15 Οκτωβρίου 2022

Σύλληψη ατόμου για περιβαλλοντική ρύπανση




Στη σύλληψη ατόμου που προέβαινε σε περιβαλλοντική ρύπανση σε οικόπεδο στην περιοχή της Νέας Ευκαρπίας προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.


Πρόκειται για 47χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου για την προστασία του περιβάλλοντος.


Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (14-10-2022) εντοπίσθηκε επ’ αυτοφώρω ο 47χρονος να προβαίνει με φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας του, σε ανεξέλεγκτη απόρριψη χωμάτων εκσκαφής εντός οικοπέδου.


Από την έρευνα προέκυψε ότι τα συγκεκριμένα απόβλητα προέρχονταν από εκσκαφή για ανέγερση οικοδομής στην ίδια περιοχή, τα οποία όφειλε να παραδώσει σε νομότυπα αδειοδοτημένη εταιρεία διαχείρισης-ανακύκλωσής τους.


Στο ίδιο οικόπεδο υπήρχαν 4 παρόμοιοι λόφοι από χώμα εμφανώς προερχόμενο από εκσκαφές, οι οποίοι είχαν σχηματισθεί από πρόσφατες απορρίψεις.


Αποτέλεσμα των ανεξέλεγκτων απορρίψεων ήταν να προκληθεί περιβαλλοντική ρύπανση, αισθητική υποβάθμιση της περιοχής, καθώς και πρόκληση αρνητικών επιπτώσεων στην οικολογική ισορροπία της.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !