9 Μαρτίου 2021

Βέροια: Ο 15χρονος Βαγγέλης Βρόντζος χρειάζεται την στήριξή μας
Ο Βαγγέλης Βρόντζος, αθλητής του τμήματος Boccia του "Εν Σώματι Υγιεί", που πάσχει από Μυϊκή Δυστροφία Duchenne (DMD), στα 15 μόλις του χρόνια, καλείται να δώσει τον μεγαλύτερο μέχρι στιγμής αγώνα της ζωής του!

Ολοκληρώνεται η στεγανοποίηση των Λιμνοδεξαμενών Ελάφου & Π.Κεραμιδίου
Στις εργασίες ενίσχυσης και βελτίωσης των αγροτικών υποδομών στο σύνολο του αγροκτήματος του Δήμου Κατερίνης και στην ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των κατοίκων εντάσσεται η στεγανοποίηση δύο εκ των τεσσάρων Λιμνοδεξαμενών στη Θέση ‘‘Παλιοχέρωνας’’ της Τ.Κ. Ελάφου και μίας Λιμνοδεξαμενής στη θέση ‘‘Νεκροταφείο’’στο Τ.Κ. Π.Κεραμιδίου της ΔΕ Ελαφίνας.

Ανακοίνωση αλλαγών στο ΔΣ του συλλόγου PALSO Πιερίας
Μετά τη συνταξιοδότηση του προέδρου του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών ν. Πιερίας κ. Νίκου Μάρα και μετά από Αρχαιρεσίες προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου:

Πρόεδρος: Κασσιανή Παταρίδου

Αντιπρόεδρος: Νικολέτα Στεργιάνη

Γραμματέας: Ευτυχία Μασούρα

Ταμίας: Μαρία Τσίρκου

Έφορος Palso: Μαρία Αθανασούλα

Μέλος: Ήρα Βατουσιάδου

Μέλος: Ελένη Τίκου

Ο Δήμος Κατερίνης δίνει νέα πνοή στο Πνευματικό Κέντρο
Σε εκτεταμένες και απαραίτητες εργασίες που βελτιώνουν αισθητά τη λειτουργικότητα του κτιρίου, συμβάλλουν στην ασφαλή λειτουργία του και διαμορφώνουν μία νέα εικόνα που θα δώσει πνοή στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες στο Πνευματικό Κέντρο, προχώρησε ο Δήμος Κατερίνης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Το Σάββατο το πρωί 6/3, λίγες μέρες πριν την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, μιας μέρας που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στη μνήμη των γυναικών αλλά και όλων των προοδευτικών δυνάμεων που πάλεψαν για τα δικαιώματα των γυναικών, δικαιώματα όπως του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, όπως ίσες ευκαιρίες και απολαβές στους χώρους εργασίας και κυρίως δικαιώματα στο ίδιο μας το σώμα,

Εκκληση βοήθειας για την αγορά ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας οργανώνει την αποστολή σχολικών ειδών για τις 63 μαθήτριες και τους μαθητές του σχολείου που καταστράφηκε από τον Εγκέλαδο.

Πρόεδρος Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας: Με ανοιχτά σχολεία αύξηση κρουσμάτων
«Είχα πει στα μέσα Ιανουαρίου πως τα σχολεία δεν θα έπρεπε να ανοίξουν τον Φεβρουάριο λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας και επειδή ακόμα δεν έχουμε κατασταλάξει για το τί συμβαίνει με το βρετανικό στέλεχος και θα αυξηθούν τα κρούσματα», λέει σε συνέντευξή του στο zougla.gr o πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, ομότιμος καθηγητής παιδιατρικής, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
Το παράρτημα Κατερίνης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση από την αστυνομία σε βάρος κατοίκων της Ν. Σμύρνης.

Η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση για τον εξελισσόμενο κρατικό αυταρχισμό, ως τρόπου αντιμετώπισης της κατάστασης σε σχέση με την πανδημία.

Γιατί Σύριζα....
Παρά την εκλογική ήττα του 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το πλέον ισχυρό αριστερό κόμμα στην Ευρώπη. Βρίσκεται ως αντιπολίτευση αντιμέτωπος με την ΝΔ του νεοφιλελευθερισμού και της κομματοκρατίας που έφερε τη χώρα σε βαθιά ύφεση. Λογικά πρέπει να προετοιμαστεί για να αναλάβει και πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας.

Τα δημοτικά πάρκιγκ, η αγάπη για τους μετανάστες και η αλήθεια των διορισμών με... αξιοκρατικά κριτήρια
Πριν τις εκλογές του 2019, ούτε ο κ. Κουκοδήμος ούτε ο κ. Νταντάμης μας είχαν πει κάτι σχετικά με τον μεγάλο τους ζήλο στο θέμα των μεταναστών. Τότε όταν βάζαμε ερωτήματα για το θέμα, μας έλεγαν πως δεν θέλουν νέους μετανάστες και κατακεραύνωναν την τότε δημοτική αρχή.

Συνάντηση των φυσικοθεραπετών Πιερίας με την Ελισάβετ Σκούφα
Το περιφερειακό τμήμα φυσικοθεραπευτών Πιερίας, την Πέμπτη 4 Μαρτίου, είχε προγραμματισμένη συνάντηση με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ.α Σκούφα Ελισάβετ, στο πλαίσιο των συναντήσεων που ξεκίνησε η διοίκηση του Π.Τ. με θεσμικούς φορείς και αφορά το νομοσχέδιο της κ. Κεραμέως σε σχέση με την εξίσωση των πτυχίων των ιδιωτικών σχολών (κολλέγια) με τα αντίστοιχα των κρατικών πανεπιστημίων και ΑΤΕΙ της χώρας.

Να συμπεριληφθούν οι τοπικές επιχειρήσεις στον διαγωνισμό για τα σχολικά γεύματα
Την ένταξη του κριτηρίου της εντοπιότητας των επιχειρηματιών που θα συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα», αιτήθηκε με επιστολή του προς την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, εν όψει των επόμενων διαδικασιών για την ανάδειξη αναδόχων του προγράμματος των σχολικών γευμάτων από τον ΟΠΕΚΑ για την διανομή τους σε μαθητές σε καθημερινή βάση.

Ασυνείδητοι έκοψαν βελανιδιές λίγα μόλις μετρα από την πλατεία της Μεθώνης

 


Τουλάχιστον 10-12 γερές βελανιδιές έκοψαν ασυνήδειτοι σε μικρή απόσταση από την πλατεία της Μεθώνης. Το θέαμα σχολιάστηκε στην τοπική ομάδα Μεθωνιώτες στο fb με τους κατοίκους να αντιδρούν στο γεγονός αυτό. Δέντρα που χρειάζονται  τουλάχιστον 10 χρόνια για να μεγαλώσουν λίγο, ξεριζώθηκαν μέσα σε 1-2 ημέρες.


Χάρης Μπαζάκος