27 Σεπτεμβρίου 2021

Ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών & επαγγελματικών φορέων για την έκδοση ΤΑΠ
Η ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και όσων επαγγελματικών φορέων εμπλέκονται στην έκδοση Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) από τον Δήμο Κατερίνης, βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας συνάντησης του αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Γιάννη Νταντάμη και του Γ.Γραμματέα του Δήμου Κώστα Λιακόπουλου, με εκπροσώπους της Ν.Ε. Πιερίας του ΤΕΕ/ΚΜ, του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών, του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων. Παράλληλα, υπήρξε επικοινωνία και με εκπρόσωπο των Συμβολαιογράφων.

Έγκαιρη διάγνωση - αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης
Με μεγάλη προσέλευση δημοτών και με τη λήψη όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων πραγματοποιήθηκε το διήμερο 24 & 25 Σεπτεμβρίου, στο χώρο του ΚΑΠΗ (δημοτικό πάρκο), η εκδήλωση δωρεάν προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση. Την συγκεκριμένη δράση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και ο ΟΠΠΑΠ του Δήμου Κατερίνης.

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση μέσα στον οικισμό του Τριλόφου
Σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υλοποιείται το συνεχιζόμενο έργο με τίτλο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΠΚΜ».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ IHAVET στην Κατερίνη
Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης θα φιλοξενήσει όλους τους εταίρους του προγράμματος στην Κατερίνη για μια βραχυπρόθεσμη επιμόρφωση.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είναι : Ecepaa - Βέλγιο, διοργανωτής του προγράμματος, CoNNGI - Ιταλία, CIEP ( Centre d’ information et education populaire), Eurocircle-Europe Direct -Γαλλία, Escola Secundaria de Silves - Πορτογαλία, 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης - Ελλάδα και το πρώτο ιδιωτικό σχολείο Leonardo da Vinci - Βουλγαρία.

Το 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας «Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει» στον Δήμο Δίου-Ολύμπου
Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου στηρίζει, για 4η συνεχή χρονιά, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας «Κωφοί & Ακούοντες εν δράσει». Η διοργάνωση φέτος είναι αφιερωμένη στη νεολαία και τη δική της οπτική στη σύγχρονη Επανάσταση του 1821.

«…θέλουμε λεύτερη εμείς πατρίδα και πανανθρώπινη τη λευτεριά»
Ο Β΄ παγκόσμιος πόλεμος (1939-1945) ήταν η πολιτική απάντηση της ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας , όχι μόνο της γερμανικής, στην οικονομική κρίση του καπιταλισμού.

Χρυσός Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Γκιρνης των Ολυμπίων Κατερίνης
Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο εφήβων 23-24 /09 αγωνίσθηκε με την Εθνική ομάδα πάλης ο αθλητής των Ολυμπίων Κατερίνης Ραφαήλ Γκιρνης στην βαριά κατηγορία των +90 κιλών .
Ο Κατερινιώτης γίγαντας νίκησε με τα χρώματα της Ελλάδας πριν από τον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος 4 αγώνες περνώντας έτσι στον μεγάλο τελικό τον πέμπτο και τελευταίο του αγώνα της διοργάνωσης στην διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου με τον Τούρκο παλαιστή Arif Aslam νικώντας τον με το βαρύ σκορ 5-1 ,και πανυγηρισε έτσι με τον γύρο του θριάμβου φορώντας την Ελληνική σημαία επάνω του άλλο ένα παγκόσμιο μετάλλιο μετά την κατάκτηση του χάλκινου παγκόσμιου μεταλλίου στο στυλ της ελληνορωμαϊκής πριν από δύο μήνες .

Συνεχίζονται οι κατ΄ οίκον εμβολιασμοί στον δήμο Πύδνας-Κολινδρού
Συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια για την αναχαίτιση της πανδημίας του COVID-19, ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού συνεχίζει να συνδράμει το Κέντρο Υγείας Αιγινίου στον εμβολιασμό των δημοτών που είναι κλινήρεις. Με τη συνδρομή της δομής "Βοήθεια στο Σπίτι", αρμόδιοι υγειονομικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν κατ’ οίκον εμβολιασμούς.

"Οι πολίτες της Πιερίας θα καταλάβουν σύντομα πόσο δύσκολα θα θερμαίνουν το σπίτι τους "
Η βιαστική εξαγγελία για απολιγνιτοποίηση της χώρας χωρίς να υπάρχει ακόμα η διάδοχη κατάσταση, η εκχώρηση της ΔΕΠΑ σε ιδιώτες και η αύξηση στις τιμές του φυσικού αερίου μαζί με τις προαναγγελθείσες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα προμηνύονταν ένα βαρύ χειμώνα. Η αναγγελία όμως της εκχώρησης της πλειοψηφίας των μετοχών της ΔΕΗ σε ιδιώτες προκάλεσε "ηλεκτροπληξία" σε όλους μας.