6 Ιουνίου 2022

Δεκάδες τ΄αναπνευστικά προβλήματα χθες λόγο ζέστης - 40 βαθμούς στο Δίον




Περισσότερες από 10 κλήσεις για δυσφορία και αναπνευστικά προβλήματα δέχθηκε χθες (5/6) από το πρωί το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη λόγω της αφόρητης ζέστης που επικράτησε στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, η οποία σε κάποιες περιοχές, όπως για παράδειγμα στη Σίνδο άγγιξε τους 40 βαθμούς Κελσίου (39,6 βαθμούς για την ακρίβεια).

Οι θερμοκρασίες ήταν ασυνήθιστες – ακόμη και για αυτή την εποχή – ενώ ακόμη και νωρίς το βράδυ, το θερμόμετρο στο κέντρο της πόλης σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, δεν έχει κατέβει κάτω από τους 34 βαθμούς.





Τα πράγματα ωστόσο, δείχνουν να καλυτερεύουν από αύριο Δευτέρα (6/6), καθώς όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, η θερμοκρασία θα πέσει, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Στο Δίον Πιερίας η υψηλότερη θερμοκρασία

Στην Κεντρική Μακεδονία καταγράφηκε άλλωστε και η υψηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε σε ολόκληρη τη χώρα.


Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες καταγράφηκαν στο Δίον Πιερίας με 39,9 βαθμούς, στη Σίνδο όπως προαναφέρθηκε με 39,6 βαθμούς, στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας με 38,2 βαθμούς, στο Νόησις Θεσσαλονίκης με 38 και στη Σαλαμίνα με 37,9 βαθμούς Κελσίου.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !