23 Φεβρουαρίου 2021

Απαράδεκτη συμπεριφορά δημοτικού συμβούλου απέναντι σε εργαζόμενο του Δ. Κατερίνης
Καταδικάζω απερίφραστα οποιαδήποτε προσπάθεια ή πράξη εκφοβισμού σε βάρος δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Κατερίνης. Πριν λίγες ημέρες, εργαζόμενος του Δήμου μας, μου μετέφερε την απαράδεκτη συμπεριφορά δημοτικού συμβούλου σε βάρος του, μαρτυρία την οποία επιβεβαίωσαν εργαζόμενοι στον ίδιο χώρο.

Δραματικές οι συνέπειες της πανδημίας στην ψυχική μας υγεία - Μοναξιά, οργή και κατάθλιψη

 Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης 
«Moναξιά, παραίτηση και οργή». Με αυτές τις τρεις λέξεις περιγράφει στο zougla.gr το ψυχολογικό αποτύπωμα της πανδημίας στους πολίτες η ψυχολόγος Λίλη Πέππου, ερευνήτρια Δημόσιας Ψυχικής Υγείας και επιστημονικός συνεργάτης της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Ελληνίδα επιστήμονας ανήκει στην ομάδα εκείνων που μελετούν τις κλήσεις τις οποίες πραγματοποιούν οι πολίτες στην τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης λόγω πανδημίας 1036, διεξάγοντας παράλληλα έρευνες και μελέτες που αφορούν στην ψυχική υγεία.

Στήριξη της Μπτέττυς Σκούφα στην Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας
Με Αναφορά που κατέθεσε η βουλεύτρια Πιερίας (ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία), Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα και συνυπέγραψαν η Τομεάρχης Πολιτισμού Κατερίνα Νοτοπούλου κι ακόμη έξι βουλευτές και βουλεύτριες, μετέφεραν στη βουλή το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετές επιχειρήσεις της ΠΚΜ, οι οποίες αν και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Διέξοδος» προκειμένου να στηριχθούν από τις επιπτώσεις της πανδημίας, δεν μπόρεσαν να εκταμιεύσουν ούτε ένα ευρώ.

78 χρόνια από την ομαδική εκτέλεση του Δημάρχου Αιμίλιου Ξανθόπουλου και 43 Ελλήνων πατριωτών
Με επιμνημόσυνη δέηση από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους π. Κυριάκο Κοκελίδη και κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο, παρουσία του Γ.Γραμματέα του Δήμου Κώστα Λιακόπουλου, τιμήθηκε σήμερα το πρωί στο μνημείο πεσόντων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό (Οδός Διγενή Ακρίτα), η επέτειος της ομαδικής εκτέλεσης από τους Γερμανούς 43 Ελλήνων πατριωτών, με πρώτο τον αείμνηστο Δήμαρχο Αιμίλιο Ξανθόπουλο, στις 23 Φεβρουαρίου του 1943.

"Τελικά, κ. Μπουσνάκη, ήταν καλός ο κ. Δρούγκας; Οι κ.κ. Κουκοδήμος και Νταντάμης συμφωνούν μαζί σας;
Αξιότιμε κύριε Μπουσνάκη,Κατ’ αρχάς τόσο εγώ όσο και ο συνδυασμός μας, αλλά περισσότερο από όλους όλοι οι δημότες σας ευχαριστούμε γιατί «ασχοληθήκατε» να απαντήσετε στο θέμα που ανέδειξα. Δυστυχώς η σημερινή διοίκηση του Δήμου Κατερίνης αγνοεί τις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης και των δημοτών και αποφεύγει τον διάλογο.

Ξεκινά η αποκατάσταση του μοναδικού πεζοδρόμου του Πλαταμώνα
Σπασμένοι κυβόλιθοι,διαλυμένα μάρμαρα,σχάρες σάπιες και επικίνδυνες θα επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση.
Το έργο χρηματοδοτείται από ίδια έσοδα του Δήμου,κρίθηκε άμεσα εκτελεστέο μετά και από αυτοψία του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου και της τεχνικής υπηρεσίας και αποτελεί μέρος της προσπάθειας που γίνεται για αισθητική αναβάθμιση του τόπου μας.
Βασίλης Βροχαρίδης
Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου

Θερμές ευχαριστίες στον ζωοκόμο του Δήμου Κατερίνης. κ. Άρη Δημητρίου και τη συνεργάτιδά του, Κα. Ξένια Μυόγλου
Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον ζωοκόμο του Δήμου Κατερίνης. κ. Άρη Δημητρίου και στη συνεργάτιδά του, Κα. Ξένια Μυόγλου, για τις άοκνες, και στο πνεύμα του ανθρωπισμού, προσπάθειες που κατέβαλαν, προκειμένου να περισυλλέξουν, να αναισθητοποιήσουν και να αφαιρέσουν από το στόμα ενός αδέσποτου σκύλου της γειτονιάς μας, ένα μεγάλο κόκκαλο που είχε σφηνωθεί σε δυσπρόσιτο σημείο, ανάμεσα στα δόντια του. Το δύστυχο ζώο δεν μπορούσε ούτε να φάει ούτε να πιει νερό. Ευχαριστούμε πολύ και τον Αντιδήμαρχο, κ. Κων/νο Φιλοκώστα, για την καλή οργάνωση της Υπηρεσίας Περισυλλογής Ζώων του Δήμου, η οποία μας έδειξε ότι αντιδρά με ευαισθησία και γρήγορα ανακλαστικά. Ρητίνη Πιερίας 22 Φεβρουαρίου 2021 Οι οικογένειες: Ολοκτσίδη Αργύρη και Ζάχου Αντώνη.