30 Μαρτίου 2021

ΚΕΚ προσπάθησαν να δωροδοκήσουν τους ωφελούμενους της κοινωφελής εργασίας με tablet και άλλα μέσα
Μας έχουν γίνει πολλές καταγγελίες από άτομα που συμμετέχουν στην κοινωφελή εργασία.
Κάποια ΚΕΚ προσπάθησαν να δωροδοκήσουν τους ωφελούμενους, με tablet
,προγράμματα κι άλλα τέτοια μέσα.
Αυτό είναι παράνομο και αντιδεοντολογικό.
Θεωρώ απαράδεκτο να παρατηρείται τέτοιου είδους αντιμετώπιση απέναντι
στα άτομα της κοινωφελούς εργασίας , αυτές τις εποχές και με τις
συγκυρίες που επικρατούν.
Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ έχει προειδοποιήσει ακόμη και με ανάκληση της
άδειας λειτουργίας τις δομές που ακολουθούν αυτές τις τακτικές.Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Φορέα ΛΥΔΙΑ

Διονυσία Χατζηχηδίρογλου

Μεγάλη επιτυχία για το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης
Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης συμμετέχει διαχρονικά με επιτυχία στα προγράμματα Erasmus με πολλαπλές δράσεις και συμμετοχή σχεδόν όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η επιτυχία των προηγούμενων χρόνων, επιβραβεύεται πλέον από το ΙΚΥ με την απονομή σχετικής Διαπίστευσης, η οποία ουσιαστικά δίνει την δυνατότητα στην σχολική μονάδα να συμμετέχει με απλές διαδικασίες αίτησης σε όλα τα προγράμματα κινητικότητας «Βασικής δράσης 1» (επιμόρφωση μαθητών και εκπαιδευτικων) για την χρονική περίοδο 2021-2027.
Πιο συγκεκριμένα: Η Διαπίστευση απονέμεται μετά από αξιολόγηση της αίτησής του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης που υποβλήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων για Διαπίστευση-EAC/A02/2020 στους τομείς της σχολικής εκπαίδευσης, της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Ζητούν την παραμονή του υποκαταστήματος Πλαταμώνα της ALPHA BANK
Το ορατό ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας και οριστικού κλεισίματος του υποκαταστήματος της Alpha Bank Α.Ε. επιχειρούν να ανατρέψουν με κοινή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, οι τρεις βουλευτές της ΝΔ, ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου και ο Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Πιερίας – Πέλλας – Ημαθίας.

Μπουφάν και κουβέρτες στο Υπνωτήριο Αστέγων Θεσσαλονίκης από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης
Τη στήριξή του στο Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης έδειξε στην πράξη το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), προσφέροντας μπουφάν, κουβέρτες και είδη προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό.

Διαδικτυακό σεμινάριο από τη βιομηχανία ζωοτροφών ΒΙΟΖΩΚΑΤ και τον καθηγητή Νικόλαο Πανούση
«ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΤΡΟΦΩΝ
ΑΓΕΛΑΔΩΝ»
1

ος

Ομιλητής: κος Νικόλαος Πανούσης, Καθηγητής, Κλινική Παραγωγικών Ζώων, Τμήμα

Κτηνιατρικής Α.Π.Θ.

Θέμα: «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΤΡΟΦΩΝ

ΑΓΕΛΑΔΩΝ»

Δήμος Θεσσαλονίκης: Λειτουργία Πνευμονολογικού Ιατρείου
Με στόχο την πρόληψη και προστασία της Δημόσιας Υγείας, το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας (Δημοτικά Ιατρεία) της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, λειτουργεί Πνευμονολογικό ιατρείο από την Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 με ιατρό Πνευμονολόγο στο χώρο των Δημοτικών ιατρείων του Δήμου Θεσσαλονίκης επί της οδού Καραϊσκάκη 4 Τριανδρία, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα τηλ: 2313318644, 2313318643.
Η υπηρεσία παρέχεται σε κατοίκους/δημότες του Δήμου Θεσσαλονίκης, ανασφάλιστους ή δικαιούχους του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Προγράμματα κατάρτισης για 445 άνεργους και εργαζόμενους σε Πέλλα, Πιερία και Σέρρες
Υπηρεσίες κατάρτισης και συμβουλευτικής παρέχει σε 445 άνεργους και εργαζόμενους της Πέλλας, της Πιερίας και των Σερρών η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την υπογραφή πέντε αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Συστήματα «Wi Fi 4 Europe» σε 10 σημεία της Κατερίνης για παροχή ελεύθερου σήματος
Συστήματα Wi Fi 4 Europe για παροχή ελεύθερου σήματος στα 10 πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης εγκατέστησε, αρχικά, ο Δ.Κατερίνης με στόχο να καλύψει, σταδιακά, διαδικτυακές επικοινωνίες δημοτών και επισκεπτών. Ως προς τα συστήματα που εγκαταστάθηκαν, άλλα απ’ αυτά ήδη λειτουργούν ενώ άλλα αναμένεται να ενεργοποιηθούν το επόμενο διάστημα από τον ΟΤΕ.