18 Ιουλίου 2021

Κατάστημα Ανδρικών και Γυναικείων Υποδημάτων KARIDIS SHOES στην Κατερίνη

 

Συναυλία - Αφιέρωμα για τα 10 Χρόνια του Κοινωνικού Φαρμακείου Κατερίνης




Συναυλία - Αφιέρωμα για τα 10 Χρόνια του Κοινωνικού Φαρμακείου Κατερίνης με την ευγενική συμμετοχή της Ορχήστρας Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.

Αλυκή Κίτρους: Ο Υδροβιότοπος και η 5η θέση στην παραγωγή Αλατιού στην Ελλάδα




Η Αλυκή είναι οικισμός του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού στο Νομό Πιερίας με 34 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2011. Αποτελεί, μαζί με το Κίτρος, την Τοπική Κοινότητα Πύδνας η οποία έχει συνολικά 1.206 κατοίκους. Η παραλία είναι αμμώδης και βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Πύδνα. Η Αλυκή αναφέρεται συχνά[1] ως λιμνοθάλασσα. Σήμερα η λιμνοθάλασσα της Αλυκής είναι προστατευμένη περιοχή.

Ρυάκια Πιερίας: Η χάλκινη προτομή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αλεξάνδρου Σεβήρου και ο Καπετάν Διαμαντής




Τα Ρυάκια (παλαιά ονομασία: Ρυάντιανη και Ράδιανη) επί Τουρκοκρατίας ήταν τσιφλίκι των αδελφών Αλατίνη και από αυτούς μεταβιβάστηκε έπειτα στους Σιάγα και Οικονόμου. Ωστόσο,έχουν βρεθεί διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα, όπως η χάλκινη προτομή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αλεξάνδρου Σεβήρου, που εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δίον - Πιερίας, νομίσματα της Βυζαντινής περιόδου που δείχνουν ότι ο οικισμός ήταν κατά πολύ προγενέστερος.

ΤΡΙΛΟΦΟΣ 17-7-1943… 78 χρόνια από το ναζιστικό έγκλημα




Πριν από 78 χρόνια, δολοφονήθηκαν από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα κατοχής της πατρίδας μας 13 αγωνιστές , ΕΑΜίτες και ΕΠΟΝιτες, στον Τρίλοφο Πιερίας με τη συνδρομή εθνικιστών ελλήνων –εθνοπροδοτών.

Αναψυκτικά "Ελαφίνα" Τσιντικίδης Χρήστος στο Αιγίνιο

 

Καστανιά Πιερίας: Η καταστροφή του 1822, η δεύτερη του 1942 και η εκκένωση στον Εμφύλιο




Η Καστανιά ιδρύθηκε πολύ παλιά, χωρίς να είναι γνωστό ακριβώς πότε. Η παλιά της ονομασία ήταν Καστανούπολη και φαίνεται ότι οφειλόταν στις πολλές καστανιές που ευδοκιμούσαν τότε στο χωριό. Αργότερα έλαβε το όνομα Καστανιά.

Πολύ σημαντική διάκριση για την πιερική εταιρεία ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ Νερά ΔΙΟΣ και ΣΕΛΙ




Μία πολύ σημαντική διάκριση για την εξαιρετική επιχειρηματική της πορεία απέσπασε για ακόμη μία φορά η εταιρία Σ. ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ ΑΕ, βιομηχανία εμφιάλωσης των Φυσικών Μεταλλικών Νερών ΔΙΟΣ και ΣΕΛΙ, καθώς βραβεύτηκε ανάμεσα στις υγιέστερα αναπτυσσόμενες και δυναμικότερες εταιρίες της Ελλάδας, ως ένα από τα Διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας για το 2021.

Μόρνα Πιερίας: Η εκτέλεση του παπα Χρήστου Τσολάκη και το εργοστάσιο ξυλείας




Η γεωγραφική θέση της Μόρνας είχε από παλιά στρατηγική και οικονομική σημασία, καθώς μέσω του φαραγγιού και του οικισμού διερχόταν παλαιότατη οδός, που ένωνε τη Δυτική Μακεδονία με την Πιερία και τις ακτές της, τη Σκάλα της Κατερίνης (Κατερινόσκαλα), τις Αλυκές και το λιμάνι του Κίτρους, μέσω του οποίου υπήρχε και σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη.

Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι σήμερα και αύριο στην Πιερία, την Μακεδονία και τη Θεσσαλία




Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα σήμερα και αύριο (19/7), με βροχές και ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Φτέρη Πιερίας: Ο Σημαντικός της ρόλος στην Επανάσταση του 1821 και η πυρπόληση από τους Ναζί




Η Φτέρη ήταν η πρώτη κατοικία των Βλάχων κατοίκων της Καρίτσας της Πιερίας, οι οποίοι είχαν έλθει από την Ήπειρο. Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά την Ελληνική Απελευθερωτική Επανάσταση του 1821, καθώς πολλές οικογένειες αρματωλών του Ολύμπου κατάγονταν από εκεί.

Καρυές Πιερίας: Τα νομίσματα με την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το γιδοκέφαλο που αφάνιζε τους κατοίκους




Οι Καρυές φαίνονται να υφίστανται από το 17ο αιώνα και στη θέση Άγιος Αντώνιος ιδρύθηκε μοναστήρι, όπως μπορεί κανείς να συμπεράνει από την κεραμική που βρέθηκε στα ερείπιά του.

Από τις Καρυές στα ανατολικά ως τη θάλασσα[1]άρχιζαν τα όρια του αρχαίου Δίου.

Άνω Μηλιά: Ο Πύργος των Λαζαίων και ο σιδερένιος σταυρός του Κοσμά του Αιτωλού

 


Στην Άνω Μηλιά σώζονται ερείπια από τον περίφημο Πύργο των Λαζαίων, της γνωστής οικογένειας κλεφταρματολών του Ολύμπου. Στο χώρο αυτό ανεγέρθηκε μνημείο για την οικογένεια αυτήν, από το Δήμο Πέτρας.

Νέα Τραπεζούντα: Ίδρυση Οφίτικου χωριού ως συνέχεια των επτά Ελληνικών χωριών του Όφεως




Οι κάτοικοι είναι στο σύνολό τους πρόσφυγες από τον Πόντο, από όπου και η ονομασία Νέα Τραπεζούντα, και μιλούν την ποντιακή οφίτικη διάλεκτο. Ως το 1951 το χωριό είχε την ονομασία Άγιος Ιωάννης Όφις[1]ή Αγιάννης Όφις.

SEGAFREDO ZANETI COFFEE στην Κατερίνη

 

Κούκος Πιερίας: Το ρολόι, η Σοφία Αμπερίδου, ο Αναστάσιος Χατζημιχαηλίδης, οι Ναζί και ο Εμφύλιος




Η ονομασία του χωριού σύμφωνα με θεωρίες πάντα, οφείλεται ανάμεσα σε δύο εκδοχές. Είτε επειδή παλαιότερα στο εξωκκλήσι του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου υπήρχε το γνωστό ρολόι "Κούκος", είτε επειδή στην περιοχή υπήρχαν πολλά πουλιά αυτού του είδους. Έτσι μέσα από αυτές τις δύο εκδοχές οι πρώτοι κάτοικοι ονόμασαν το χωριό Κούκος.

Νέο Κεραμίδι: Η πυρπόληση του χωριού στον Εμφύλιο, η δολοφονία του καπετάν Νικήτα και η μετανάστευση σε Αυστραλία -Γερμανία




Οι πρώτοι κάτοικοι του Νέου Κεραμιδίου ήρθαν πρόσφυγες μετά το 1922 στην Ελλάδα και αρχικά εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλία (Ελασσόνα) και στην Κοζάνη. Το 1928 εγκαταστάθηκαν στο Νομό Πιερίας. Το χωριό θα το έλεγαν Μεσοποταμία, επειδή βρίσκεται στο μέσο δύο ποταμών. Τελικά όμως επικράτησε το όνομα Νέο Κεραμίδι εξαιτίας της ύπαρξης του Παλαιού Κεραμιδίου.

Στη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου το χωριό πυρπολήθηκε και στα μέσα της δεκαετίας του ' 50, πολλοί από τους κατοίκους του μετανάστευσαν στην Αυστραλία και στη Γερμανία. Το καλοκαίρι του 1945 δολοφονήθηκε, έξω από την Κατερίνη, στο Κεραμίδι, ο καπετάνιος του 50ού Συντάγματος του ΕΛΑΣ Πιερρίων[1],Νικήτας (Συνεφάκης).

https://el.wikipedia.org/

Παλιά Χράνη: Οι κατολισθήσεις του 1974 που "έδιωξαν" τους κατοίκους


Η Παλιά Χράνη βρίσκεται στο κέντρο του Νομού Πιερίας βορειανατολικά της Κατερίνης. Το όνομά της σύμφωνα με μια εκδοχή προήλθε από το ρήμα χραίνω που σημαίνει αλείφω, επειδή στην περιοχή έφτιαχναν ένα υγρό για τη θεραπεία της ψώρας των αιγοπροβάτων, ενώ κατά μια άλλη εκδοχή το όνομα Χράνη προέρχεται από σλαβική λέξη, που σημαίνει "σοδειά". Σήμερα η Παλιά Χράνη δεν κατοικείται γιατί μετά το 1974 λόγω συχνών και σοβαρών κατολισθήσεων που σημειώνονταν στη γύρω περιοχή, οι Χρανιώτες μετοίκησαν στη Νέα Χράνη, στη θέση Κουμάντζα.[2] Η Χράνη είχε 71 κατοίκους[3] το 1913.

Τρίλοφος: Η Τόχοβα, ή Παλιονέληνη με τους 2500 κατοίκους και τους φυματικούς ασθενείς




Η παλαιότερη ονομασία του Τριλόφου ήταν Τόχοβα. Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας ήταν κεφαλοχώρι. Λίγο μετά ονομάστηκε "Παλιονέληνη" (ίσως από το: Παλιοί Έλληνες).

Ο περιηγητής Σχοινάς γράφει χαρακτηριστικά ότι η Τόχοβα "κείται επί των υπωρειών των Πιερίων ορέων και είναι το μόνο επίφοβον χωρίον της προς Βέροιαν οδού, αλλ' είναι πανταχόθεν ευπρόσβλητον, αι δε οικίαι του εισίν εκ πλίνθων ως και το τέμενος αυτού".[2]

Μελιάδι Πιερίας: Οι Μποταΐτες , οι γενναίοι κάτοικοι και οι μετανάστες σε Γερμανία και ΗΠΑ




Το Μελιάδι είναι τόπος καταγωγής του κλεφταρματολού Τσέλιου Μποταΐτη και των αδερφών του, Νικολάου, Παναγιώτη και Γεωργίου. Οι Μποταΐτες έλαβαν μέρος στους κλεφταρματολικούς αγώνες της περιόδου 1788-1813. Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι αναφέρεται από τον επίσκοπο Κίτρους Νικόλαο Λούση (1876) με το όνομα Μποτάγια και ότι είχε 15-20 οικογένειες.Επίσης, οι άνδρες του χωριού περιγράφονται ως γενναίοι "προτιμότατοι να αγωνιστούν για την απελευθέρωση της υπόδουλης ακόμα τότε Μακεδονίας".[1]

Η πανέμορφη διαδρομή από την Έλαφο Πιερίας στην Ελαφίνα Ημαθίας


Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαδρομή από το χωριό Έλαφος προς το παλιό χωριό, την Ελαφίνα, η οποία απέχει 15 χλμ. περίπου. Ο δρόμος είναι ορεινός σε υψόμετρο από 500-800 μ. και εμφανίζει εξαιρετικά πλούσια βλάστηση από φυσικά δέντρα (δρύινα, οξιές, άγριες καστανιές κλπ), χλωρίδα από σπάνια άγρια λουλούδια και χόρτα μεταξύ των οποίων μπορεί κανείς να βρει ρίγανη, φλαμούρι, διάφορα βότανα, άγρια αμπέλια, θεραπευτικούς βολβούς κλπ. Τα ζώα που ζούνε στα ορεινά αποτελούνται από ελάφια, λαγούς, λύκους, αλεπούδες, διάφορα αποδημητικά πουλιά. Πολλά ελεύθερα ρυάκια σχηματίζονται από τον μεγάλο όγκο βροχών, που καταλήγουν σε μικρά και μεγάλα ποτάμια τα οποία χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των καλλιεργητών που ασχολούνται εκτός από τον καπνό και το σιτάρι, με καινούριους ελαιώνες και μικρή καλλιέργεια αμπελιού. Στην Έλαφο λειτουργεί και νόμιμο οινοποιείο για την παραγωγή τσίπουρου.

Αρωνάς: Το χωριό που έκαψαν οι Γερμανοί ......δεκάδες κάτοικοι μετανάστευσαν σε Γερμανία, Αυστραλία, ΗΠΑ




Η ονομασία του χωριού μάς οδηγεί στην εποχή της Τουρκοκρατίας. Όταν ήταν εκεί οι Τούρκοι, υπήρχαν μελίσσια και έτσι το χωριό ονομάστηκε Αρωνάς. Γύρω στο 1950 κάποιοι θέλησαν να το αλλάξουν, τελικά όμως επικράτησε η άποψη όσων ήθελαν να παραμείνει ως είχε η ονομασία.

Το εντυπωσιακό τεράστιο πλατάνι της Άνω Σκοτίνας




Η Άνω ή Παλιά Σκοτίνα είναι ένας εγκαταλελειμμένος σήμερα παραδοσιακός οικισμός του νομού Πιερίας. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο περίπου 750 μέτρων στις νοτιοανατολικές πλαγιές του Ολύμπου και ανήκει στον δήμο Δίου-Ολύμπου, στο δημοτικό διαμέρισμα Σκοτίνας. Απέχει περίπου 7 χλμ από τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα και 12 χλμ από το χωριό Καλλιπεύκη (Νιζηρός) της Ελασσώνας του Νομού Λάρισας. Διαθέτει ξενώνες, ταβέρνες, εστιατόρια και προσφέρεται για κάθε μορφή εναλλακτικού τουρισμού όπως ορειβασία, πεζοπορία κ.ά.

Εντυπωσιακό είναι το τεράστιο πλατάνι της πλατείας της Παλιάς Σκοτίνας. Στο χωριό υπάρχουν δύο αξιόλογοι ναοί. Ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (1862) ρυθμού τρίκλιτης βασιλικής με γυναικωνίτη [1] και του Αγίου Αθανασίου. Ο επισκέπτης αξίζει να περιδιαβεί στα δρομάκια του χωριού που είναι πνιγμένο στο πράσινο, αγναντεύοντας τον Θερμαϊκό και το Αιγαίο. Πολιτιστικό δρώμενο του οικισμού αποτελεί ο εορτασμός του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου.

https://el.wikipedia.org/

Κάστρο Πλαταμώνα : Δεσπόζει αγέρωχο πάνω από 800 χρόνια στη Νότια Πιερία




Το Κάστρο του Πλαταμώνα, είναι κάστρο της Φραγκοκρατίας[1][2], χτισμένο στη θέση οχυρωμένης πόλης της Μεσοβυζαντινής περιόδου[3], νοτιανατολικά του Ολύμπου, σε μικρή απόσταση από τη σημερινή κωμόπολη του Πλαταμώνα, σε θέση στρατηγική που ελέγχει τον δρόμο Μακεδονίας - Θεσσαλίας - Νότιας Ελλάδας. Είναι το καλύτερα διατηρημένο κάστρο της βόρειας-κεντρικής Ελλάδας[1], με τον επιβλητικό κεντρικό πύργο του, που δεσπόζει πάνω στην Εθνική Οδό.

Αναψυκτήριο BREAKFAST στην Κατερίνη

 

Το Red Coffee Bar αναζητά νέο με γνώσεις μαγειρικής




Η ομάδα του RED μεγαλώνει και αναζητά νέο/α με βασικές γνώσεις μαγειρικής!
Send your CV: red20bar@gmail.com

Στη Λάρισα το πρώτο πρόστιμο για ανεμβολίαστο πελάτη




Το πρώτο πρόστιμο για ανεμβολίαστο πελάτη σε κλειστό χώρο εστίασης επιβλήθηκε στη Λάρισα - Λουκέτο και στο μαγαζί για επτά μέρες

Tο πρώτο πρόστιμο για ανεμβολίαστο πελάτη σε κλειστό χώρο εστίασης επιβλήθηκε στην Λάρισα, όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στις 00:50 σε κεντρικό μαγαζί της Λάρισας και διαπίστωσαν ότι ακόμα

Αναψυκτήριο COFFEE GARDEN στην Κατερίνη

 

Rapid Test στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας από Δευτέρα εως Παρασκευή




Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, συνεχίζει τη διενέργεια δωρεάν δειγματοληπτικών ελέγχων (rapid tests) στον γενικό πληθυσμό, στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης του covid-19.

Αυτή την εβδομάδα (Δευτέρα 19 έως και Παρασκευή 23 Ιουλίου) κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο χώρο του ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας (Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού) από τις 9:30 π.μ. έως και τις 14.00 μ.μ.

Οι πολίτες, έχοντας μαζί τους ταυτότητα, ΑΜΚΑ και αριθμό τηλεφώνου επικοινωνίας, μπορούν να προσέλθουν για να πραγματοποιήσουν rapid test χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Λιτόχωρο: Κλειστό μέχρι το Σάββατο 24 Ιουλίου το Μόλος Στην Παραλία

 


Το Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας




Το Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω φιγουράρει και φέτος στις λίστες του Αθηνόραματος ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της χώρας.💥 Ανακαλύψτε περισσότερα για τα βραβεία εδω: https://www.greekcuisineawards.gr/.../best_greek_cuisine...

💥 και πάρτε μια γεύση από αυτό που κάνει το Γαστροδρομίο να ξεχωρίζει δοκιμάζοντας τα καλοκαιρινά πάτια της κουζίνας μας

💥 Δείτε: www.gastrodromio.rocks

Ματαιώνονται και φέτος τα ¨𝚷𝚶𝚴𝚻𝚰𝚨𝚱𝚨 𝚷𝚶𝚲𝚰𝚻𝚰𝚺𝚻𝚰𝚱𝚨 𝚫𝚸𝛀𝚳𝚬𝚴𝚨¨




𝚻𝛐 𝚫𝛊𝛐𝛊𝛋𝛈𝛕𝛊𝛋ό 𝛔𝛖𝛍𝛃𝛐ύ𝛌𝛊𝛐 𝛕𝛈ς Έ𝛎𝛚𝛔𝛈ς 𝚷𝛐𝛎𝛕ί𝛚𝛎 𝚷𝛊𝛆𝛒ί𝛂ς 𝛍𝛆 𝛂ί𝛔𝛉𝛈𝛍𝛂 𝛋𝛐𝛊𝛎𝛚𝛎𝛊𝛋ής 𝛆𝛖𝛉ύ𝛎𝛈ς 𝛂𝛑έ𝛎𝛂𝛎𝛕𝛊 𝛔𝛕𝛈 𝛅𝛈𝛍ό𝛔𝛊𝛂 𝛖𝛄𝛆ί𝛂, 𝛂𝛎𝛂𝛋𝛐𝛊𝛎ώ𝛎𝛆𝛊 𝛔𝛕𝛂 𝛍έ𝛌𝛈 𝛋𝛂𝛊 𝛕𝛐𝛖ς 𝛗ί𝛌𝛐𝛖ς 𝛕𝛐𝛖 𝛔𝛖𝛌𝛌ό𝛄𝛐𝛖, ό𝛕𝛊 𝛍𝛆𝛕ά 𝛂𝛑ό 𝟐𝟑 𝛔𝛖𝛎𝛆𝛘ό𝛍𝛆𝛎𝛂 𝛘𝛒ό𝛎𝛊𝛂 𝛂𝛅𝛊ά𝛌𝛆𝛊𝛑𝛕𝛈ς 𝛑𝛂𝛒𝛐𝛖𝛔ί𝛂ς 𝛋𝛂𝛊 𝛑𝛒𝛐𝛔𝛗𝛐𝛒άς 𝛔𝛕𝛂 𝛋𝛂𝛌𝛐𝛋𝛂𝛊𝛒𝛊𝛎ά 𝚷𝛐𝛌𝛊𝛕𝛊𝛔𝛕𝛊𝛋ά 𝚫𝛒ώ𝛍𝛆𝛎𝛂 𝛕𝛐𝛖 𝚴𝛐𝛍𝛐ύ 𝚷𝛊𝛆𝛒ί𝛂ς,

Το Katerinipress ξεπέρασε τα 20.000 Like στο Facebook ! Σας Ευχαριστούμε από Καρδιάς


 Μια πολύ όμορφη Κυριακή ξεκίνησε σήμερα για την ηλεκτρονική εφημερίδα του Katerinipress. Πριν από λίγα λεπτά η σελίδα μας στο facebook ξεπέρασε τα 20.000 Like από κάθε γωνιά της Πιερίας, της Ελλάδας και του Κόσμου !  Η στήριξη και η αγάπη σας είναι πλεον απίστευτη. Υποσχόμαστε να προσπαθούμε καθημερινά να γινόμαστε καλύτεροι , με τα όποια λάθη μας, λόγω κυρίως έδρας, τη μακρινή Γερμανία. Πολύ σύντομα και σε συχνή βάση το Katerinipress θα προσφέρει πολλά, μικρά δώρα σε όλες και όλους εσάς ! Παραμείνετε κοντά μας....


Παραθέτουμε τις περιοχές από τις οποίες το Katerinipress έχει λάβει τουλάχιστον 50 like:


Κατερίνη
6.633
Θεσσαλονίκη
1.210
Αθήνα
612
Λάρισα
376
Λιτόχωρο
338
Alexándria
306
Βέροια
230
Στουτγκάρδη, Γερμανία
181
Aigínio
170
Korinos
166
Γιαννιτσά
143
Skotína
142
Skála Leptokariás
132
Μελβούρνη, Βικτώρια, Αυστραλία
131
Κοζάνη
107
Methóni
106
Évosmo
103
Μόναχο, Γερμανία
100
Veria
95
Kolindrós
94
Πειραιάς
92
Βόλος
91
Καλαμαριά
78
Αρχαία Πύδνα
75
Katerinóskala
66
Kilkís, Greece
66
Κομοτηνή
64
Βελιγράδι, Σερβία
64
Ιωάννινα
63
Karítsa
60
Σέρρες
60
Pétra
58
Düsseldorf, Germany, Γερμανία
57
Elassón
55
Έδεσσα
55
Ξάνθη
54
Πτολεμαΐδα
52
Τρίκαλα
50
Néa Éfesos
50
Vrontoú
50
Χαλάστρα
49
Oraiókastron
49
Βούπερταλ, Γερμανία
48
Λαμία
48
Díon
48
Ελλάδα
15.662
Γερμανία
1.891
ΗΠΑ
306
Σερβία
241
Αυστραλία
212
Κύπρος
131
Ηνωμένο Βασίλειο
123
Βουλγαρία
122
Ουγγαρία
105
Ρουμανία
98
Αλβανία
92
Πολωνία
66
Σουηδία
65
Ελβετία
63
Ολλανδία
63
Καναδάς
61
Βέλγιο
59
Ιταλία
56
Αυστρία
46
πΓΔΜ
45
Δημοκρατία της Τσεχίας
38
Ρωσία
34
Σλοβακία
34
Γαλλία
23
Ισπανία
18
Βραζιλία
14
Τουρκία
12
Νορβηγία
9
Γεωργία
9
Ουκρανία
8
Βοσνία/Ερζεγοβίνη
8
Λουξεμβούργο
6
Κροατία
5
Αίγυπτος
5
Νότιος Αφρική
5
Πορτογαλία
4
Δανία
4
Αλγερία
4
Ινδία
4
Μάλτα
4
Ιράκ
4
Αργεντινή
4
Κόσοβο
4
Πακιστάν
3
Μεξικό
3