6 Ιουνίου 2022

Πλαγκτόν και όχι λύματα από τον Βιολογικό της Κατερίνης στις παραλίες της Λάρισας
Ανησυχία έχει προκαλέσει στην περιοχή των παραλίων του Δήμου Αγιάς η εμφάνιση μιας παχύρευστης στρώσης στερεού υλικού, που επιπλέει σε μεγάλη έκταση στην επιφάνεια της θάλασσας.


Το φαινόμενο που παρατηρείται εδώ και δύο εβδομάδες, έχει εντοπιστεί σε έντονο βαθμό, τόσο κοντά στις ακτές όσο και πολλά μέτρα μακριά από αυτές, δημιουργώντας ερωτηματικά.Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγιάς, κ. Αντώνης Γκουντάρα, πρόκειται για πλαγκτόν και επισημαίνει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, άποψη που στηρίζει και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Νίκος Ντάγκας, επισημαίνοντας ότι «πιθανόν οι υψηλές θερμοκρασίες και η αλλαγή στις κλιματικές συνθήκες να ευνόησαν τη μεγάλη παραγωγή πλαγκτόν».
Παρόλα αυτά ο δήμαρχος κ. Γκουντάρας δηλώνει στην «Ε» ότι η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να βεβαιωθεί για τη σύσταση του υλικού, πήρε δείγμα και σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Αγιάς, στάλθηκε για ανάλυσή του, στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης- Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΛ) Λάρισας. Τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες μέρες. Να σημειωθεί, πως κάτοικοι της περιοχής τρομοκρατήθηκαν από το φαινόμενο, καθώς το συνδύασαν με τη βλάβη στον βιολογικό καθαρισμό της Κατερίνης, όπου λύματά του χύθηκαν στη θάλασσα.
Λένα Κισσάβου


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !