6 Ιουνίου 2022

Νέος αυτοκινητόδρομος χωρίς διόδια από Θεσσαλονίκη για Έδεσσα !





Σημαντικά μειωμένος θα είναι ο χρόνος ταξιδιού όταν ολοκληρωθεί ο νέος οδικός άξονας των 80 χλμ., ο οποίος θα είναι απαλλαγμένος από διόδια



Σε καθεστώς προχωρημένης ωρίμανσης βρίσκεται το σημαντικό έργο της κατασκευής του σύγχρονου οδικού άξονα που θα συνδέσει την Έδεσσα με τη Θεσσαλονίκη, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο ταξιδιού.

Το έργο προϋπολογισμού 300 εκατομμυρίων ευρώ θα ενταχθεί στη λίστα οδικών ΣΔΙΤ της χώρας, και θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για τη Βόρεια Ελλάδα, μιας και θα δώσει τέλος σε μερικά πολύ επικίνδυνα οδικά κομμάτια.

Σημειώνεται, δε, ότι οι οδηγοί θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση επιβολής διοδίων, λόγω του μοντέλου υλοποίησης. Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του, ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης θα έχει την ευθύνη για τη λειτουργία και τη συντήρησή τους για 27 χρόνια.

Πρακτικά πρόκειται για έναν εντελώς νέο και σύγχρονο αυτοκινητόδρομο μήκους 80 χιλιομέτρων, με τον οποίο η απόσταση Θεσσαλονίκη- Έδεσσα θα μειωθεί για τα ΙΧ οχήματα έως και 30 λεπτά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και ως εκ τούτου ο χρόνος ταξιδιού θα περιοριστεί σε 1 ώρα ή και λιγότερο.




typosthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !