10 Ιανουαρίου 2022

Πιερίδες Μούσες: Η πρώτη ενίσχυση της νέας χρονιάς με την Σοφία – Ελένη Βελισαρίδου




Οι αναβολές των αγώνων λόγω covid 19 είναι συνήθως περίοδος αποξένωσης και χαμένος αγωνιστικός χρόνος για τις ομάδες, ιδιαίτερα του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Οι ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ αξιοποιούν αυτό το χρόνο, όσο καλύτερα μπορούν σε δύο επίπεδα.

Τα «σαραντάμερα» & τα «δωδεκάμερα» στην παλαιά Λεπτοκαρυά




Οι κάτοικοι της παλαιάς Λεπτοκαρυάς, πίστευαν πως κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου (ημέρα που άρχιζε η Σαρακοστή, δηλ. σαράντα ημέρες πριν τα Χριστούγεννα), άρχιζαν και τα “σαραντάημερα”. Έτσι, για να μην μπορούν να μπαίνουν μέσα στα σπίτια, τα “σαραντάμερα” (δηλ. οι καλικάντζαροι), μόλις έπεφτε το σκοτάδι, όλες οι νοικοκυρές θυμιάτιζαν το σπίτι τους.

Ζητείται βοηθός παραγωγής από την Άλφα Γεύση




Η εταιρεία «ΑΛΦΑ ΓΕΥΣΗ», βιοτεχνία παραγωγής σαλατών, ζητάει βοηθό παραγωγής, άνδρα, μέχρι 30 ετών. Βιογραφικά στο email: pieriki@alphagefsi.gr

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Φλώρινα "ταρακούνησε" την Πιερία




Έντονα αισθητή έγινε στην Πιερία η σεισμική δόνηση στις 11.45μμ. Το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,3 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και καταγράφηκε 10.7 χμ Β της Φλώρινας. Ακολούθησε μετασεισμός 4.1 Ρίχτερ στις 11.53μμ που έγινε και αυτός αισθητός.

Αριδαία: Πήγε για καφέ με πιστοποιητικό άλλου

 



Στη σύλληψη ενός ατόμου που μπήκε σε καφετερία στην Αριδαία με πιστοποιητικό άλλου προσώπου, προχώρησαν οι Αστυνομικές Αρχές.
Επιπλέον, στον πελάτη επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε και στον ιδιοκτήτη τους καταστήματος. Μάλιστα το μαγαζί σφραγίστηκε για 15 ημέρες.