6 Ιουνίου 2022

ΑΕΙ: Άναψε το «πράσινο φως» για εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Ένα ακόμη βήμα στην ψηφιακή εποχή κάνουν τα ελληνικά πανεπιστήμια.
Με τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου για την Παιδεία, η εκπαιδευτική διαδικασία δύναται να διεξάγεται πλέον και με τη χρήση μεθόδων σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, διευκολύνοντας μεταξύ άλλων και τις προσπάθειες διεθνοποίησης, στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Η Αρχιφύλακας Πολυξένη Φλώρου και ο Υπαρχιφύλακας Χρήστος Φιδάνογλου στην TV100
Αστυνομικοί με ποδήλατα περιπολούν στην παραλία της Κατερίνης!
Η Αρχιφύλακας Πολυξένη Φλώρου και ο Υπαρχιφύλακας Χρήστος Φιδάνογλου από το Γραφείο Τουρισμού του Α.Τ. Κατερίνης, στο Check in στα γεγονότα στην TV100 με την Βάσω Λυκουρίνου
https://www.facebook.com/checkintv100/videos/1166253904174338/

Νέος αυτοκινητόδρομος χωρίς διόδια από Θεσσαλονίκη για Έδεσσα !

Σημαντικά μειωμένος θα είναι ο χρόνος ταξιδιού όταν ολοκληρωθεί ο νέος οδικός άξονας των 80 χλμ., ο οποίος θα είναι απαλλαγμένος από διόδια

Στον «πυρετό» της χρυσής λίρας ζουν το τελευταίο διάστημα οι Έλληνες

 

Γιατί «φρέναραν» οι πωλήσειςΣτον «πυρετό» της χρυσής λίρας ζουν το τελευταίο διάστημα οι Έλληνες, οι οποίοι θορυβημένοι από τις γεωπολιτικές εξελίξεις, αλλά και την εκτίναξη του πληθωρισμού, προχωρούν σε μαζικές αγορές, σε μία προσπάθεια αφενός, να προστατέψουν τα χρήματά τους και αφετέρου, να κερδίσουν από τυχόν υψηλές αποδόσεις του πολύτιμου μετάλλου στο μέλλον.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), το α’ τρίμηνο του 2022 οι Έλληνες αγόρασαν 17.580 χρυσές λίρες, σε τιμές που κυμαίνονταν μεταξύ 430,26 ευρώ και 504,43 ευρώ εκάστη, όταν το ίδιο διάστημα του 2021 οι αγορές μόλις και μετά βίας ξεπερνούσαν τις 1.590, με την αύξηση να προσεγγίζει το 91%.

Όπως παρατηρούν στο newmoney αρμόδιες πηγές, η ΤτΕ είχε να δει τόσες πωλήσεις από το μακρινό 2012, οπότε και αγοράστηκαν 39.641 τεμάχια, με τη χώρα να «μετρά» ήδη δύο χρόνια οικονομικής κρίσης και τους Ευρωπαίους να σιγοψιθυρίζουν τη λέξη Grexit. Το εφετινό α’ τρίμηνο δε, αποτελεί το τρίτο καλύτερο από άποψης αγοράς από την ΤτΕ μετά αυτό του 2011 που η εποπτική αρχή πούλησε σε ιδιώτες 28.517 χρυσές λίρες. «Ανέκαθεν ο χρυσός αποτελούσε καταφύγιο σε κρίσιμες στιγμές, ανεξαρτήτως εάν αυτές έχουν εισαγόμενο χαρακτήρα», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, εκτιμώντας πως το 2022 οι περισσότερες αγορές λιρών έγιναν μετά τις 24 Φλεβάρη, οπότε και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωνε την έναρξη της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία. Τότε, βέβαια, η τιμή της ήταν κατά σχεδόν 9% ακριβότερη σε σχέση με τις αρχές του τρέχοντος χρόνου (483,58 ευρώ έναντι 441,54 ευρώ). Στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, πάντως, η τιμή της χρυσής λίρας έπεσε στα 475,29 ευρώ, ενώ εάν θέλει κάποιος να αγοράσει σήμερα ένα τεμάχιο, τότε θα πρέπει να δώσει 481,98 ευρώ.
Στον αντίποδα, στα… σεντούκια φαίνεται πως κράτησαν οι Έλληνες τις χρυσές λίρες, με τις ρευστοποιήσεις να καταγράφουν ιστορικό χαμηλό.

Συγκεκριμένα, το α’ τρίμηνο του 2022 πουλήθηκαν στην ΤτΕ μόλις 3.568 τεμάχια, ο χαμηλότερος αριθμός σε βάθος 11ετίας (ο αμέσως επόμενος ήταν πέρυσι, οπότε και ρευστοποιήθηκαν 7.315 λίρες). Η αιτία, σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές, εδράζεται στο γεγονός ότι προς ώρας οι αυξημένες υποχρεώσεις – λόγω της «έκρηξης» των τιμών σε ενέργεια και τρόφιμα – καλύπτεται από το … λίπος, τις καταθέσεις, δηλαδή, που μάζεψαν όλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως τους πρώτους τρεις μήνες του έτους έκαναν «φτερά» καταθέσεις, ύψους 3,4 δισ. ευρώ, κάτι που είχε να συμβεί από το 2015, όταν και οι πολίτες απέσυραν μαζικά τα χρήματά τους από τις τράπεζες υπό την ορατή απειλή του Grexit. Προς επίρρωση, όπως προκύπτει από στοιχεία της ΤτΕ, τα νοικοκυριά σήκωσαν από τις καταθέσεις τους 3,113 δισ. ευρώ (από 44,8 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου του 2021 σε 41,7 δισ. ευρώ στο τέλος του περασμένου Μαρτίου), ενώ οι επιχειρήσεις «τράβηξαν» 255 εκατ. ευρώ (από 135,1 δισ. ευρώ σε 134,9 δισ. ευρώ αντίστοιχα). «Όσο το ‘μαξιλάρι’ των 37 δισ. ευρώ επιπλέον καταθέσεων στο τέλος του 2021 θα μειώνεται, τόσο θα αυξάνεται η ανάγκη για την εξεύρεση χρημάτων, με συνέπεια οι πολίτες να στραφούν και στις χρυσές λίρες», εξηγούν, σημειώνοντας πως το στοκ των νομισμάτων εξακολουθεί να παραμένει υψηλό, παρά τις αθρόες πωλήσεις των περασμένων ετών. Είναι χαρακτηριστικό πως τη διετία 2019 – 2020 οι Έλληνες ρευστοποίησαν συνολικά πάνω από 186.000 χρυσές λίρες, ενώ πέρυσι «σκότωσαν» 45.588 τεμάχια, χωρίς να υπολογίζονται αυτές που καταλήγουν στην Τράπεζα Πειραιώς ή και στα κατά τόπους ενεχυροδανειστήρια.

Η υψηλότερη τιμή που έπιασε κάποιος που πούλησε την χρυσή του λίρα μέσα στο α’ τρίμηνο του 2022 ήταν 419,86 ευρώ, ενώ σήμερα η τιμή της έχει πέσει στα 399,86 ευρώ.
typosthes

Υποχρεωτικές οι μάσκες και στα φαρμακεία της Πιερίας
Υποχρεωτικές παραμένουν οι μάσκες στα φαρμακεία όλης της χώρας τόσο για τους πελάτες όσο και για το προσωπικό.

Διαμαρτύρονται οι στρατιωτικοί για τα 2 ευρώ για ξαπλώστρα και ομπρέλα στα ΚΑΑΥ Πλαταμώνα
Την έντονη δυσαρέσκειά της, εκφράζει η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, λόγω της επιβολής χρηματικού αντιτίμου ποσού 2 ευρώ για χρήση (προς ενοικίαση) ξαπλώστρας και ομπρέλας θάλασσας, για όσους επισκέπτονται τα ΚΑΑΥ Πλαταμώνα.

Γενναιόδωρη προσφορά του Συλλόγου Τριτέκνων Πιερίας στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου
Ευχαριστούμε πολύ το Συλλογος Τριτεκνων Πιεριας Ολυμπος, την πρόεδρο κ. Zoi Koidou - κ. Κουιδου Ζωή και την αντιπρόεδρο κ.Nicki Gian - κ. Κουκιώτη Νίκη για την γενναιόδωρη προσφορά στο Σύλλογο, δυο νεφελοποιητών.

Δηλαδή μας λέτε ότι φταίνε οι δημοσιογράφοι, οι πολίτες και οι τουρίστες ;

 


Διάβασα με πολύ προσοχή τις ανακοινώσεις τόσο των Δημάρχων Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου όσο και της Αντιπεριφέρειας και της ΔΕΥΑΚ. Ας συμφωνήσουμε ότι το πρόβλημα δεν έχει προέλθει από τον Βιολογικό . Έχετε καταλάβει ότι χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν αυτή την εικόνα και εγκαταλείπουν τις παραλίες ; Έχετε καταλάβει ότι χαμένος βγαίνει ο τουρισμός της Πιερίας ; 

Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης : Αλήθειες και Ψεύδη για το φυτοπλαγκτόν και τον Βιολογικό

Στον απόηχο των καταγγελιών για ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος από την Ε.Ε.Λ. της Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης θα αναφερθούμε σε Αλήθειες και Ψεύδη:

Είναι αληθές πως η ίδια η φύση έχει την ικανότητα να αυτοπροστατεύεται διαθέτοντας τους κατάλληλους αμυντικούς μηχανισμούς.

Κορινός: Έκαιγε ξερά χόρτα, συνελήφθη και θα πληρώσει και πρόστιμο
Σε σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας λόγω πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου στον Κορινό του δήμου Κατερίνης.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Γυναικεία υπόθεση στο Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης
Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης, η Βουλευτής συναντήθηκε με το Διοικητή, κ. Θεμιστοκλή Αδαμίδη όπου και ενημερώθηκε για την υφιστάμενη κατάσταση των λιμενικών εγκαταστάσεων της Πιερίας.

Δήμος Κατερίνης: Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα για ρύπανση της θάλασσας -Είναι πλαγκτόν
Μια σειρά από ανυπόστατα και κυρίως ατεκμηρίωτα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ρύπανση του θαλάσσιου χώρου από λύματα, προκάλεσαν για ακόμη μια φορά αναστάτωση και μεγάλη ανησυχία σε κατοίκους και επισκέπτες των ακτών της Πιερίας.

Πατέρας για τρίτη φορά ο Νίκος Μακριδης«


Πριν από λίγα λεπτά έγινα για 3η φορά πατέρας !!!

Δεν υπάρχουν συναισθήματα για να εκφράσω αυτό που νιώθω !!!

Ακόμη μία γυναίκα στην ζωή μου ❤️❤️❤️❤️

Ευχαριστώ την σύζυγο μου για όλα όσα πέρασε αυτούς τους μήνες και για το δώρο που μου χάρισε.

Επίσης και τον γιατρό μας Dimitris Fasekis που για ακόμη μια φορά ήταν εξαίρετος», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο κ. Μακρίδης.

Κατερίνη: Ζητείται επιπλωμένη γκαρσονιέρα για δίμηνη ενοικίαση
Ψάχνω Στούντιο/Γκαρσονιέρα Σπίτι για Ενοικίαση για 2 μήνες επιπλωμένο...μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι και μπορεί να βοηθήσει. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στα 6978212034 elenimixahlidou721@gmail.comΕλένη Μιχαηλίδου

Λιτόχωρο: H αναβίωση του εθίμου της Αναλήψεως στον Ενιπέα
Την ημέρα της Αναλήψεως, που πέφτει Πέμπτη κάθε χρονιά, στο Λιτόχωρο πήγαιναν στον Ενιπέα για να συμμετέχουν στο πανηγύρι. Έπαιρναν μαζί τους την βαφή των πασχαλινών αυγών και όσα από αυτά περίσσευαν, ώστε να τα ρίξουν στα νερά του ρέματος.

Κατασκήνωση στην Κατερίνη
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Στα πλαίσια της ποιμαντικής μέριμνας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για τους νέους, διοργανώνεται κατά τους θερινούς μήνες, η δράση ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. Ένα πρόγραμμα που αποτελεί συνέχεια του κατηχητικού έργου της Εκκλησίας αλλά συνάμα μια όαση διεξόδου, δημιουργικής απασχόλησης και δράσης για τα παιδιά.

Δήμος Δίου-Ολύμπου " Αναμένουμε απαντήσεις για τις ακτές -Θα ασκήσουμε τα νόμιμα διακαιώματά μας
Με αφορμή το θέμα που ανέκυψε τις τελευταίες μέρες σχετικά με την εικόνα του θαλάσσιου μετώπου της Πιερίας, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, αντιμετωπίζοντας το θέμα με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που επιβάλλεται, επισημαίνει τα εξής:

Δωρεάν μαθήματα ποδηλασίας στα Πιέρια Όρη
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου που γιορτάστηκε στις 3 Ιουνίου: "Τα ποδήλατα παίζουν σημαντικό ρόλο σαν μία οικονομική εναλλακτική λύση που δεν ρυπαίνει ,προστατεύει το περιβάλλον και συμβάλει στην βέλτιστη ποιότητα ζωής !

Αντιπεριφέρεια Πιερίας: " Οι κηλίδες στις ακτές είναι φυτοπλαγκτόν"
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Πιερίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου και η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Π.Ε. Πιερίας και συγκεκριμένα, το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας προέβησαν στις εξής ενέργειες

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 29 τμ στην οδό 16ης Οκτωβρίου μόλις 210 ευρώ
Διαμέρισμα 29 τμ καθαρά, με μεγάλο υπνοδωμάτιο, WC και κουζίνα. Μεγάλο άνετο μπαλκόνι (20τμ - όλη η πρόσοψη του διαμερίσματος), στο κέντρο της πόλης.
6972027457


Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

Απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης
Σε μία λιτή εκδήλωση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης απονεμήθηκαν σήμερα το πρωί, οι βεβαιώσεις παρακολούθησης προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης, που υλοποίησε ο Δήμος Κατερίνης (διά ζώσης αρχικά και εξ αποστάσεως στη συνέχεια λόγω της πανδημίας). Συγκεκριμένα πρόκειται για προγράμματα, που υλοποιήθηκαν από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Ισότητας των Φύλων.

«Μελωδίες του Ελληνισμού της άλλης πλευράς του Αιγαίου» ταξίδεψαν το κοινό
Τραγούδια & ύμνοι, καθρέφτες της ψυχής του λαού μας, ακριβά ακούσματα του τόπου μας, παρουσιάστηκαν χθες το βράδυ, στη «Μελωδική» εκδήλωση μνήμης των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Υπαίθριο χώρο στάθμευσης 50 στρεμμάτων στην Παραλία διαμορφώνουν τα Δημοτικά Πάρκινγκ
Ξεκίνησαν σήμερα από τη ΔΗΠΑΚ Α.Ε (ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ) , οι εργασίες διαμόρφωσης και κατασκευής υπαίθριου χώρου στάθμευσης λεωφορείων, αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, εμβαδού 50 στρεμμάτων στην Παραλία (αριστερά) Κατερίνης.

Νύφη εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ την ώρα του γάμου!
Μέσα σε όλα όσα συνέβησαν στις (4/6) με τις φωτιές που ξέσπασαν σε περιοχές και χωριά της Λάρισας η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια ακόμη έκτακτη αλλά και ασυνήθιστη κατάσταση.

Πλαγκτόν και όχι λύματα από τον Βιολογικό της Κατερίνης στις παραλίες της Λάρισας
Ανησυχία έχει προκαλέσει στην περιοχή των παραλίων του Δήμου Αγιάς η εμφάνιση μιας παχύρευστης στρώσης στερεού υλικού, που επιπλέει σε μεγάλη έκταση στην επιφάνεια της θάλασσας.

Έναρξη εγγραφών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Γιαννιτσών
Από την 6η Ιουνίου 2022 ξεκινούν οι εγγραφές για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου στα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα που διοργανώνει η ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι εγγραφές αφορούν αποκλειστικά και μόνο οικογένειες που αντιμετωπίζουν κοινωνικά ή οικονομικά προβλήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ.: 23820 22819

Για τα υπόλοιπα τμήματα Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου (Α' και Β' τάξεις) οι αιτήσεις θα γίνουν από 25 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρίου.

«Γεια σας, σκότωσα τον αδερφό μου - Μου την βάρεσε και τον έσφαξα»
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την άγρια δολοφονία στα Πατήσια, όπου ένας 59χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 69χρονο αδελφό του και στη συνέχεια μετέβη στο αστυνομικό τμήμα όπου και παραδόθηκε.

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Νέου Παντελεήμονα
Με ομάδα καστανοπαραγωγών του Ν.Παντελεήμονα συναντήθηκε η βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, συνοδευόμενη από τον αν.συντονιστή της Ν.Ε Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άρη Ρεμπατσιό και τον συντονιστή της Ο.Μ Νότιας Πιερίας Κώστα Χασιώτη για να ενημερωθεί για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες

Δεκάδες τ΄αναπνευστικά προβλήματα χθες λόγο ζέστης - 40 βαθμούς στο Δίον
Περισσότερες από 10 κλήσεις για δυσφορία και αναπνευστικά προβλήματα δέχθηκε χθες (5/6) από το πρωί το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη λόγω της αφόρητης ζέστης που επικράτησε στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, η οποία σε κάποιες περιοχές, όπως για παράδειγμα στη Σίνδο άγγιξε τους 40 βαθμούς Κελσίου (39,6 βαθμούς για την ακρίβεια).

Πρόστιμο 130.000 σε πρατήριο υγρών καυσίμων που πουλούσε νοθευμένη βενζίνη
Πρόστιμο 130.000 ευρώ επιβλήθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Βόλο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς διαπιστώθηκε ότι η αμόλυβδη βενζίνη που πωλούσε ήταν νοθευμένη και άκρως επικίνδυνη για τους κινητήρες των οχημάτων.

Τηλεφώνημα για βόμβα σε τρένο στην Κατερίνη
Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Κυριακής όταν άγνωστός τηλεφώνησε στον ΟΣΕ και ενημέρωσε ότι στην αμαξοστοιχία 595, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Παλαιοφάρσαλος, είχε τοποθετηθεί βόμβα.