16 Οκτωβρίου 2022

Αρωνάς Πιερίας: Το περίφημο τρενάκι ντεκοβίλ , η πυρπόληση και το Γιάκοβλεφ
Ο Αρωνάς είναι πεδινός οικισμός του νομού Πιερίας. Βρίσκεται στα δυτικά της Κατερίνης, σε υψόμετρο 90 μέτρων και η απόστασή του από την πιερική πρωτεύουσα είναι 8 χιλιόμετρα. Διοικητικά είναι έδρα ομώνυμης τοπικής κοινότητας του δήμου Κατερίνης.

Νέα Αγαθούπολη Πιερίας: Το δάσος με τα πεύκα και το δέλτα του Αλιάκμονα
Η Νέα Αγαθούπολη είναι χωριό της Πιερίας, το οποίο υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Μεθώνης. Έχει 231 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011 . Σύμφωνα με το σχέδιο "Καλλικράτης" ανήκει στο Δήμο Πύδνας - Κολινδρού.

Λιβάδι Πιερίας: Η Βούλτιστα και το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία
Το Λιβάδι Πιερίας, είναι ημιορεινός οικισμός (υψόμ. 200 μ.) του δήμου Πύδνας - Κολινδρού στην Π.Ε. Πιερίας. Βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νομού, 43 χλμ. ΒΔ της Κατερίνης. Έχει πληθυσμό 235 κατοίκων με βάση την απογραφή του 2011, οι οποίοι ασχολούνται με τη γεωργία (καπνός, βαμβάκι) και την κτηνοτροφία.

Βέροια: Γρονθοκόπησε διασώστη του ΕΚΑΒ μέσα στο ασθενοφόρο !
Ένα πραγματικό απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (16/10) στη Βέροια, καθώς ένας άνδρας που μεταφερόταν σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο, εκνευρίστηκε που δεν πήγαινε το όχημα σύμφωνα με τις οδηγίες του και… επιτέθηκε στο πλήρωμα γρονθοκοπώντας τον ένα διασώστη.

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΠΑΕ ΠΑΟΚ Β΄ 1-1
Κάτω από την σκιά του Ολύμπου στην φιλόξενη Καρίτσα

πραγματοποιήθηκε η φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στον ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟ

και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ Β΄1-1. Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ έδειξε το πραγματικό του

πρόσωπο και πραγματοποίησε ικανοποιητική εμφάνιση απέναντι στον

ΠΑΟΚ Β΄ που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League2.

Λιβάδι Ολύμπου: Ο Γεωργάκης Ολύμπιος και η Επανάσταση του Ολύμπου
Το Λιβάδι είναι κωμόπολη του νομού Λάρισας, στα σύνορα των νομών Λάρισας και Πιερίας. Βρίσκεται στο όρος Τίταρος σε υψόμετρο 1180 μέτρων. Έχει πληθυσμό 2.244 μονίμων κατοίκων[1] κυρίως Βλάχικης καταγωγής[εκκρεμεί παραπομπή].

Καστανέα Πιερίας: Καταπράσινη και με περιποιημένα σπίτια και αυλές
Η Καστανέα είναι χωριό του νομού Πιερίας με πληθυσμό 249 κάτοικων με βάση την απογραφή του 2011, που βρίσκεται σε υψόμετρο 400 μέτρων. Υπάγεται στο δήμο Πύδνας - Κολινδρού, ενώ ως το 2011 υπαγόταν στον, πλέον καταργημένο,

Παλιάμπελα Πιερίας: Το Λόντζιανο και το τρίγωνο των αρχαιολογικών χώρων
Τα Παλιάμπελα είναι χωριό του δήμου Πύδνας - Κολινδρού στην Π.Ε. Πιερίας στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κεντρικής Μακεδονίας. Έχει πληθυσμό 210 κατοίκων σύμφωνα με την απογραφή του 2011 και βρίσκεται ανάμεσα στο Αιγίνιο και στον Κολινδρό.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Κατερίνης
Στις εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια από την Απελευθέρωση της Κατερίνης συμμετείχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

Ο Κούκκος ζητάει το δικό του "Αθλητικό Σπίτι"
Αγαπητοί κάτοικοι, απανταχού Κουκιώτες φέρνω ξανά στην επικαιρότητα το ζήτημα το χωριό μας να έχει Αθλητικό σπίτι, όπως όλοι οι συνοικισμοί του δήμου μας εδώ και χρόνια, κατάλληλο και λειτουργικό.

Φτέρη Πιερίας : Το πιο απομακρυσμένο χωριό της Πιερίας
Η Φτέρη είναι το πιο απομακρυσμένο χωριό στα δυτικά του Νομού Πιερίας και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.300 μέτρων. Βρίσκεται κτισμένη στην καρδιά της οροσειράς των Πιερίων, ακριβώς στο τρίγωνο που συναντώνται τα όρια των νομών Πιερίας, Κοζάνης και Λάρισας.

Πλάκα Λιτοχώρου: Διάφανη, γαλανή θάλασσα με βράχια και βότσαλα
Η Πλάκα ή Πλάκα Λιτοχώρου είναι οικισμός του Δήμου Δίου-Ολύμπου.[1] Πριν από τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης το 2011 ήταν μέρος του Δήμου Λιτοχώρου. Η απογραφή του 2011 κατέγραψε 192 κατοίκους στο χωριό. Η Πλάκα είναι μέρος της κοινότητας του Λιτοχώρου.

Πλατανάκια Πιερίας: Η μεγάλη πλατεία και τα 10 μεγάλα πλατάνια
Τα Πλατανάκια είναι συνοικισμός που ανήκει στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δίου, στην Πιερία. Ιδρύθηκε το 1954 από πρόσφυγες, προερχόμενους από τον Πόντο.