23 Φεβρουαρίου 2021

78 χρόνια από την ομαδική εκτέλεση του Δημάρχου Αιμίλιου Ξανθόπουλου και 43 Ελλήνων πατριωτών
Με επιμνημόσυνη δέηση από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους π. Κυριάκο Κοκελίδη και κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο, παρουσία του Γ.Γραμματέα του Δήμου Κώστα Λιακόπουλου, τιμήθηκε σήμερα το πρωί στο μνημείο πεσόντων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό (Οδός Διγενή Ακρίτα), η επέτειος της ομαδικής εκτέλεσης από τους Γερμανούς 43 Ελλήνων πατριωτών, με πρώτο τον αείμνηστο Δήμαρχο Αιμίλιο Ξανθόπουλο, στις 23 Φεβρουαρίου του 1943.

Η επέτειος, τα γεγονότα και οι νεκροί, τιμώνται κάθε χρόνο από τον Δήμο Κατερίνης, με ομιλίες, κατάθεση στεφάνων και λιτή εκδήλωση. Η πανδημία όμως και τα περιοριστικά μέτρα, δεν επέτρεψαν φέτος την πραγματοποίησή τους.

«Τιμούμε τη θυσία των προγόνων μας, την οποία δεν την ξεθωριάζει ο χρόνος. Ο Δήμος, η πόλη μας, υπενθυμίζουν σε όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν τους ξεχνά. Οφείλουμε να τους τιμούμε με ευλάβεια, αγάπη όλοι και ειδικά οι νέες γενιές να σεμνύνονται για τους προγόνους μας. Ας είναι αιωνία η μνήμη τους» δήλωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης.

Υπενθυμίζεται, ότι, πρόσφατα ο Δήμος Κατερίνης υλοποίησε την ανάπλαση - αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου, καθώς και τη βελτίωση των λειτουργικών χαρακτηριστικών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !