13 Δεκεμβρίου 2012

Η κ. Μάγδα Τσολάκη στην τελευταία ομιλία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης


Η  Καθηγήτρια του Α.Π.Θ. – Νευρολόγος – Ψυχίατρος – Θεολόγος κ. Μάγδα Τσολάκη
στην τελευταία ομιλία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης για το 2012 την προσεχή Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου.
To θέμα της διάλεξης «Έξυπνες ιδέες για επιτυχημένα γηρατειά».

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράνομα τυχερά παίγνια στην Ημαθία


Συνελήφθησαν σήμερα (13.12.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας Ημαθίας, 34χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριας) και δύο ημεδαποί 29 ετών, για παράνομο «τζόγο».
Ειδικότερα, σε χωριό της Ημαθίας, στο συγκεκριμένο κατάστημα κατελήφθη ο 34χρονος ιδιοκτήτης να έχει επιτρέψει στους δύο συλληφθέντες παίκτες τη συμμετοχή στο τυχερό και απαγορευμένο ηλεκτρονικό παίγνιο «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ» σε ένα παιγνιομηχάνημα .
Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • το προαναφερόμενο παιγνιομηχάνημα και
  • το χρηματικό ποσό των (75) Ευρώ.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας Ημαθίας.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ-ΕΛΑΣΣΟΝΑ


«Όλη η πόλη μια γιορτή» με πρωταγωνιστές τα παιδιά αυτά τα Χριστούγεννα.
Αν δείτε ένα ξωτικό μπροστά σας στο κέντρο της Λάρισας, μην εκπλαγείτε,…., Σκεφθείτε… Είναι Χριστούγεννα!!!
Αν δείτε τον ΄Αγιο Βασίλη στους πεζόδρομους της Λάρισας… απλώς χαμογελάστε του, ίσως είναι ο αληθινός...

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΘΕΛΟΥΜΕ;


 Του Αντώνη  Ι. Ζαρκανέλα
τ. Γεν. Διευθυντή Ανάπτυξης Νομαρχίας Θεσ/νίκης

Είμαστε στο μέσον μιας τεράστιας κρίσης που δεν είναι απλώς   οικονομική, αλλά βαθύτατα κοινωνική και θεσμική. Το υπέρογκο χρέος και ιδιαίτερα η αδυναμία μας να το εξυπηρετήσουμε και γιατί δεν είχαμε και δεν έχουμε δικά μας λεφτά αλλά και επειδή δεν μας δανείζουν πια, μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε πού βρισκόμαστε, τι πήγε στραβά, τι έφταιξε.

ΝΕΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ


Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Πιερίας πρόκειται υλοποιήσει προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης, για επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν 1-25 εργαζόμενους και καταβάλλουν στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ (0,45%) για τους εργαζόμενους της.
Τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης είναι διάρκειας 40 ωρών, γίνονται εκτός ωραρίου εργασίας  και οι καταρτιζόμενοι επιδοτούνται με 5,00 ευρώ την ώρα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλ. 2351101765 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου και ώρα 20.30, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Χορωδιακού Κέντρου του Δήμου. Η Νεανική Χορωδία «Μελισσάνθη» και το Χορωδιακό Εργαστήρι «Αλεξανδρινές Φωνές» θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο Χριστουγεννιάτικο μουσικό πρόγραμμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ


Τις ποσότητες που θα διατεθούν μέσω του προγράμματος ΄΄Δωρεάν Διανομή Τροφίμων΄΄ παρέλαβε ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού. Άμεσα ξεκίνησε και η διανομή τους στους δικαιούχους σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Πρόκειται για πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο οποίο εντάχθηκε το Ν.Π.Δ.Δ. Προσχολικής Αγωγής & Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού και αφορά πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και άτομα με αναπηρία. Δικαιούχοι του προγράμματος και αφού έχει προηγηθεί η κατάθεση των σχετικών αιτήσεων τον περασμένο Μάιο είναι 2650 δημότες.