11 Μαρτίου 2021

Καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ) για την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της Πρυτανείας του ΑΠΘ.
Τα ξημερώματα της Πέμπτης 11ης Μαρτίου, η κυβέρνηση διέταξε μια ακόμα επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής. Με κλούβες, ασφαλίτες, και τη χρήση ελικόπτερου(!) πάνω από το ΑΠΘ, εκκένωσε την κατάληψη της Πρυτανείας που πραγματοποιούσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι μέσα από τις αποφάσεις των συνελεύσεων τους. Συνέλαβε και εγκλώβισε φοιτητές.

'Εδεσσα: Χρηματοδότηση καταφυγίου αδέσποτων ζώων
Μία ακόμα μεγάλη επιτυχία το Δήμου Έδεσσας είναι η ένταξη του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Το νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων θα πληρεί όλες τις προδιαγραφές για την φιλοξενία ζώων, ενώ μέσω του προγράμματος θα γίνει και προμήθεια κτηνιατρικού εξοπλισμού

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δύο υποέργα που αφορούν:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΤΗΝ κα. ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ
Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας, την Τρίτη 16/03/2021 και ώρα 18:00, διοργανώνεται ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με κύρια ομιλήτρια την Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κα Μαρία Σπυράκη, με θέμα:

«Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση: Νέες Ευκαιρίες – Νέα Επαγγέλματα».

Η εκδήλωση θίγει ένα άκρως ενδιαφέρον ζήτημα.

Εκσυγχρονισμός & αναβάθμιση 27 στάσεων αστικών λεωφορείων
Στάσεις λειτουργικές - προσαρμοσμένες στο περιβάλλον, με πρόσβαση σε ασύρματο δίκτυο internet του Δήμου, με ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις, οι οποίες θα παρέχουν την απαραίτητη προστασία στους χρήστες των αστικών συγκοινωνιών από τις καιρικές συνθήκες κατά το χρόνο αναμονής τους, εξασφάλισε ο Δήμος Κατερίνης με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II».

Φύτευση νέων δενδροστοιχιών στον αύλειο χώρο του Δικαστικού μεγάρου
«Υλοποιούμε τη δέσμευσή μας για περισσότερο πράσινο στην πόλη.Συνεχίζουμε να αξιοποιούμε κάθε πιθανό σημείο που είναι εφικτό και μπορεί να φιλοξενήσει βλάστηση. Με μικρά, ουσιαστικά όμως έργα συνεχίζουμε μια μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να αλλάξει προς το καλύτερο η καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης» σημείωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης

ΜΕ ΕΥΧΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

 
"Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ποινικού και ψυχιατρικού ενδιαφέροντος, όχι πολιτικού" έλεγε η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ από το 2012. Οι φρικαλεότητες της Ν. Σμύρνης μάς επιβεβαίωσαν ακόμα μια φορά. Ο πρόεδρος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που, αγνοώντας την έξαρση της πανδημίας και περιφρονώντας τον εγκλεισμό εκατομμυρίων πολιτών, τις οργάνωσαν είναι ηθικοί αυτουργοί του βαρύτατου τραυματισμού του αστυνομικού και θα πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί μαζί με τους εγκληματίες που τον προκάλεσαν.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας
Ενόψει της λήξης του προγράμματος, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, αναδεικνύοντας το κοινωνικό της πρόσωπο και την αυξημένη της ευαισθησία, ζητά την παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, απευθύνοντας σχετική επιστολή προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών καθώς και προς το Διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Δήμος Κατερίνης: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου που θα στεγάσει το Κοινωνικό Ιατρείο
Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Κατερίνης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Με την υπογραφή της απόφασης ένταξης στο Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονίας 2014-2020» από την Περιφέρεια και την αποδοχή της σχετικής χρηματοδότησης από το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, άρχισαν άμεσα οι εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου, που θα φιλοξενεί τις υπηρεσίες του Κοινωνικού Ιατρείου.

ΔΕΥΑΚ: Αποστολή αλληλεγγύης στους σεισμόπληκτους της Θεσσαλίας

Κώστας Κουκοδήμος: Στον Δήμο Κατερίνης η Αλληλεγγύη παραμένει ζωντανή


Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους, στους σεισμόπληκτους της Θεσσαλίας, κατέδειξαν σήμερα ο Δήμος Κατερίνης και η ΔΕΥΑΚ. Πιο συγκεκριμένα, κλιμάκιο με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Αστέριο Μπουσνάκη, παρέδωσε 6000 φιάλες νερού στον Δήμο Ελασσόνας, στον εξωτερικό χώρο του ΚΕΠ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
O Ε.Ε.Σ. απευθύνει κάλεσμα στο κόσμο για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας, προκειμένου να ενισχύσουν τη προσπάθειά του για παροχή σίτισης στους πληγέντες της περιοχής, τα σπίτια των οποίων έχουν υποστεί ολική ή μερική κατάρρευση και διαβιούν προσωρινά σε ανοικτούς χώρους.

Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Η βία διχάζει και υπονομεύει την ενότητα του λαού
Είναι πλέον προφανές πως τα πρόσφατα θλιβερά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και η εικόνα του αιμόφυρτου αστυνομικού δεν ήρθαν από το πουθενά. Το έδαφος είχε καλλιεργηθεί από το κλίμα μίσους που είχε δομηθεί τις προηγούμενες μέρες με αφορμή το επεισόδιο της Κυριακής και την εικόνα ξυλοδαρμού πολίτη από αστυνομικό.

Eκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης
Σε συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή δυνάμεων Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε. καθώς και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε ομαλά την 07:20 ώρα η εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).


Από εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, έχουν προσαχθεί συνολικά 33 άτομα (26 άνδρες και 7 γυναίκες), από τους οποίους 32 ημεδαποί και ένας Κύπριος. Οι 19 από αυτούς δήλωσαν φοιτητές του Α.Π.Θ. ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο.

Βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στον Κορινό
Στη βελτίωση της πρόσβασης στις γεωργικές καλλιέργειες, στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Κατερίνης και στο σχεδιασμό ανάπλασης του αγροτικού οδικού δικτύου, με μία σειρά καίριων παρεμβάσεων, εντάσσονται οι εργασίες που υλοποιούνται καθημερινά από συνεργεία της αντιδημαρχίας τεχνικών έργων.