11 Οκτωβρίου 2022

Πέτρα ή Λόκοβη Πιερίας: Η Μονή Πέτρας και η σύρραξη Μακεδόνων και Ρωμαίων
Η Πέτρα είναι μικρό ορεινό χωριό, σε υψόμετρο 520 μέτρων το οποίο αριθμούσε 37 μόνιμους κατοίκους κατά την Απογραφή του 2011. Μέχρι το 2010 απετέλεσε οικισμό του Δήμου Πέτρας, ενώ από το 2011, με το Πρόγραμμα Καλλικράτης, ανήκει στην Τοπική Κοινότητα Φωτεινών του διευρυμένου Δήμου Κατερίνης. Απέχει από την Κατερίνη 28 χιλιόμετρα.

Αλυκές Κίτρους Πιερίας: Η λιμνοθάλασσα, ο υδροβιότοπος και οι 40.000 τόνοι αλάτι
Η Αλυκή είναι οικισμός του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού στο Νομό Πιερίας με 34 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2011. Αποτελεί, μαζί με το Κίτρος, την Τοπική Κοινότητα Πύδνας που έχει συνολικά 1.206 κατοίκους.

Πιερία: Συνελήφθη με 7 συσκευασίες κάνναβη


Συνελήφθη χθες (10 Οκτωβρίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 7 συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 42,3 γραμμαρίων.

Γιορτή τσίπουρου στον Κορινό

 


Γιορτή τσίπουρου διοργανώνει ο Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας στον Κορινό (11:30 το πρωί) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Συνδιοργανωτής: Δήμος Κατερίνης

"Ένα κλειστό σύστημα συγγενών, φίλων και ημετέρων " το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης
Τι αγώνες μπορεί να οργανώσει το εργατικό κέντρο Κατερίνης, όταν το πρώτο μέλημα του είναι να εκδιώχνει διοικήσεις σωματείων που δεν είναι αρεστό σε αυτό, για να υλοποίει ανενόχλητο τις ρεμούλες και τις νοθείες του.