26 Μαρτίου 2021

Μεταφορά ευάλωτων πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα από το Περιφερειακό Τμήμα Κατερίνης του Ε.Ε.Σ
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στηρίζοντας την προσπάθεια για εμβολιασμό όλων των συμπολιτών μας, προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ηλικιωμένα άτομα, άτομα με κινητικά προβλήματα αλλά και συμπολίτες μας χωρίς οικογενειακό ή υποστηρικτικό περιβάλλον, με τη μεταφορά τους προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα του Νομού Πιερίας.

Η συμβολή των Σέρβων στην Ελληνική επανάσταση του 1821
Με αφορμή τη συμπλήρωση διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης (1821 - 2021), θα αναφερθούμε στη συμβολή των Σέρβων, που βοήθησαν τους Έλληνες αγωνιστές για να αποτινάξουν τον Οθωμανικό ζυγό.

Πιερία: Συνελήφθη για κλοπή σε κατάστημα και πάρκινγκ
Συνελήφθη στις (24 Μαρτίου 2021) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας από

αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός

άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, από το βράδυ της 23 ης

ως τα ξημερώματα της 24 ης Μαρτίου, παραβίασε ένα κατάστημα και

εκδοτήρια χώρου στάθμευσης σε περιοχή της Πιερίας, από όπου

αφαίρεσε συνολικό χρηματικό ποσό 305 ευρώ, μία ηλεκτρονική συσκευή

και προϊόντα αξίας 100 ευρώ. Στην κατοχή του βρέθηκαν το κλεμμένο

χρηματικό ποσό και η ηλεκτρονική συσκευή, τα οποία αποδόθηκαν

στους νόμιμους κατόχους τους.

Νίκος Μακρίδης : «200 χρόνια ελεύθερη Ελλάδα»
Η 25η Μαρτίου αποτελούσε πάντα για εμάς τους Έλληνες ημέρα μνήμης και υπερηφάνειας. Είναι μια μέρα ευγνωμοσύνης για όλους εκείνους τους ήρωες που πολέμησαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας και κατάφεραν να διατηρήσουν άσβεστη τη φλόγα του ελληνικού έθνους.

Σχεδόν 13.000 διαβητικοί στο Νομό Πιερίας
Διαδικτυακή σύσκεψη με την Πρόεδρο του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας κ. Σωτηρία Ουσταμπασίδου πραγματοποίησε η βουλευτής Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Ελισσάβετ –Μπέττυ Σκούφα την Δευτέρα 22/3.

Η κλεφτουριά του Ολύμπου και των Πιερίων
Η Επανάσταση του 1821 στον Όλυμπο και στα Πιέρια έχει πολλές ηρωικές μορφές, που η ιστορική έρευνα δεν έχει αναδείξει ακόμα. Στα απομνημονεύματα του Νικόλαου Κασομούλη, ο οποίος πήρε μέρος στους αγώνες της ανεξαρτησίας, αναφέρονται πολλοί Έλληνες του Ολύμπου και των Πιερίων να πρωτοστατούν σε επαναστατικές ενέργειες κατά του τουρκικού ζυγού ακόμα και πριν το 1821.