10 Μαρτίου 2023

Γεμάτα αναχωρούν καθημερινά τα λεωφορεία Λάρισας για Κατερίνη






Της Νατάσας Πολυγένη



Γεμάτα αναχωρούν καθημερινά τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Κατερίνη. Το τοπίο των συγκοινωνιών μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει αλλάξει. Πλέον, όσοι χρησιμοποιούσαν τον προαστιακό και το τρένο για τις μετακινήσεις τους στρέφονται κυρίως στα λεωφορεία, ενώ όσοι έχουν τη δυνατότητα χρησιμοποιούν το Ι.Χ. Ωστόσο, ειδικά για τους εργαζόμενους, η λύση του αυτοκινήτου σε καθημερινή βάση είναι αρκετά δαπανηρή.
Όπως λέει ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας κ. Βασίλης Μανδηλάς, η κίνηση από την περασμένη εβδομάδα έχει υπερδιπλασιαστεί και πολλές φορές στις ώρες των δρομολογίων, ειδικά για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αναχωρούν δύο λεωφορεία μαζί, ενώ την Κυριακή έφυγαν 3 λεωφορεία μαζί. «Είμαστε συγκλονισμένοι με αυτό που έχει συμβεί. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες που χάσανε τους ανθρώπους τους και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο που αυτήν τη στιγμή μάς έχει ανάγκη. Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια των επιβατών, για τον λόγο αυτόν στον δρόμο βγαίνουν έμπειροι οδηγοί και σύγχρονα λεωφορεία. Μας ζητήθηκαν δρομολόγια για Κατερίνη, βάλαμε τέσσερα σε καθημερινή βάση, ενώ για Βόλο έχει ανά ώρα. Υπάρχει πολύ αυξημένη κίνηση, αλλά είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε» εξηγεί.
Ωστόσο, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ απευθύνει έκκληση στο επιβατικό κοινό να μην καλεί στα τηλέφωνα για να ενημερωθεί για τα δρομολόγια ή για να κάνει κράτηση θέσης, αλλά να μπαίνει στην ιστοσελίδα, όπου υπάρχουν αναρτημένες οι ώρες των δρομολογίων και να χρησιμοποιεί την υπηρεσία e-ticket, όσοι έχουν τη δυνατότητα φυσικά, ώστε να μην μπλοκάρει το τηλεφωνικό κέντρο και τα εκδοτήρια των εισιτηρίων. «Γίνονται περίπου 60 με 70 τηλεφωνικές κλήσεις το λεπτό, είναι αδύνατον να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν σωστά. Στην ιστοσελίδα μπορούν να βρουν τις πληροφορίες που ζητούν. Ζητάμε την κατανόηση όλων για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο» λέει χαρακτηριστικά.
Εκπαιδευτικός που μετακινούταν καθημερινά με τον προαστιακό για Κατερίνη, μιλώντας στην «Ε», σημειώνει ότι μέχρι πρότινος επέλεγε το τρένο λόγω κόστους και με την πεποίθηση ότι είναι ένα ασφαλές μέσο. Ωστόσο, αρκετές φορές είχε βρεθεί αντιμέτωπη με καθυστερήσεις και βλάβες. Μετά το τραγικό συμβάν, κάποιες φορές μετακινείται με συναδέλφους εάν βολεύει και άλλες με το λεωφορείο. «Μετά από αυτό που έγινε δεν μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ «πώς θα μετακινηθώ». Λύσεις βρίσκονται, αρκεί να έχουμε την υγεία μας και να επιστρέφουμε πίσω στα σπίτια μας. Μόνο αυτό έχει σημασία» λέει.




eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !