14 Φεβρουαρίου 2022

Αγώνες Τοξοβολίας στο Δημοτικό Γυμναστήριο «Πύρρος Δήμας» Λιτοχώρου
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 οι Αγώνες Τοξοβολίας Κλειστού Χώρου "Olympus Archery Series" στο Δημοτικό Γυμναστήριο «Πύρρος Δήμας» Λιτοχώρου, που διοργάνωσε ο Γυμναστικός Αγωνιστικός Σύλλογος (ΓΑΣ) Κατερίνης «Ο Αρχέλαος», ο ΓΑΣ Ενιπέας Λιτοχώρου και η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας.
Συνολικά 68 αθλήτριες και αθλητές από όλη την Ελλάδα διαγωνίστηκαν σε δύο αγωνιστικές κατηγορίες (Α' και Β' / U 21 Ανδρών-Γυναικών και U 18 Ανδρών-Γυναικών) στο Ολυμπιακό και Σύνθετο Τόξο. Μετάλλια στις νικήτριες αθλήτριες τοξοβολίας απένειμε ο Αντιδήμαρχος Λιτοχώρου Δημήτρης Πατσιαρίκας, εκφράζοντας τα ειλικρινή του συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες.

Σύντομα Κοινωνικό Οδοντιατρείο και υπνωτήριο αστέγων στην Κατερίνη

 


«Άμεση προτεραιότητά μας είναι η διαρκής ενίσχυση των κοινωνικών δομών στον Δήμο μας. Δίνουμε έμφαση στην καθημερινή ιατροφαρμακευτική φροντίδα των συνδημοτών μας. Στόχος και στοίχημά μας, είναι να έχουν και οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού πρόσβαση στην Υγεία. Προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε συντονισμένα για να λειτουργήσει στο ισόγειο του κτιρίου Κοινωνικό Οδοντιατρείο, ενώ στο β’ όροφο υπνωτήριο αστέγων», δήλωσε ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, κατά την σημερινή επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Ιατρείου.


Στις νέες εγκαταστάσεις το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης
Σε ένα ιατρικά και τεχνολογικά άρτια εξοπλισμένο διώροφο κτίριο στο χώρο του παλαιού Νοσοκομείου (διασταύρωση των οδών 7ης Μεραρχίας & Νοσοκομείου), τις δωρεάν πολύτιμες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ανασφάλιστους, χαμηλοσυνταξιούχους, αστέγους, χρήστες ουσιών, ανήμπορους μετακίνησης, πρόσφυγες κ.α.), παρέχει από σήμερα το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο.

Τι συμβαίνει εκεί στο Νοσοκομείο Κατερίνης;
Η ομάδα ΦΛΟΓΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, κατόπιν ανησυχιών πού της κοινοποιήθηκαν από μέλη και συνεργάτες της άμεσα σχετιζόμενους με το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και τα τεκταινόμενα σ’ αυτό, αποφάσισε να δώσει βήμα στις ανησυχίες τους και να απευθύνει στους αποδέκτες αυτής της επιτολής, τις αρχές και τον λαό της Πιερίας, τα ερωτήματα που ακολουθούν.

ΟΧΙ της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τις ανεμογεννήτριες στο Ελατοχώρι
Ομόφωνα αρνητικά γνωμοδότησε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κατερίνης, στη διάρκεια τακτικής συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, στο πλαίσιο της διαδικασίας Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του έργου «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 29,40 MW» της εταιρείας με την επωνυμία «AIRENERGY ΠΑΠΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΙΚΕ», στη θέση «Παπά Χωράφια», των Δ. Βέροιας της Π.Ε. Ημαθίας και Δ. Κατερίνης της Π.Ε. Πιερίας, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ειδικότερα, το σύνολο των μελών της επιτροπής γνωμοδότησε αρνητικά, ενώ ο Θωμάς Αναστασιάδης απείχε της ψηφοφορίας.