8 Σεπτεμβρίου 2023

Ολονύχτια μάχη στη Λάρισα για να μην μπει στην πόλη ο Πηνειός
Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι στα προάστια της Λάρισας, καθώς η στάθμη του Πηνειού όσο περνούν οι ώρες, ολοένα και ανεβαίνει, βυθίζοντας στο νερό περιοχές στα περίχωρα της θεσσαλικής πόλης.

Πότε και γιατί «πνίγονται» τα αντιπλημμυρικά έργα

Απαιτούνται ακριβέστερος σχεδιασμός, έργα ανάσχεσης της ορμής των υδάτων στα ορεινά, συνυπολογισμός των φερτών υλικών, αποκάλυψη και προστασία της κοίτης των χειμάρρων.

Οι γέφυρες "φαντάσματα" της Νότιας Πιερίας

Ζώντας τον εφιάλτη της κακοκαιρίας DANIEL, με τα όσα δεινά προκάλεσε κυρίως στην Θεσσαλία, όπου άνθρωποι πνίγηκαν και περιουσίες - κόποι μιας ζωής χάθηκαν, θέλω να υπενθυμίσω κάτι ξεχασμένο στον χρόνο, που αφορά την Νότιο Πιερία.

Ηγουμενίτσα: Οδηγός προσπάθησε να μπει χωρίς εισιτήριο και πάτησε τον ναυτικό!

Σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου Ναυτεργατών, κατά τη διαδικασία απάρσεως του επιβατηγού, προσήλθε αγροτικό ΙΧ και ο ανθυποπλοίαρχος υπεύθυνος φόρτωσης τηρώντας τα προβλεπόμενα και δεδομένου ότι δεν ειχε εκδοθεί εισιτήριο είπε στον οδηγό ότι δεν μπορεί να επιβιβαστεί.

Απίστευτες εικόνες σε Supermarket των Τρικάλων !

Ελλείψεις διαφόρων προϊόντων παρατηρούνται στα super market λόγω της κακοκαιρίας και την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο.

Οι εταιρίες μεταφοράς προϊόντων εφοδιασμού καταστημάτων δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω των απαγορεύσεων στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας και πλέον η έλλειψη διαφόρων αγαθών είναι εμφανής.
https://www.kalabakacity.gr/

Επείγουσα Ανακοίνωση: Σε ποιους δρόμους υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας σε Λάρισα και υπόλοιπη Θεσσαλία
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται

ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο

της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχει ως εξής:

Κλειστά τα σχολεία στη Θεσσαλία από 11 έως 15 Σεπτεμβρίου
Αναβάλλεται το άνοιγμα των σχολείων σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία επλήγη από την κακοκαιρία Daniel η οποία προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες.

80χρονος ψαράς έσωσε 15 άτομα στην Καρδίτσα
Ψαράς 80 ετών απεγκλώβιζε κόσμο στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, σώζοντάς τους από τις πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel.

Νέος ψεκασμός για τα κουνούπια στην Αγκαθιά Ημαθίας
Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ενημερώνει τους Δημότες ότι στα πλαίσια των απαραίτητων ενεργειών για την καταπολέμηση ιών που μεταδίδονται από μολυσμένα κουνούπια, έχει προγραμματιστεί ψεκασμός ακμαιοκτονίας την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στην Δημοτική Κοινότητα Αγκαθιάς από 22:30 έως 00:30.

Κι όμως....του έκοψαν πρόστιμο 500 ευρώ επειδή δεν έκοψε απόδειξη αξίας 1 ευρώ!
Η επιβολή του προστίμου του προστίμου ήταν αυστηρή αλλά νόμιμη σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσίαΜε 500 ευρώ πρόστιμο τιμωρήθηκε πωλητής επειδή για ένα ματσάκι κρεμμύδια δεν έκοψε μία απόδειξη αξίας 1 ευρώ, καθώς οι ελεγκτές εφάρμοσαν κατά γράμμα τη φορολογική νομοθεσία.

Κάλεσμα διαμαρτυρίας της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βέροιας
Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βέροιας καλεί όλους τους γονείς του Ν.Ημαθίας, να συγκεντρωθούν στο Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας Άμμου, τη Δευτέρα και ώρα 10 το πρωί, προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε όλοι μαζί “ειρηνικά” ενάντια στην υπουργική απόφαση που θέλει κλειστό το σχολείο του χωριού.
Με τιμή το Δ.Σ. της Ένωσης.
Η πρόεδρος Σοφία Καλτσίδου
Ο Γραμματέας Κωνσταντίνος Μπλέτσιος.

Μετάθεση της έναρξης των τοπικών Πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Πιερίας στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου
Η Επιτροπή Εκτάκτων θεμάτων της ΕΠΣ Πιερίας, σε έκτακτη συνεδρίαση της σήμερα

08/09, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου,

αποφάσισε την μετάθεση της έναρξης των τοπικών Πρωταθλημάτων Α' και Β'

κατηγοριών, για το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου.
Οι εκτεταμένες καταστροφές λόγω της κακοκαιρίας Daniel στην περιοχή μας, καθώς και οι

οδυνηρές της συνέπειες (με θύματα και αγνοουμένους) στο θεσσαλικό κάμπο, οδήγησαν τα

μέλη της Επιτροπής στην ομόφωνη απόφαση για μετάθεση της έναρξης των
Πρωταθλημάτων μας.

Το νέο ΔΣ του Αίολου Κατερίνης
Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν, με μεγάλη συμμετοχή στα γραφεία του Συλλόγου, αρχαιρεσίες εκλογής νέου ΔΣ του ΑΠΣΚ ΑΙΟΛΟΣ (μέλος της Ε.Σ.ΠΕ.Μ), παρουσία του δικηγόρου Σεϊταρίδη Δημοσθένη-Σπυρίδων από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης, κατόπιν αιτήματος που υποβλήθηκε

Αλήθειες για ΔΕΗ – ΔΕΥΑ Κατερίνης και προεκλογικό υποκριτικό ενδιαφέρον
Με αφορμή δημοσίευμα σε μερίδα του τοπικού ηλεκτρονικού τύπου, σχετικά με δήθεν «κίνδυνο να μείνει η Κατερίνη χωρίς νερό λόγω χρεών της ΔΕΥΑΚ προς τη ΔΕΗ» και προκειμένου οι δημότες να ενημερωθούν υπεύθυνα, διευκρινίζουμε τα εξής:

Σημαντική ανακοίνωση για τους νομείς ακινήτων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό
Οι κύριοι και νομείς των ακινήτων που βρίσκονται εντός των Ο.Τ. 407 – 420 – 447Α – 447Β – 426 –426Α και οι Κ.Χ. μεταξύ των Ο.Τ. 447Α – 447Β – 447Δ και βόρεια του Ο.Τ. 411 της εγκεκριμένης πολεοδομικής μελέτης Σιδηροδρομικού Σταθμού, καλούνται να προσέλθουν στη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης, στον 2ο όροφο του Δημαρχείου,

Εκκληση βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας
Στον Καπνικό Σταθμό (οδός Φλέμινγκ 8, δίπλα στο πάρκινγκ των δικαστηρίων), από σήμερα και καθημερινά 10:00 – 19:00 συγκεντρώνεται ανθρωπιστική βοήθεια για τα νοικοκυριά των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές.

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κατερίνης εύχεται Καλή Σχολική Χρονιά
Με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κατερίνης εύχεται σε όλους τους μαθητές, καλή και δημιουργική χρονιά, στους εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας ,υπομονή και αντοχή ώστε να ανταποκριθούν στο ιδιαίτερα σημαντικό έργο τους. Επίσης εύχεται στα μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων καλή δύναμη για μια δραστήρια χρόνια και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα, υπομονή και πίστη στα παιδιά.