6 Νοεμβρίου 2022

Καταχάς Πιερίας : Το Άλσος και ο Ευθύμης Καλεβράς
Ο Καταχάς είναι χωριό και ομώνυμη τοπική κοινότητα του δήμου Πύδνας - Κολινδρού στο νομό Πιερίας. Σύμφωνα με με την απογραφή του 2011, ο οικισμός έχει πληθυσμό 524 κατοίκων. Απέχει 30 χιλιόμετρα από την πόλη της Κατερίνης.

Νέο Κεραμίδι Πιερίας: Η Μεσοποταμία , η πυρπόληση του 1955 και η μετανάστευση σε Αυστραλία-Γερμανία
Το Νέο Κεραμίδι είναι χωριό της Πιερίας, που υπάγεται διοικητικά στη Δημοτική Κοινότητα Κατερίνης του Δήμου Κατερίνης. Έχει 464 κατοίκους, με βάση την απογραφή του 2011.

Συνελήφθη γυναίκα με 48 φιάλες λαθραία ποτά
Συνελήφθη προχθές (4 Νοεμβρίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, αλλοδαπή γυναίκα, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που επέβαινε, διαπιστώθηκε να μεταφέρει 48 φιάλες με συνολικά 14,4 λίτρα αλκοολούχων ποτών, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Τα λαθραία ποτά κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν στο αρμόδιο τελωνείο. Επίσης κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησε.

Ελληνικά όσπρια "Χωρίς Μεσάζοντες" - Ανοιξαν οι φόρμες παραγγελιών
Αγαπητοί συμπολίτες

Διανύουμε μια δύσκολη εποχή με κύρια χαρακτηριστικά την ανασφάλεια, τον φόβο, τον περιορισμό προσωπικών ελευθεριών αλλά κυρίως την οικονομική ανέχεια.

12ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ”
Το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα υλοποιήσει το 12ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ”, διάρκειας 12 ωρών (2 ημέρες).

Δωρεάν σεμινάριο για εγκύους & μητέρες με θέμα: "Μητρικός Θηλασμός


Ο σύλλογος "Κόρες Πιερίων" σε συνεργασία με τον "Σύλλογο Φίλων Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου", με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο για εγκύους και μητέρες, με θέμα: Μητρικός Θηλασμός: "Τα οφέλη του για τη μητέρα & το μωρό". Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19:00, στην έδρα του συλλόγου "Κόρες Πιερίων", επί της οδού Ηφαίστου 11. Σας περιμένουμε!

Μοσχοχώρι Πιερίας: Το έθιμο της Ρόκας, το Δέκα και το γλωσσικό ιδίωμα των κατοίκων
Το Μοσχοχώρι είναι πεδινό χωριό στην Πιερία. Ανήκε μεταξύ των ετών 1999 και 2010 στο Δήμο Πέτρας, ενώ από το 2011 αποτελεί την έδρα της ομώνυμης Τοπικής Κοινότητας του Δήμου Κατερίνης.

Τρίλοφος Πιερίας: Η Τόχοβα, η Παλιονέληνη, οι φυματικοί ασθενείς και οι 2000 κάτοικοι του 1940
Ο Τρίλοφος είναι χωριό στα βορειο-κεντρικά του Νομού Πιερίας, που ανήκει στο δήμο Κατερίνης. Βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων και το όνομά του το οφείλει στα σπίτια του, που είναι χτισμένα πάνω σε τρεις λόφους. Απέχει 12 χιλιόμετρα από την πόλη της Κατερίνης.

Χωρίς τηλεφωνικό κέντρο για 2 ημέρες το Νοσοκομείο Νάουσας
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Νάουσας ενημερώνει τους πολίτες του Δήμου Νάουσας και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Ημαθίας ότι: «Την Δευτέρα 7 και Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, θα υπάρξει διακοπή καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας στα τηλέφωνα του Νοσοκομείου. Την υπόλοιπη εβδομάδα, από τις 9 έως και 11 Νοεμβρίου 2022, θα υπάρξουν ολιγόλεπτες διακοπές στα τηλέφωνα του Νοσοκομείου Νάουσας. Παρακαλούμε για την κατανόηση σας».Έκοψαν το ρεύμα σε οικογένεια με παιδί ΑμεΑ χωρίς να υπάρχει οφειλή!
Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη σε μια τετραμελή οικογένεια στον Βόλο με παιδί AμεΑ που χρειάζεται υποστήριξη με οξυγόνο, όταν, νωρίς το πρωί της Πέμπτης η ΔΕΗ αποφάσισε να τους κόψει το ρεύμα χωρίς να υπάρχει απλήρωτος λογαριασμός, ούτε βλάβη στο δίκτυο!