22 Ιουλίου 2023

Κονταριώτισσα: Αισθητή η απουσία των υποψηφίων συμβούλων παρά το δροσερό κλίμα


Παρά το δροσερό κλίμα που επικρατούσε τελικά στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο της Κονταριώτισσας, ο αριθμός των παρευρισκομένων συνδημοτών ήταν όπως πάντα ανεπαρκής, πολύ μικρός. Ίσως οι ανειλημμένες υποχρεώσεις των συνδημοτών τους εμπόδισαν να παρευρεθούν.
Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας σημαντικός θεσμός για την άσκηση της δημοκρατίας. Είναι η πιο κοντινή μορφή διακυβέρνησης στον πολίτη. Είναι η αυτοδιοίκηση που ασχολείται με τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Είναι η αυτοδιοίκηση που μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή των πολιτών. Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση πλησιάζουν και οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν σύντομα τους εκπροσώπους τους.
Όμως, αυτό που αναρωτιέσαι είναι η απουσία των υποψηφίων τοπικών και δημοτικών συμβούλων με ελάχιστες εξαιρέσεις! Είναι εντελώς απορίας άξιον. Αυτοί οι άνθρωποι που είναι πρόθυμοι και παθιασμένοι να αφιερωθούν και να εργαστούν ανιδιοτελώς για τον τόπο που αγαπούν. Οι υποψήφιοι τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα παρευρεθούν στο δημοτικό συμβούλιο, τον πιο δημοκρατικό χώρο που διαμορφώνει άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών.
Η έλλειψη ενδιαφέροντος για την τοπική αυτοδιοίκηση που φάνηκε και φαίνεται μέσα από την απουσία των συνδημοτών και ειδικά των υποψηφίων συμβούλων είναι ενδεικτική του προβλήματος. Είναι σημαντικό να συμμετέχουμε στις διαδικασίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να επηρεάσουμε τις αποφάσεις που θα διαμορφώσουν την καθημερινότητα μας και την κοινότητά μας!
Υ.Γ. Θα μου πεις, εδώ δεν έρχονται οι εκλεγμένοι αρχηγοί παρατάξεων εδώ και χρόνια θα έρθουν οι υποψήφιοι σύμβουλοι; Τα συμπεράσματα δικά σας!
Καργιώτης Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !