21 Μαΐου 2018

Το περίφημο τρενάκι των λιγνιτωρυχείων Μοσχοποτάμου Πιερίας

Γράφει ο Δημήτρης Ρουκάς
M.Sc. Τεχνολόγος Γεωπόνος,
Επιστημονικός Συνεργάτης
Π.Ε. Πιερίας.
Μπορεί στον περισσότερο κόσμο να είναι γνωστό το τραίνο της Καρατζόβας, το οποίο συνέδεε τα χωριά της Αριδαίας με τη Σκύδρα, ή ο «Μουτζούρης», όπως λεγόταν κάποτε το τραινάκι του Πηλίου, όμως ένα τέτοιο παρόμοιο τρένο, άγνωστο σχεδόν στις μέρες μας, υπήρχε και στην Πιερία κατά την εποχή του μεσοπολέμου.

Ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» στη θεματική εβδομάδα του 6ου ΓυμνασίουΣτο θεσμό της θεματικής εβδομάδας, όπως αυτός αποτυπώθηκε στις δράσεις του 6ου Γυμνασίου Κατερίνης και πιο συγκεκριμένα στον άξονα με επίκεντρο τη διατροφή και την ποιότητα ζωής, συμμετείχε ο σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ».

Κατερίνη: Συνελήφθη 56ΧΡΟΝΗ με 2 δενδρύλλια κάνναβης Συνελήφθη στις (18 Μαΐου 2018) το πρωί στην Κατερίνη, από

αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης

Ασφάλειας Κατερίνης, 56χρονη ημεδαπή, καθώς διαπιστώθηκε να

καλλιεργεί στην οικία της 2 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 35

εκατοστών. Επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης

συνολικού βάρους 46,8 γραμμαρίων.

Ten - Ten Run (Δέκα στο Δέκα) στο Μοσχοχώρι του Δήμου Κατερίνης - Κλείστε έγκαιρα θέσηΜετρήστε αντίστροφα και κλείστε έγκαιρα θέση στην όμορφη και φιλόξενη αθλητική γιορτή, στον 3ο αγώνα δρόμου 10 χλμ., με την επωνυμία “Ten - Τen Run” (Δέκα στο Δέκα), καθώς και στον παιδικό αγώνα 1χλμ., στο Μοσχοχώρι του Δ. Κατερίνης, Ν. Πιερίας, που διοργανώνουν την Κυριακή 03 Ιουνίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και η Τοπική Κοινότητα Μοσχοχωρίου.

Διημερίδα στο Ελατοχώρι 26-27 Μαΐου 2018 "Επαναπροσδιορίζοντας το Ελατοχώρι"Ένα νέο τουριστικό προφίλ για το Ελατοχώρι Πιερίας, προτείνoυν οι σπουδαστές του τμήματος Εναλλακτικού Τουρισμού στο πλαίσιο του προγράμματος «Επανεκκίνηση των Νέων», που εκπονείται από το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής σε συνεργασία με το Rutgers University των Η.Π.Α.

ΚΟΡΙΝΟΣ: ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥΜε επίσκεψη στον Α' Μακεδονικό τύμβο Κορινού, το πρωί της Κυριακής 20 Μαΐου και την ενημέρωση από τον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας Κων/νο Νούλα, ο οποίος απάντησε υπομονετικά σε όλα τα ερωτήματα, τα οποία τέθηκαν στη διάρκεια της ξενάγησης συνεχίστηκαν οι δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορινού για την περίοδο Οκτωβρίου 2017 – Μαΐου 2018.

Ελαιόλαδο κορυφαίας ποιότητας προς 19€ το 5λιτροΗ Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας οργανώνει την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 την 75η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες» κατά την οποία θα διατεθεί Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Καλαμάτας, οξύτητας 0,30 σε τενεκεδένιες συσκευασίες των 5 λίτρων στην τιμή των 19€.

Συνέλευση - Πολιτική εκδήλωση ΝΕ Πιερίας του Κινήματος Αλλαγής


Αξιοποίηση του Παλιού Νοσοκομείου -Αποκτά Ελικοδρόμιο το Νέο ΝοσοκομείοΟ αγώνας μας είναι καθημερινός όχι μόνο της Διοίκησης αλλά και των εργαζόμενων σε συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας, επισημαίνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Ανέστης Μυστρίδης.

Απόψε στις 19:00 στην Αστική Σχολή τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Αθ. Σταθακόπουλου