22 Ιουλίου 2023

Πάνδροσος Ροδόπης χωριό 345 κατοίκων 8 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή
Η Πάνδροσος είναι ημιορεινό χωριό της Θράκης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.[1]
Γεωγραφία - Αξιοθέατα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Πάνδροσος βρίσκεται στους νότιους πρόποδες της Ανατολικής Ροδόπης σε υψόμετρο 200 μέτρα[2] και στη βόρεια άκρη της πεδιάδας της Κομοτηνής σε απόσταση 8 χλμ. Β.-ΒΑ. από το κέντρο της πόλης.

Κηκίδιο Ροδόπης χωριό 570 κατοίκων στην νοτιοανατολική είσοδο της Κομοτηνής
Το Κηκίδιο[2] ή Κικίδιο ή Κιγκίδιο[3] είναι πεδινό χωριό της Θράκης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης σε υψόμετρο 40 μέτρα[4].

Καρυδιά Ροδόπης χωριό 340 κατοίκων 6 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή
Η Καρυδιά (πρώην Κουζλούκιοϊ[1]) είναι χωριό του δήμου Κομοτηνής του νομού Ροδόπης στη Θράκη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2021, ο πληθυσμός της Καρυδιάς ανέρχεται στους 338 κατοίκους[2].

Ιτέα Ροδόπης οικισμός 70 κατοίκων 3 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή
Η Ιτέα μετονομασία βάσει ΦΕΚ 119/1957 (Τουρκικά: Has Köy (Χάσκιοϊ), Χατήσιον) [1] είναι ένας μειονοτικός (μουσουλμανικός) οικισμός, περίπου 3 χιλιόμετρα νότια της Κομοτηνής. Οικισμός με αρνητικό πρόσημο στη δημογραφική του ανάπτυξη από το 1981 -για το οποίο διαθέτουμε στοιχεία- έως το 2001, τελευταίο έτος απογραφής, είχε δραστική μείωση του πληθυσμού από 115 σε 71 άτομα[2].

Τόσο στον οικισμό όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Δημοτικού διαμερίσματος πάνω από 70% του πληθυσμού καταγράφτηκε να ασχολείται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία και παρατηρείται χαμηλό μορφωτικό επίπεδο [3].
https://el.wikipedia.org/

8ος Δρόμος Αλληλεγγύης Ενορίας Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης
Ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Πιερίας «Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ» και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργανώνουν και προκηρύσσουν τον 8ο Αγώνα Δρόμου Αλληλεγγύης συνολικής απόστασης 5.05 μ, ο οποίος διεξάγεται εντός των ορίων της ενορίας.

ΔΩΡΕΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Στα πλαίσια των κοινωνικοπολιτιστικών της δράσεων η Τοπική Διοίκηση Πιερίας της Διεθνούς
Ένωσης Αστυνομικών εκπροσωπούμενη από τον Α' Αντιπρόεδρο του Εθνικού Τμήματος και υπευθύνου
Δημοσίων Σχέσεων της Τ.Δ. Πιερίας κ. Παπανικολάου Κωνσταντίνο και τον Πρόεδρο της Τοπικής
Διοίκησης κ. Ρίζο Αθανάσιο μαζί με τους εκπροσώπους της Εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης με Ντούμο η δημοσιογράφος Ελίνα Διαμαντοπούλου

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κατερίνης με το συνδυασμό “ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ” και επικεφαλής τον Γιάννη Ντούμο θα είναι στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου η δημοσιογράφος Ελίνα Διαμαντοπούλου.Η Ελίνα εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 2000 και είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης.

Ξεκίνησε η ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίου Μελετίου, Επισκόπου Κίτρους, στην Κατερίνη
Με τη χάρη του Θεού και τις πρεσβείες του Αγίου Νέου Ιερομάρτυρος Μελετίου Επισκόπου Κίτρους ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης μιας νέας εκκλησίας στην πόλη της Κατερίνης.

Γρατινή Ροδόπης χωριό 270 κατοίκων 13 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή
Η Γρατινή είναι ένα χωριό περίπου 13 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κομοτηνής με πληθυσμό 271 κατοίκων. Σε 1,5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά υπάρχει το φράγμα της Γρατινής ύψους 45 μέτρων και χωρητικότητας 18 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού. Το φράγμα αυτό εξυπηρετεί το θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ στην βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής.[1]

Έκατσαν σε παραλία γεμάτη ξαπλώστρες και τους έδιωξαν
Για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην παραλία Αμμόλοφοι, στη Νέα Πέραμο Καβάλας, όπου δεν υπάρχει… σπιθαμή εδάφους, για να βάλουν τις ομπρέλες τους οι λουόμενοι, επειδή, με την ανοχή δημοσίων υπηρεσιών, όλη η ακτή έχει κατακλυστεί από τις ξαπλώστρες επιχειρήσεων που λειτουργούν ως beach-bars, κάνει λόγο, με καταγγελία του στο facebook, ο καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Βασίλης Τσαουσίδης.

Στο νοσοκομείο 13χρονος μετά από τσίμπημα ψαριού

Χάθηκαν κλειδιά στην περιοχή του ΟΤΕ και της 25ης Μαρτίου
Καλημέρα χάθηκαν κλειδιά στην περιοχή του ΟΤΕ και της 25ης Μαρτίου στο ύψος της Πειραιώς στην Κατερίνη. Αν βρεθούν παρακαλώ καλέστε στο παρακάτω νούμερο 6977567006 ευχαριστώ πολύ.

Το αίτημα σας καταχωρήθηκε απαντά ο Δήμος Κατερίνης.....
Επί της Δημητρίου Νικά 10, τα δέντρα στα καλώδια της ΔΕΗ.
Παρά τις επανειλημμενες κλήσεις προς το αρμοδιο τμήμα του Δήμου Κατερίνης, εδώ και 2 μήνες, η απάντηση που εισπράττω είναι ότι το αίτημα μου καταχωρήθηκε.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ
http://lefteria.blogspot.com/

Αυτοκίνητο «μπήκε» σε σούπερ μάρκετ
Μόνο υλικές υπήρξαν -ευτυχώς- στο περιστατικό που έγινε χθες στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης», στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας.

Πάνω από 10 εκατ. ευρώ το προσδοκώμενο όφελος για τη χασισοφυτεία μαμούθ
Πάνω από 10 εκατ. ευρώ ήταν το προσδοκώμενο όφελος για τη χασισοφυτεία μαμούθ που αποκάλυψαν οι άνδρες της Δίωξης ναρκωτικών σε ορεινή περιοχή της Λάρισας (συγκεκριμένα στο Δήμο Τυρνάβου), ενώ εγκέφαλος της σπείρας φέρεται να είναι 60χρονος

Έκλεβαν χρήματα από σταθμευμένα ΙΧ
Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ανήλικων αθίγγανων καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα

το χρονικό διάστημα από 23 Μαΐου έως 3 Ιουνίου 2023, διέπραξαν 7 κλοπές από σταθμευμένα οχήματα στην πόλη της Βέροιας, αφαιρώντας χρήματα και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 1.210 ευρώ, καθώς και μία απόπειρα κλοπής από όχημα. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο ένας από τους παραπάνω ανήλικους, το βράδυ της 13 προς 14 Ιουλίου στη Βέροια, παραβίασε ένα όχημα και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και τραπεζικές κάρτες, τις οποίες παρέδωσε σε μία ανήλικη, που πραγματοποίησε ανέπαφες συναλλαγές σε καταστήματα.

Ανθοχώρι Ροδόπης οικισμός 65 κατοίκων 13 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή

 


Το Ανθοχώρι είναι πεδινό χωριό της Θράκης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης[1] Το χωριό βρίσκεται στην πεδιάδα της Κομοτηνής (υψόμετρο 40 μέτρα[2]), σε απόσταση 13 χλμ. Α.-ΝΑ. από το κέντρο της πόλης.

Την αγκάλιασαν και της έκλεψαν αλυσίδα αξίας 1.000 ευρώ στην Νότια Πιερία
Από το Αστυνομικό Τμήμα Δίου - Ολύμπου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος

ημεδαπής γυναίκας και ανήλικης, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το

μεσημέρι της 16 ης Ιουνίου 2023, προσέγγισαν ημεδαπή σε περιοχή της Πιερίας και

με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, αφαίρεσαν από την κατοχή της μία χρυσή

αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της, αξίας 1.000 ευρώ σύμφωνα με την

παθούσα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 25α ¨ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ¨ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 Ιουλίου

Ώρα Έναρξης: 09:30 μ.μ - Ώρα Λήξης : 02:00 π.μ.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Τραγούδι: Adem Ekiz, Χρήστος Καλιοντζίδης

Λύρα: Χρήστος Καλιοντζίδης, Βασίλης Μαυρομουστακίδης

Οι 12 υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι από τη Νέα Έφεσο με τον Βαγγέλη Γερολιόλιο


Ξεκινάμε σήμερα την παρουσίαση, ανά κοινότητα, των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της ΣΥΝθεσης στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει σταδιακά η παρουσίαση των υποψηφίων από κάθε κοινότητα του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν λόγω ασφαλτοστρώσεων από τις 24 έως και τις 26 Ιουλίου
Σε εξέλιξη είναι από τον Δήμο Κατερίνης, το μεγάλο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου σε δεκάδες δρόμους στην πόλη και στις κοινότητες.

Κονταριώτισσα: Αισθητή η απουσία των υποψηφίων συμβούλων παρά το δροσερό κλίμα


Παρά το δροσερό κλίμα που επικρατούσε τελικά στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο της Κονταριώτισσας, ο αριθμός των παρευρισκομένων συνδημοτών ήταν όπως πάντα ανεπαρκής, πολύ μικρός. Ίσως οι ανειλημμένες υποχρεώσεις των συνδημοτών τους εμπόδισαν να παρευρεθούν.