10 Μαρτίου 2023

Καλύβια Ελασσόνας: Πέταξαν νεογέννητο μωρό στα σκουπίδια ;
Μια τραγωδία χωρίς προηγούμενο εκτυλίχθηκε στα Καλύβια Ελασσόνας, η οποία αποκαλύφθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όταν μια 38χρονη λεχώνα μετέβη εκεί καθώς εμφάνισε σηψαιμία, και έντονους πόνους, μετά από γέννα, χωρίς ωστόσο να έχει μαζί της βρέφος.

Έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος για τις συμβάσεις του ΟΣΕ
Στο «μικροσκόπιο» της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μπαίνουν όλα τα πρόσωπα που έχουν εμπλακεί την τελευταία 15ετία ως συμβαλλόμενοι, στις συμβάσεις που αφορούν τα έργα εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, τα οποία αν και ξεκίνησαν εδώ και περίπου 20 χρόνια, παραμένουν έως και σήμερα ανολοκλήρωτα.

6 νέες θέσεις ιατρών στο Νοσοκομείο Κατερίνης και τα Κέντρα Υγείας Αιγινίου και Λιτοχώρου
Με απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνα Γκάγκα-Mina Gaga εγκρίθηκε η προκήρυξη 854 θέσεων ειδικευμένων ιατρών και οδοντιάτρων στο ΕΣΥ και 5 θέσεων στο ΕΚΑΒ, εκ των οποίων 6 νέες θέσεις για το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και τα Κέντρα Υγείας Αιγινίου και Λιτοχώρου.

Χρηματοδότηση 2.140.000€ για έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας
Με το ποσό των 2.140.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος Δίου-Ολύμπου από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας.

Γεμάτα αναχωρούν καθημερινά τα λεωφορεία Λάρισας για Κατερίνη


Της Νατάσας ΠολυγένηΓεμάτα αναχωρούν καθημερινά τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Κατερίνη.

Διπλάσια η ζήτηση στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης
Αυξημένη είναι η ζήτηση- και μάλιστα στο διπλάσιο- στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ, μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, με τη σύγκρουση των δύο τρένων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

"Με αυτά που βλέπω θα γίνει ατύχημα, δεν λειτουργούν καλά τα πράγματα"
Ύστερα από 28 χρόνια στον ΟΣΕ και μέσα στα τρένα, στο πόστο του ελεγκτή, ο Γιάννης Τζοβάρας από την Στυλίδα, είχε την εμπειρία και τα βιώματα να βλέπει και να "διαβάζει" τα κακώς κείμενα στον σιδηρόδρομο. Αυτά που έβλεπε καθημερινά δεν του άρεσαν και έλεγε μάλιστα στο οικογενειακό του περιβάλλον ότι θα γίνει ζημιά, θα γίνει ατύχημα.