9 Μαρτίου 2021

Τα δημοτικά πάρκιγκ, η αγάπη για τους μετανάστες και η αλήθεια των διορισμών με... αξιοκρατικά κριτήρια




Πριν τις εκλογές του 2019, ούτε ο κ. Κουκοδήμος ούτε ο κ. Νταντάμης μας είχαν πει κάτι σχετικά με τον μεγάλο τους ζήλο στο θέμα των μεταναστών. Τότε όταν βάζαμε ερωτήματα για το θέμα, μας έλεγαν πως δεν θέλουν νέους μετανάστες και κατακεραύνωναν την τότε δημοτική αρχή.




Πέρασε ο καιρός, μετά τις εκλογές ο κ. Νταντάμης διέλυσε τον συνδυασμό του και προσχώρησε στον συνδυασμό του κ. Κουκοδήμου για να γίνει αντιδήμαρχός του και να διοικήσουν τον Δήμο. «Προγραμματική σύγκληση» δεν υπήρχε, μιας και άλλωστε τα «προγράμματά» τους ήταν αντιγραφές φτιαγμένες πρόχειρα, γεμάτες λόγια που δεν πίστευαν. Πάντως ούτε και τότε ανέφεραν κάτι για τους μετανάστες.



Η αγάπη για τον Μητσοτάκη και τους μετανάστες

Ξαφνικά το 2020 μάθαμε ότι ο κ. Κουκοδήμος αποφάσισε να πρωτοπορήσει ο Δήμος Κατερίνης στο θέμα των μεταναστών, «από αγάπη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση». Κοντά του και ο κ. Νταντάμης, ο κ. Κυριακίδης και άλλα πρώην στελέχη του συνδυασμού Νταντάμη, προφανώς και αυτοί από... αγάπη προς τον κ. Μητσοτάκη. Υπογράφουν τα πάντα, δεν έχουν κανένα πρόβλημα, δεν ρωτούν τίποτε, συμφωνούν με ό,τι πει ο κ. Κουκοδήμος.

(Οι Νεοδημοκράτες είναι απογοητευμένοι από την επίκληση του ονόματος του Πρωθυπουργού κάθε φορά που ο κ. Κουκοδήμος βρίσκει δυσκολίες και προβαίνει σε αμφισβητούμενες κινήσεις. Ο εκάστοτε Πρωθυπουργός δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για τον τρόπο διοίκησης κάποιου σε τοπικό επίπεδο).



Τα δημοτικά πάρκιγκ έγιναν «μοχλός διαχείρισης κονδυλίων για μετανάστες»

Έτσι λοιπόν ο κ. Κουκοδήμος με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Νταντάμη επέλεξε να μετατρέψει τη δημοτική επιχείρηση εκμετάλλευσης των πάρκιγκ του Δήμου μας (ΔΗ.ΠΑΚ ΑΕ) σε μοχλό διαχείρισης κονδυλίων για μετανάστες, «για να στηρίξουν την Κυβέρνηση» και «από αγάπη για τους μετανάστες». Ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΠΑΚ κ. Νίκος Κατανάς αποδείχθηκε το κατάλληλο πρόσωπο, που δεν φέρνει αντίρρηση ποτέ και σε τίποτε. Η αντιπολίτευση δεν εισακούστηκε.



Οι διορισμοί με... αξιοκρατικά κριτήρια

Γρήγορα αποδείχθηκε ότι όλα όσα λέχθηκαν δημόσια ήταν απλώς δικαιολογίες για να ξεκινήσει μία διαδικασία «ιδιαίτερης» προσέγγισης των δαπανών που προβλέπει το πρόγραμμα «Εστία 2» για τους μετανάστες.
Οι διαγωνισμοί για τις προμήθειες φαίνεται να μην έχουν πολλούς συμμετέχοντες και συχνά κερδίζονται (νόμιμα) από εταιρείες που δεν γνωρίζαμε ως συνεργάτες του Δήμου μας. Για το θέμα θα επανέλθουμε.
Οι διορισμοί φαίνεται να γίνονται με... αξιοκρατικά κριτήρια, συμπτωματικά όλοι ή σχεδόν όλοι οι διοριζόμενοι όντες είτε υποψήφιοι του συνδυασμού του κ. Κουκοδήμου, είτε πολιτικοί του συνεργάτες είτε γνωστοί, φανατικοί του υποστηρικτές. Κάποιοι από αυτούς έχουν «διαπρέψει» και στο Facebook, με επιθέσεις σε όποιον δεν στηρίζει τον κ. Κουκοδήμο και τον κ. Νταντάμη.



Κάποιοι από τους διορισμένους είναι αξιόλογοι άνθρωποι, όμως συμπτωματικά όλοι τους στηρίζουν τη σημερινή δημοτική αρχή. Δεν φαίνεται να έχουν γίνει ανοικτοί διαγωνισμοί για να προσληφθούν άτομα, παρά μόνο προσλήψεις με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, όπου εισηγείται ο κ. Κατανάς και συμφωνούν τόσο οι άνθρωποι του κ. Κουκοδήμου, όσο και αυτοί του κ. Νταντάμη (επίσης του κ. Κουκοδήμου σήμερα).



Η περίπτωση του κ. Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη

Μέσα σε αυτή τη μακρά λίστα των προσλήψεων ξεχωρίζει φυσικά η περίπτωση του κ. Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη. Μέχρι τις εκλογές του 2019 ο κ. Τριανταφυλλίδης ήταν κυρίως γνωστός ως «άνθρωπος ειδικών αποστολών» του κ. Κουκοδήμου, χωρίς να γνωρίζουμε αν έχει διακριθεί ως manager με καλά αποτελέσματα σε κάποια δουλειά. Πάντως στην επίθεση εναντίον δημοτών που δεν στήριζαν πολιτικά τον κ. Κουκοδήμο είναι σίγουρο ότι διακρίθηκε, συχνά με τρόπο και ένταση που ξάφνιαζε.



Μετά την ανάληψη της διοίκησης από τον κ. Κουκοδήμο και με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Νταντάμη ο κ. Τριανταφυλλίδης ανέλαβε διεύθυνων σύμβουλος της ΔΗ.ΠΑΚ ΑΕ! Με ποια κριτήρια, παραμένει άγνωστο. Μαζί του και η κ. Στέλλα Μουζουρη.



Τώρα ο κ. Τριανταφυλλίδης και η κ. Μουζούρη, μετά το (άγνωστο) έργο τους ως... διευθύνοντες σύμβουλοι της δημοτικής επιχείρησης παραιτήθηκαν, παρέμειναν,όμως,μέλη του διοικητικού συμβουλίου και αμέσως προσελήφθησαν ως υπάλληλοι στο πρόγραμμα Εστία 2, για τους μετανάστες! Δηλαδή οι ικανοί manager αποφάσισαν να γίνουν εργαζόμενοι...



Όλα νόμιμα; Όλα αξιοκρατικά; Όλα... ηθικά!



Μία δημοτική αρχή που αδιαφορεί εντελώς για τη δημιουργία πραγματικών θέσεων εργασίας, φαίνεται να μοιράζει σε πολιτικούς της φίλους αυτές που υπάρχουν από το πρόγραμμα για μετανάστες και φροντίζει πάνω από όλα τον ικανότατο manager και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΗ.ΠΑΚ ΑΕ κ. Τριανταφυλλίδη.



Κύριε Κώστα Κουκοδήμο,

Κύριε Γιώργο Νταντάμη,

Κύριε Νίκο Κατανά,



Οι δημότες σας εξέλεξαν για να λύσετε τα προβλήματά τους, να δημιουργήσετε δουλειές και ευημερία για τους πολλούς. Αν νομίζετε ότι με τον τρόπο που διαχειρίζεστε το πρόγραμμα Εστία 2 πετυχαίνετε κάτι από τα παραπάνω, μάλλον έχετε απολέσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και τις ανάγκες των ταλαιπωρημένων συνδημοτών μας.



Σας καλούμε να αλλάξετε τρόπο διοίκησης, πριν είναι πολύ αργά.



Δεν θα σιωπήσουμε μπροστά στα πρωτοφανή αυτά φαινόμενα.



Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»



Θανάσης Γ. Λιακόπουλος

Επικεφαλής συνδυασμού, Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !