13 Μαρτίου 2021

42 αλήθειες για την Αστυνομική αυθαιρεσία και υπέρμετρη βία

 

Τι ήταν η Επιτροπή Αλιβιζάτου;

Μία συμβουλευτική Επιτροπή για θέματα αστυνομικής αυθαιρεσίας και υπέρμετρης βίας. Είχε ως αντικείμενο την παρακολούθηση και τη μελέτη περιπτώσεων καταγγελιών και διερευνήσεων για τη συναγωγή συμπερασμάτων και την υποβολή προτάσεων αλλαγών, με τη μορφή πορίσματος, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Για πρώτη φορά αγωνιστική συσπείρωση φοιτητών στην Πιερία
Ίσως είναι πρώτη φορά που στην Πιερία υπάρχει αγωνιστική συσπείρωση φοιτητών – σπουδαστών και οργανωμένα κλιμακώνουν μια πλούσια δραστηριότητα με συλλαλητήρια, συνθήματα, πανό, προκηρύξεις.

Στο «βαθύ κόκκινο» από σήμερα ο Δήμος Κατερίνης
Στο "βαθύ κόκκινο" περνά από σήμερα στις 6 το πρωί και μέχρι τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, ο Δήμος Κατερίνης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε πριν λίγη ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Επιπλέον, βάσει της ανακοίνωσης για οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων σε όλη τη χώρα, από την Τρίτη 16 Μαρτίου και έως τις 29 Μαρτίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων και στον Δήμο Κατερίνης, τίθενται σε αναστολή λειτουργίας (εξαιρουμένης της ειδικής αγωγής). Σε ισχύ τίθεται η τηλεκπαίδευση.

Όλες οι πληροφορίες για τα μέτρα, που αφορούν τις περιοχές επιπέδου πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») και που από αύριο το πρωί τίθενται σε ισχύ και στον Δήμο μας, αναφέρονται αναλυτικά στο επισυναπτόμενο link: https://covid19.gov.gr/covid-map/

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Εξαιτίας της επιβολής εκτάκτων μέτρων στα όρια του Δήμου Κατερίνης (12-3-2021) γίνονται γνωστά τα εξής:

1. Οι Ιεροί Ναοί θα παραμείνουν ανοιχτοί, προκειμένου να τελούνται καθημερινά οι ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

2. Όλες οι ιερές ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες θα τελούνται χωρίς συμμετοχή πιστών, οι οποίοι θα μπορούν να προσέρχονται μετά την απόλυση.