15 Οκτωβρίου 2022

Χάθηκε η γάτα της φωτογραφίας κοντά στο Πάρκο της Κατερίνης - Δίδεται αμοιβή




Πριν 3 μέρες έχασα ξαφνικά την γάτα μου. Μου ξέφυγε στην περιοχή του πάρκου κοντά στο καφέ Μικέλ και κοντά εκεί στον Μασούτη. Είναι μετρίου μεγέθους, ολόμαυρη με 2 καταπράσινα μάτια. Είναι περίπου 2 ετών. Δίνεται αμοιβή σε όποιον τη βρει.

Ευχαριστώ πολύ. Χαραλαμπίδου Στέλλα, τηλέφωνο 6980186348

16η Οκτωβρίου 1912: Τα ελληνικά στρατεύματα μπαίνουν στην πανηγυρίζουσα Κατερίνη




Σήμερα γιορτάζουμε τα εκατό δέκα χρόνια (1912-2022) της απελευθέρωσης της Κατερίνης και της Πιερίας μας, από τους Οθωμανούς. Παρουσιάζουμε τη «διαταγή επιχειρήσεων» του Συνταγματάρχη της VII Μεραρχίας “Κλεομένη Κλεομένη”, λίγο πριν της απελευθέρωση της Κατερίνης.

Μεγάλη Γέφυρα Πιερίας : Η Μυλοβός και η γέφυρα του ποταμού Αλιάκμονα




Η Μεγάλη Γέφυρα είναι χωριό της Δημοτικής Κοινότητας Αιγινίου του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού στο Νομό Πιερίας και απέχει 36 χιλιόμετρα από την Κατερίνη. Αποτελεί το βορειότερο οικισμό του εν λόγω νομού, καθώς έπειτα από το χωριό βρίσκονται τα όρια του Νομού Πιερίας με το Νομό Ημαθίας.

Καρυές Πιερίας: Τα νομίσματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το γιδοκέφαλο




Οι Καρυές είναι μικρό χωριό του νομού Πιερίας. Αποτελούν οικισμό της Τοπικής Κοινότητας Μηλιάς του Δήμου Κατερίνης. Ο επίσημος πληθυσμός, με βάση την απογραφή του 2011, ανέρχεται σε 187 κατοίκους[1]. Η απόστασή του από την Κατερίνη είναι 23 χιλιόμετρα.

Παραλία Κορινού : Λεπτή άμμος, ρηχή θάλασσα, γαλάζια σημαία


Η Παραλία Κορινού είναι παράλιος οικισμός της κωμόπολης Κορινού του δήμου Κατερίνης στο Νομό Πιερίας. Απέχει 2 χλμ. από τον Κορινό και αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Πιερία. Διαθέτει πλατιά αμμώδη ακτή μήκους πολλών χιλιομέτρων με λεπτή άμμο και ρηχή θάλασσα και βραβεύεται επί σειρά ετών με τη Γαλάζια σημαία. Η Παραλία Κορινού έχει υψόμετρο 1 μέτρο από την επιφάνεια της θάλασσας και πληθυσμό 56 κατοίκων σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Προσήλιο Πιερίας: Από τις παράγκες στην Εκκλησιαστική Σχολή και το Γηροκομείο




Το Προσήλιο είναι οικισμός της Πιερίας, με 158 μόνιμους κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.[1] Αυτοδιοικητικά υπάγεται στην Δημοτική Κοινότητα Σβορώνου της Δημοτικής Ενότητας Κατερίνης του Δήμου Κατερίνης.

Μελιάδι Πιερίας : Οι κλεφταρματολοί Μποταΐτες και η μετανάστευση σε Γερμανία -ΗΠΑ




Το Μελιάδι είναι χωριό του νομού Πιερίας με 103 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Αποτελεί τμήμα της Τοπικής Κοινότητας Λαγόρραχης. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους του κατάγονται από τον Μοσχοπόταμο. Η απόσταση του χωριού από την Κατερίνη είναι 20 χιλιόμετρα. Η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η καλλιέργεια καπνού.

Σύλληψη ατόμου για περιβαλλοντική ρύπανση




Στη σύλληψη ατόμου που προέβαινε σε περιβαλλοντική ρύπανση σε οικόπεδο στην περιοχή της Νέας Ευκαρπίας προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Τα προβλήματα των καστανοπαραγωγών, των σταφυλοπαραγωγών και των ακτινιδίων της Πιερίας




Στο έλεος των εμπόρων, των ασθενειών αλλά και της κυβερνητικής αδράνειας βρίσκονται οι αγρότες της Πιερίας, που βιώνουν την εγκατάλειψη, την οικονομική «αιμορραγία», ενώ γίνονται μάρτυρες της καταστροφής των καλλιεργειών τους.

Λάρισα: Θα του έκοβαν το ρεύμα για χρέος 0,82 ευρώ!




Δεν πίστευε στα μάτια του χθες το πρωί γνωστός Λαρισαίος είδε να φτάνει στο σπίτι του συνεργείο με εντολή του ΔΕΔΔΗΕ για διακοπή του ρεύματος.

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στα Κύθηρα από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας








Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας “Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ”, ανταποκρινόμενη σε αίτημα Κοινωνικών Φορέων και πολιτών από τα Κύθηρα, απέστειλε 1 παλέτα με φαρμακευτικό υλικό το οποίο παραλήφθηκε την , Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 και θα ενισχύσει σημαντικά την προσπάθεια αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών του νησιού.

Εγκαίνια Μόνιμης Παλαιοντολογικής Έκθεσης «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ - ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ»


 Μπορούν λίγα θραύσματα από ένα παλαιοντολογικό εύρημα να μας διηγηθούν μια προ…ιστορία, να βοηθήσουν την ανάπτυξη ενός τόπου;

            Ήταν το βασικό ερώτημα που αυθόρμητα έψαχνε απαντήσεις στο μυαλό του ανθρώπου που το ανακάλυψε, του Νικόλαου Ξενίδη και αυτών που δραστηριοποιήθηκαν σε όλη αυτήν την διαδρομή.