μεταξύ των δικαιούχων Δήμων για τα «Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)» του προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

11η Εθελοντική Αιμοδοσία του Πολιτιστικού Συλλόγου "Δρυάνιστα" Κατερίνης
Η 11η Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 30 Μαΐου 2021, 09.00-13.00, στην αίθουσα της Θρακικής Εστίας Κατερίνης (Πλουτάρχου 9).


Με εκτίμηση,
το ΔΣ του Πολιτιστικού
Συλλόγου "Δρυάνιστα" Κατερίνης

Προκλητικά ισοπεδωτική ΚΥΑ για τον οδικό τουρισμό στη Β. Ελλάδα
Για τραγική απουσία οιασδήποτε συστηματικής προσέγγισης στο σταδιακό αλλά πλήρες και πλήρως λειτουργικό άνοιγμα όλων των συνοριακών σημείων ελέγχου της πατρίδας μας, φυσικά και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών προτοκόλλων, κάνουν λόγο σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Τουρισμού, Ανάπτυξης, Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα και συνυπογραφή της τομεάρχη τουρισμού Κ. Νοτοπούλου.

Σωστικές ενέργειες - καθαρισμός ρέματος στο Αιγίνιο από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι σωστικές εργασίες καθαρισμού από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, της τάφρου “Κρυονερίου”, στο Αιγίνιο από τη γέφυρα της ΠΑΘΕ και κατάντη από αυτοφυή βλάστηση, μπάζα και σκουπίδια, με σκοπό την απρόσκοπτη ροή των υδάτων και τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ρέματος και της τάφρου “Κρυονερίου”, για την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, μετέβη στο σημείο των εργασιών και διενήργησε αυτοψία των ενεργειών που εκτελούνται με γνώμονα την προστασία του τόπου από πλημμυρικά φαινόμενα, μαζί με τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Παναγιώτη Μαυρίδη.

Έναρξη λειτουργίας νέας Τοπικής Διεύθυνσης του e-Ε.Φ.Κ.Α. στην Κατερίνη

     


Στο πλαίσιο της καλύτερης οργάνωσης και απλούστευσης των διαδικασιών η Διοίκηση του e-Ε.Φ.Κ.Α. ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας από τη Δευτέρα, 24η Μαΐου 2021, της νέας Τοπικής Διεύθυνσης e-Ε.Φ.Κ.Α. Πιερίας, με έδρα την Κατερίνη (οδός Π. Κανελλόπουλου 1, ΤΚ 60132, Κατερίνη). Στην εν λόγω οργανική μονάδα θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e-Ε.Φ.Κ.Α. εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Θα κάνετε επιτέλους κάτι για το νερό στον Κορινό;
Το πρόβλημα του νερού στον Κορινό έχει οξυνθεί τον τελευταίο καιρό και παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις μας, δεν φαίνεται να υπάρχει σοβαρή προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος από τη δημοτική διοίκηση και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Μορθανάση.

Καθαρισμός ρέματος στην Κονταριώτισσα,από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
Με ταχύ ρυθμό συνεχίζονται, οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων, από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, που υλοποιούνται σε καθημερινή βάση, στοχευμένα και προγραμματισμένα, ώστε να διασφαλίζεται η ανεμπόδιστη απορροή των υδάτων.


Στον οικισμό της Κονταριώτισσας, μηχανήματα της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υλοποίησαν, εργασίες καθαρισμού, σε ρέμα στη θέση “Αγία Παρασκευή’’ από φερτά υλικά και αυτοφυή βλάστηση, για την καλύτερη οχύρωση της περιοχής απέναντι στα πλημμυρικά φαινόμενα.

Εργασιακό Πρόγραμμα έως 2 ετών για γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας
Εργασιακό πρόγραμμα για την ουσιαστική στήριξη ανέργων γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, βρίσκεται σε εξέλιξη. Το πρόγραμμα αυτό έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κακοποιημένες γυναίκες που υποστηρίζονται από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης καθώς και από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Ισότητας Δ.Κατερίνης και έχουν πραγματοποιήσει ή θα πραγματοποιήσουν συνεδρίες εργασιακής συμβουλευτικής από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Κατερίνης.

Βελτίωση των οδικών υποδομών σε Λόφο, Ράχη & Άγιο Δημήτριο
Τη βελτίωση των υφισταμένων οδικών υποδομών εντός της Δ.Κ Λόφου (οικισμοί Λόφου& Ράχης), καθώς και της Τ.Κ. Αγίου Δημητρίου της ΔΕ Πέτρας του Δήμου Κατερίνης αναμένεται να εξασφαλίσει η εκτέλεση των προγραμματισμένων κατασκευαστικών εργασιών οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης, προϋπολογισμού μελέτης 279.108,65 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24%).

Λαμπαδηφορία Πολιτιστικών Συλλόγων στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Με τη φλόγα του κεριού αναμμένη για να κρατά ζωντανή τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του τόπου πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα λαμπαδηφορία στο Κιλκίς.

Παραίτηση Σ.Ε. "Ελεύθεροι Άνθρωποι" Πιερίας


Συνέλληνες, συντοπίτες, πρώην συναγωνιστές - φίλοι του κινήματος "Ελεύθεροι άνθρωποι" - ΕΛ.ΑΝ του Γ. Τράγκα αποσύρω την εμπιστοσύνη μου για λόγους ηθικής και πολιτικής αξιοπρέπειας.
Ο "πολύς„ αρχηγός έδωσε εντολή απόσυρσης μου καθώς και της προσωρινής Σ. E. Πιερίας γιατί την άποψή μας για την επέτειο της 21ης Απριλίου '67.

Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης σε virtual training στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+
Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης στο πλαίσιο του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ2 με τίτλο «Effective e-Learning System Based on Digital Competences -EES», συμμετείχε σε διαδικτυακή εκπαίδευση (virtual training), η οποία υλοποιήθηκε από τις 17 – 21 Μαϊου 2021 με διοργανωτή τον εταίρο από την Πορτογαλία και συμμετέχοντες συνολικά έξι σχολεία.

Νέο YarisCross. All SUV. All HYBRID, από 17.470€. Ενημερωθείτε από την ΤΟΥΟΤΑ ΠΟΔΑΣ
Η Toyota παρουσιάζει στην Ελληνική αγορά το νέο COMPACT SUV Yaris Cross. All SUV. All HYBRID.

· Γνήσιο SUV που συγκεντρώνει την τεχνογνωσία της Toyota στα compact αυτοκίνητα και την πλούσια κληρονομιά της στα SUV

· Το δεύτερο μοντέλο που βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B της Toyota, συνδυάζοντας την ξεχωριστή σχεδίαση με τις δυναμικές επιδόσεις

Ο λόφος του Ερνιόν, Έλενα Μπολονάση, εκδ. 24γράμματα
Μια πλοκή με ιδιοφυή σύλληψη, όπως αρμόζει σε αστυνομική λογοτεχνία. Μια ανάλαφρη, διαπεραστική περιγραφή, όπως αρμόζει στην πραγματική λογοτεχνία. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα της αστυνομικής λογοτεχνίας. «Ο λόφος του Ερνιόν» βραβεύτηκε στον 38ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ).

Η Κατερίνη σέβεται τους πεζούς, σταματάμε στις διαβάσεις
Με μήνυμα «Η Κατερίνη σέβεται τους πεζούς, σταματάμε στις διαβάσεις, σεβόμαστε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» - στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) - ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Υπηρεσίας Δόμησης - Συντονιστή ΣΒΑΚ Δήμου Κατερίνης Γιώργο Νταντάμη, τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Κώστα Τσιουκάνη και υπηρεσιακούς παράγοντες διένειμε προχθές το πρωί, έντυπο ενημερωτικό υλικό σε διερχόμενους από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης οδηγούς.