10 Μαρτίου 2023

"Με αυτά που βλέπω θα γίνει ατύχημα, δεν λειτουργούν καλά τα πράγματα"




Ύστερα από 28 χρόνια στον ΟΣΕ και μέσα στα τρένα, στο πόστο του ελεγκτή, ο Γιάννης Τζοβάρας από την Στυλίδα, είχε την εμπειρία και τα βιώματα να βλέπει και να "διαβάζει" τα κακώς κείμενα στον σιδηρόδρομο. Αυτά που έβλεπε καθημερινά δεν του άρεσαν και έλεγε μάλιστα στο οικογενειακό του περιβάλλον ότι θα γίνει ζημιά, θα γίνει ατύχημα.



Αυτό υποστήριξε, μιλώντας στον Alpha, ο ξάδελφος του Θόδωρος Τζοβάρας. Ο 55χρονος ελεγκτής που έχασε τη ζωή του καθώς ήταν στο πρώτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας 62, τού έλεγε πως δεν λειτουργούν καλά τα πράγματα και κάποια στιγμή θα γίνει ατύχημα.

Είχε εστιάσει στο γεγονός πως δεν ήταν καλυμμένες οι θέσεις που απαιτούνταν- περίπου το 1/3- για να βγαίνουν σωστά τα δρομολόγια και ως εκ τούτου, οι ώρες εργασίας ήταν πολλές.


"Δεν ήξερε πότε θα γίνει, αλλά διαισθανόταν ότι κάτι θα γίνει με αυτά που έβλεπε. Γιατί δεν λειτουργούσαν τα πράγματα καλά. Γιατί τα έβλεπε και ήταν πολύ έμπειρος" τόνισε αρχικά ο ξάδελφός του ελεγκτή Θόδωρος Τζοβάρας.


"Πολλές ώρες εργασίας, πολύ λίγα τα άτομα... Αυτό σημαίνει πως δεν μπορούσαν να καλυφθούν οι θέσεις για να είναι ασφαλές το δρομολόγιο. Από τι απαρτίζεται ακριβώς το δρομολόγιο και οι θέσεις που έχουν, δεν ξέρω, αλλά όταν λείπει το 1/3 από τα άτομα που χρειάζονται, δεν μπορεί να είναι ασφαλές ένα τρένο. Και καμία δουλειά δεν είναι ασφαλής, ούτε γίνεται. Όλα υπολειτουργούν, εγώ αυτό ξέρω" ανέφερε.

Τόνισε δε: "Θυμάμαι είχε πει, θα γίνει κάποια ζημιά, κάτι θα γίνει. Τροχαίο. Ένα ατύχημα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !